sieczu5 17.03.08, 21:52 Mozecie mi polecic jakis lokal z polskim jedzeniem. Juz drugi miesiac codziennie mam biegunke po kazdym czeskim posilku oraz jakimkolwiek czeskim napoju i zaczyna mnie to wkurzac. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bsl Re: Polskie jedzenie w Brnie - gdzie??? 17.03.08, 22:25 w Egipcie taki stan nazywa się "zemsta Faraona", w Czechach nie wiem jak Odpowiedz Link
sieczu5 Re: Polskie jedzenie w Brnie - gdzie??? 17.03.08, 22:28 Sprawdze na necyklopedii. Odpowiedz Link
kropkacom Re: Polskie jedzenie w Brnie - gdzie??? 17.03.08, 22:32 Zacznij gotować sam skoro ci nie smakuje. Odpowiedz Link
bsl sieczu 17.03.08, 22:35 ja nie wiemjak sie ta knajpa nazywała, jakas Afrykańska chyba , ale za 300 koron to sie najadłam po uszy i dobre było Odpowiedz Link
japolan Re: sieczu 17.03.08, 22:57 Dobry wieczór, Być może to ta sama knajpka (chyba nawet z antresolą), w której kiedyś byłem, przy jakiejś ulicy prowadzącej do centrum, z dość rzadką zabudową w tamtym rejonie. Gdy u nich byłem, pracował tam kucharz, który podobno był kiedyś w Polsce - podkreślali to. Wydałem znacznie mniej. Obiad ledwie zjadłem, bo sam chlebik ze "smarowidłem" mieli niezwykle smaczny. Z poważaniem, Odpowiedz Link
sieczu5 Re: Polskie jedzenie w Brnie - gdzie??? 17.03.08, 22:41 Nie napisalem, ze mi nie smakuje. Odpowiedz Link
japolan Re: Polskie jedzenie w Brnie - gdzie??? 17.03.08, 23:04 Szanowny Panie, W Brnie zakupy na swój własny użytek robiłem zwykle w "Tesco Minutka" (kiedyś był to mocno wydzielony dział, potem słabiej). Ser, mleko (bardzo smaczne), byłki, napoje zawsze były w porządku. Różne hospody w Brnie odwiedzałem. Wrażenia były różne. Szczególnie dobrze wspominam lokal przy ulicy Obrzańskiej (nieco przed "młynami" w pobliżu pętli tramwajowej - nr 4, jeśli dobrze pamiętam). Nie narzekałem na żaden punkt gastronomiczny. Zaskoczyła mnie dobra jakość jedzenia, wybór dań, czystość i szybkość obsługi w skromnym "azjatyckim" lokalu, między Dworcem Kolejowym a "Tesco". Ma Pan jeszcze bazary, chyba nie tylko na Placu Dominikańskim (albo w jego pobliżu). Z poważaniem, Odpowiedz Link
l.e.a Re: Polskie jedzenie w Brnie - gdzie??? 18.03.08, 11:02 A czymże będzie różnił się czeski schabowy od polskiego z ziemniakami ? Robi się tak samo... Sieczu radzę szukać przyczyn u lekarza, a nie w czeskiej kuchni. Odpowiedz Link
bsl Re: Polskie jedzenie w Brnie - gdzie??? 18.03.08, 11:21 oj l.e.a , pozwól chłopakowi mieć paranoję ze OBCY za nim chodzą )) madycyna zna takie przypadki Odpowiedz Link
l.e.a Re: Polskie jedzenie w Brnie - gdzie??? 18.03.08, 11:26 bsl napisała: > oj l.e.a , pozwól chłopakowi mieć paranoję ze OBCY za nim chodzą )) > madycyna zna takie przypadki no tak wszak to specjalny przypadek Odpowiedz Link
kanapony Re: Polskie jedzenie w Brnie - gdzie??? 18.03.08, 12:39 i to jest bardzo dobra rada (ten lekarz)! wszak sieczu w Czechach nie od dwóch miesięcy chyba przebywa a męczy się właśnie tyle Odpowiedz Link
sieczu5 Re: Polskie jedzenie w Brnie - gdzie??? 18.03.08, 12:25 Ten wietnamski lokal znacznie poprawil sie w ostatnich latach. Jadam tam jedzenie przed treningiem na silownii i starczy mi energii na dlugo. W "Minutce" w Tesco wybor coraz mniejszy i ceny coraz mniej konkurencyjne. Odpowiedz Link
katharisss Zycie w Brnie - ile??? 05.04.08, 13:12 A ile mniej wiecej kosztuje Was zycie w Brnie? Odpowiedz Link
kropkacom Re: Zycie w Brnie - ile??? 05.04.08, 16:35 Pytasz o wydatki jednej osoby czy rodziny z dziećmi? Gdzie chcesz/chcecie mieszkać (samodzielne mieszkanie, pokój)? Jeśli odpowiesz na te pytania to można się pokusić o jakąś odpowiedz. Odpowiedz Link
katharisss Re: Zycie w Brnie - ile??? 08.04.08, 18:25 Jednej osoby, a mieszkanie coz, chyba akademik. Odpowiedz Link