Gość: marta IP: *.net / *.alpat.net 13.04.04, 17:10 Witam, Moja kotka tydzień temu urodziła pierwsze kociaki.Ma dopiero 10 miesięcy.Czy i kiedy po porodzie istnieje mozliwość sterylizacji, a może lepsza będzie inna metoda antykoncepicji dla niej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neta.hard Re: sterylizacja 13.04.04, 18:53 Jezuuuuuuu 10 m/cy i juz ma maluchy?! :O Oczywiscie jak najszybciej ja ciachnac, tylko nie wiem czy podczas karmienia mlodych mozna taki zabieg zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: sterylizacja IP: *.icenter.pl 14.04.04, 09:10 nie jak najszybciej tylko jak podchowa maluchy! jak wyobrażasz sobie kotkę z ciętą raną na brzuchu i karmienie??? przecież po sterylizacji kotka musi dojść do siebie, jak długo będzie karmić tak długo trzeba poczekać domyślam się, że to wychodząca kotka... powinnaś ją trochę przypilnować bo czasem kotka, która jeszcze nie odkarmila jednych maluchów już może być zdolna do ponownego zapłodnienia, skontaktuj się z jakimś wetem (tylko mądrym, do którego masz zaufania) by Ci doradził czy za jakiś czas, zanim będzie można zrobić zabieg nie podać kotce jako antykoncepcji provery. Taka antykoncepcja to ostateczność, chodzi o to by dać czas maluchom na odchowanie, potem oczywiście sterylizacja bo podawanie hormonów na dłuższą metę to jakby skazanie kotkę na ropomacicze. Dlatego właśnie poradź się dobergo weta by nie okazało się, że za 6 tyg jak kociaki podrosną koteczka znowu nie jest w ciąży a z drugiej strony by nie podać jej niczego za wcześnie bo to dla kota ani dla maluchów też nie jest najzdrowsze Odpowiedz Link Zgłoś
neeki Re: sterylizacja 15.04.04, 22:55 koniecznie jak podchowa. moja kotka miala komlikacje i niestety musieli jej usunac narzady rodne, nie chciala karmic kociakow dopiero sie nimi zainteresowala jak sie wszystko wygoilo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mala Re: sterylizacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.04, 19:28 Rzeczywiście, szkoda kici... Niech odchowa maluszki i oddaj ją na sterylizację - oczywiście, że można i jest to najlepsza metoda antykoncepcji, i dla kotki (względy zdrowotne) i dla Ciebie (wygoda i koszt). Odpowiedz Link Zgłoś