magda9911 25.07.07, 19:10 Czy ktos moze wie czy na Uniwersytecie w Pradze sa moze studia zaoczne? jak one sie nazywaja po czesku? czy tam wogole mozna studiowac w weekendy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
honza1985 Re: studia zaoczne w pradze??? RATUNKU 25.07.07, 23:01 O jaki uniwersytet konkretnie ci chodzi? Odpowiedz Link
magda9911 Re: studia zaoczne w pradze??? RATUNKU 26.07.07, 09:08 Uniwersytet Karola ale chetnie tez przyjme informacje o innych uczelniach.Chce zrobic magisterke w czechach z anglistyki (mam licencjat)Pracuje i mieszkam w czechach Odpowiedz Link
honza1985 Re: studia zaoczne w pradze??? RATUNKU 26.07.07, 09:47 Ja bym ci najwięcej pomógł, jak byś chciała studiować elektrotechnikę . Najlepiej zrobiś, jak się pójdziesz zapytać prosto do szkoły www.ff.cuni.cz/dok/kontakt.php Prawdopodobnie licencjat ma w Czechach odpowiednik "Bakalář - Bc.", czyli miałabyś pytać o "navazujici magisterske studium" a jeżeli cię dobrze zrozumiałem to chodzi ci o "kombinovane studium" -czyli chodzisz do szkoły raz albo dwa w tygodniu i na konzultacje, ale ja nie wiem jak jest dokładnie w uniwesytecie Karola. Odpowiedz Link
magda9911 Re: studia zaoczne w pradze??? RATUNKU 26.07.07, 11:15 no wlasnie.wyslalam do nich e-mail i odpowiedzieli ze nie ma mozliwosci studiowania w weekend-czyli jakby po naszemu zaocznie,ale chlopak ktory jest czechem i pracuje biurko obok przyjezdza do szkoly praktycznie tylko na egzaminy.tylko ze on studiuje prawo.yhh.zamieszanie z tym wszystkim.musze zadzwonic tam w przyszlym tyg.a Ty studiujesz dziennie? Odpowiedz Link
honza1985 Re: studia zaoczne w pradze??? RATUNKU 26.07.07, 21:19 Aha, to w takim razie "Studia zaoczne" nie są to samo, co "Kombinovane studium". Ja studiuję dziennie, ale nie UK, lecz CVUT. Odpowiedz Link
prazanka2 Re: studia zaoczne w pradze??? RATUNKU 09.08.07, 17:54 Moim zdaniem jednak to samo - studia zaoczne to wlasnie "kombinované studium", ale na fakultecie filozoficznym to juz raczej w tym roku nie da rady, bo na "navazující magisterské studium" sa normalne egzaminy wstepne, najczesciej w czerwcu a termin podania zgloszen w lutym albo marcu. Odpowiedz Link
thomaa Re: studia zaoczne w pradze??? RATUNKU 10.08.07, 22:56 prazanka2 napisała: > Moim zdaniem jednak to samo - studia zaoczne to wlasnie "kombinované studium", ewentualnie informacji mozna tez szukac pod bywsza nazwa "dálkové studium". Ale skoro sama uczelnia twierdzi, ze nici z nauka w weekendy, to widocznie na tym konkretnym kierunku przewidziano tylko tryb dzienny. Ot i cala zagadka... Odpowiedz Link
sieczu7 Re: studia zaoczne w pradze??? RATUNKU 18.04.08, 08:02 Studiowac sobie mozesz kiedy chcesz i gdzie chcesz. Odpowiedz Link