Dodaj do ulubionych

studia zaoczne w pradze??? RATUNKU

25.07.07, 19:10
Czy ktos moze wie czy na Uniwersytecie w Pradze sa moze studia zaoczne? jak
one sie nazywaja po czesku? czy tam wogole mozna studiowac w weekendy?
Obserwuj wątek
    • honza1985 Re: studia zaoczne w pradze??? RATUNKU 25.07.07, 23:01
      O jaki uniwersytet konkretnie ci chodzi?
      • magda9911 Re: studia zaoczne w pradze??? RATUNKU 26.07.07, 09:08
        Uniwersytet Karola ale chetnie tez przyjme informacje o innych uczelniach.Chce
        zrobic magisterke w czechach z anglistyki (mam licencjat)Pracuje i mieszkam w
        czechach
        • honza1985 Re: studia zaoczne w pradze??? RATUNKU 26.07.07, 09:47
          Ja bym ci najwięcej pomógł, jak byś chciała studiować elektrotechnikę smile.
          Najlepiej zrobiś, jak się pójdziesz zapytać prosto do szkoły
          www.ff.cuni.cz/dok/kontakt.php
          Prawdopodobnie licencjat ma w Czechach odpowiednik "Bakalář - Bc.", czyli
          miałabyś pytać o "navazujici magisterske studium" a jeżeli cię dobrze
          zrozumiałem to chodzi ci o "kombinovane studium" -czyli chodzisz do szkoły raz
          albo dwa w tygodniu i na konzultacje, ale ja nie wiem jak jest dokładnie w
          uniwesytecie Karola.
          • magda9911 Re: studia zaoczne w pradze??? RATUNKU 26.07.07, 11:15
            no wlasnie.wyslalam do nich e-mail i odpowiedzieli ze nie ma mozliwosci
            studiowania w weekend-czyli jakby po naszemu zaocznie,ale chlopak ktory jest
            czechem i pracuje biurko obok przyjezdza do szkoly praktycznie tylko na
            egzaminy.tylko ze on studiuje prawo.yhh.zamieszanie z tym wszystkim.musze
            zadzwonic tam w przyszlym tyg.a Ty studiujesz dziennie?
            • honza1985 Re: studia zaoczne w pradze??? RATUNKU 26.07.07, 21:19
              Aha, to w takim razie "Studia zaoczne" nie są to samo, co "Kombinovane studium".
              Ja studiuję dziennie, ale nie UK, lecz CVUT.
              • prazanka2 Re: studia zaoczne w pradze??? RATUNKU 09.08.07, 17:54
                Moim zdaniem jednak to samo - studia zaoczne to wlasnie "kombinované
                studium", ale na fakultecie filozoficznym to juz raczej w tym roku
                nie da rady, bo na "navazující magisterské studium" sa normalne
                egzaminy wstepne, najczesciej w czerwcu a termin podania zgloszen w
                lutym albo marcu.
                • thomaa Re: studia zaoczne w pradze??? RATUNKU 10.08.07, 22:56
                  prazanka2 napisała:

> Moim zdaniem jednak to samo - studia zaoczne to wlasnie "kombinované studium",

ewentualnie informacji mozna tez szukac pod bywsza nazwa "dálkové studium". Ale
                  skoro sama uczelnia twierdzi, ze nici z nauka w weekendy, to widocznie na tym
                  konkretnym kierunku przewidziano tylko tryb dzienny. Ot i cala zagadka...
    • sieczu7 Re: studia zaoczne w pradze??? RATUNKU 18.04.08, 08:02
      Studiowac sobie mozesz kiedy chcesz i gdzie chcesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka