neni_zac 12.02.09, 20:52 czesc, nie wiecie moze kto ma pokoj w Brnie do wynajecia? najlepiej od 1 marca lub juz. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marguyu Re: room for rent brno 12.02.09, 21:25 Tu z pewnoscia cos znajdziesz. www.sreality.cz/ Odpowiedz Link
neni_zac Re: room for rent brno 13.02.09, 00:22 z pewnoscia, lecz fajnie by bylo z jakąs bardzo ciekawa polska osoba. albo przynajmniej polska Odpowiedz Link
kanapony hehehehehe 13.02.09, 04:51 ja jestem bardzo ciekawa a do tego polska sory, nie mogłam się powstrzymac a na poważnie: już ktoś podrzucił ten adres na forum - www.spolubydlici.cz ja tam znalazlam kilka bardzo ciekawych ofert Odpowiedz Link
neni_zac Re: hehehehehe 13.02.09, 15:26 cos mi sie wydaje Kanapony ze do tej samej pracy jedziemy. wiec mieszkac razem tez mozna Odpowiedz Link
slavko2 Re: hehehehehe 13.02.09, 23:15 oooooo no to juz zarty sie skońcyły. Kanapony Ty szczeciaro nie dość ze praca w CR to i amant sie od razu tak z kapelusza trafił, tak za jednym pociągnięciem. Dwa w jednym wash and go ) Odpowiedz Link
kanapony Re: hehehehehe 16.02.09, 02:41 spoko Slavko - to żaden amant mily gośc po prostu Odpowiedz Link
kanapony Re: hehehehehe 16.02.09, 17:52 to mi jest teraz goąco - ze strachu! właśnie dostalam mejl od "jednych ludzi", że jednak wolą wynając dwóm osobom ten pokój... wszystko bylo tak fajnie - nic im nie przeszkadzało... aż poprosili o zdjęcie i guzik a to bylo kwadrans piechotką od pracy Odpowiedz Link
slavko2 Re: hehehehehe 16.02.09, 19:55 powaznie? ale jazda, moze u Polaków gdzięs sie mozesz zaczepic, daghda miał swego czasu mieszkanie próbowalas sie z nim kontaktować? wynajmijcie razem Odpowiedz Link
kanapony Re: hehehehehe 16.02.09, 20:14 eee, no spoko - mam jeszcze dwa mieszkania do obejrzenia staram się sama sobie radzic jak będzie baaaaardzo pod górkę to wtedy poproszę o pomoc póki co, nie jest źle nawet zmieniłam plan na niedzielę - już nie siedzę w domu z zapuchniętymi oczami, ale idę na spacer do lasku i obowiązkowo lepię bałwana Odpowiedz Link
kanapony chyba znalazlam !!!! 16.02.09, 02:43 mialam dwa pokoje zaklepane - do obejrzenia, ale bez specjalnych emocji a wczoraj postanowilam napisac pytanie o jeszcze jeden - i chyba znalazlam! Odpowiedz Link
neni_zac Re: chyba znalazlam !!!! 16.02.09, 20:11 jak juz pisalem to nie musi byc takie proste. jednym przeszkadza bo polak, innym wyglad?? tez dziwne ale czeskie zanim sie sama nie stawisz i poogladasz i powiesz biore to moze byc roznie. wkoncu mam moje i kolegow doswiadczenie. Odpowiedz Link
kanapony Re: chyba znalazlam !!!! 16.02.09, 20:16 masz rację - to najbliższe pracy mieszkanie właśnie odpadło chyba im się nie spodobałam niestety - twierdzą, że chcą holki, ale skoro są tacy zmienni... mogę Ci podrzucic dane Odpowiedz Link
neni_zac Re: chyba znalazlam !!!! 16.02.09, 22:59 spoko jeszcze czekam na to co mi andriej napisze. a tak wogole w tej pracy rzadza kobiety wiec zawisc miedzy wami bedzie istniec Odpowiedz Link
kanapony Re: chyba znalazlam !!!! 16.02.09, 23:40 i tu się bardzo mylisz - przynajmniej co do mnie pracowałam już w bardzo feminizowanym gronie - i potrafiłam się odciąc od tych intryg, gierek, zazdrości, plotek, zespołów napięc przedmiesiączkowych, migren, zastanawiania się: markowe/dieta/maseczki/bo on jest dziwny... i innych wydumanych problemów co nie znaczy, że nie miałam dobrych relacji z koleżankami z pracy zresztą, to przecież zależy od grona w jednym - kobiecym czułam się swietnie i było miło a jak zmieniłam pracę i zrobiło się tam 70% facetów - przeżyłam mobbing, szkalowanie, upokarzanie przy innych, nawet pożartowac nie mogłam z kolegami - wszystko, wszyściutko wiedziały... koszmar (nie wspomnę o dobrym wykonywaniu swojej roboty - miałam się opieprzac i byc przeciętną) chyba najważniejsze, żebyśmy nasze polskie kołtuństwo zostawili tutaj ja już nie mogę się doczekac - mejluję z potencjalnymi współlokatorami... chyba będzie mi się świetnie mieszkało - trafiłam na podobne charaktery a jak pokój okaże się byc na południe (jak podejrzewam) i będę miała w nim gorąco i słonecznie - to padnę z radości Odpowiedz Link
neni_zac Re: chyba znalazlam !!!! 17.02.09, 00:35 skrajne rzeczy pisze, wole ostrzegac, bo kto to wie jak z kobietami bywa? a my w pracy, polacy znowu najlepsi bedziemy. Odpowiedz Link
kanapony Re: chyba znalazlam !!!! 18.02.09, 17:31 eeeech, masz rację 1. będziemy dobrzy, oby najlepsi i niezastapieni! 2. babę czasem trudno zrozumiec... wiem po sobie - czasem się zastanwiam... ale to na forum jakies psychologiczno-debilistyczne 3. doceniam Twoje przestrogi - będę wdzięczna za więcej, a nóż widelec skorzystam? ja w każdym razuie zaczynam się pakowac - mam pociąd o 22 i na 7 będę w Brnie i jestem baaaaardzo zadowolona, bo moji spolubydlici mają bardzo podobne do moich poglądy - tak wynika z mejli/mejlów Odpowiedz Link
kanapony Re: chyba znalazlam !!!! 20.02.09, 21:01 ja to jednak mam szczescie w zyciu... chyba jestem kompletna idiotka w mysl polskiego przyslowia: "glupi ma zawsze szczescie" pokoj wielki, sloneczny - nigdy w takim luksusie nie mieszkalam! spolibydlici... klasa, wiedzialam ze sie dobrze bedziemz rozumiec, ale malego przyjecia z okazji mojego wprowadzenia sie... to sie nie spodziewalam! na skutek czego dzis spalam do 12, a budzik lezacy tuz kolo mojego ucha obudzil wszystkich procz mnie co jeszcze... zalozylam sobie dzis konto w Reiffeisen Bank - wystraczyl dowod, reszte /adres, itp/ mowilam dogadalam sie z panem bankowcem i jestem z tego bardzo dumna... chociaz wlasciwie... to raczej on mowil... Odpowiedz Link
slavko2 Re: chyba znalazlam !!!! 21.02.09, 10:35 a z kim mieszkasz? z Czechami? Czeszkami? ładne jakieś? ilu Was tam? Odpowiedz Link
kanapony Re: chyba znalazlam !!!! 21.02.09, 22:17 towarzystwo mieszane a dziewczyny tu sa bardzo ladne Odpowiedz Link