Dodaj do ulubionych

sterylizacja

IP: *.net / *.alpat.net 13.04.04, 17:10
Witam,
Moja kotka tydzień temu urodziła pierwsze kociaki.Ma dopiero 10 miesięcy.Czy
i kiedy po porodzie istnieje mozliwość sterylizacji, a może lepsza będzie
inna metoda antykoncepicji dla niej?
Obserwuj wątek
    • neta.hard Re: sterylizacja 13.04.04, 18:53
      Jezuuuuuuu 10 m/cy i juz ma maluchy?! :O Oczywiscie jak najszybciej ja
      ciachnac, tylko nie wiem czy podczas karmienia mlodych mozna taki zabieg zrobic.
      • Gość: miki Re: sterylizacja IP: *.icenter.pl 14.04.04, 09:10
        nie jak najszybciej tylko jak podchowa maluchy! jak wyobrażasz sobie kotkę z
        ciętą raną na brzuchu i karmienie??? przecież po sterylizacji kotka musi dojść
        do siebie, jak długo będzie karmić tak długo trzeba poczekać

domyślam się, że to wychodząca kotka... powinnaś ją trochę przypilnować bo
        czasem kotka, która jeszcze nie odkarmila jednych maluchów już może być zdolna
        do ponownego zapłodnienia, skontaktuj się z jakimś wetem (tylko mądrym, do
        którego masz zaufania) by Ci doradził czy za jakiś czas, zanim będzie można
        zrobić zabieg nie podać kotce jako antykoncepcji provery. Taka antykoncepcja to
        ostateczność, chodzi o to by dać czas maluchom na odchowanie, potem oczywiście
        sterylizacja bo podawanie hormonów na dłuższą metę to jakby skazanie kotkę na
        ropomacicze. Dlatego właśnie poradź się dobergo weta by nie okazało się, że za
        6 tyg jak kociaki podrosną koteczka znowu nie jest w ciąży a z drugiej strony
        by nie podać jej niczego za wcześnie bo to dla kota ani dla maluchów też nie
        jest najzdrowsze
        • neeki Re: sterylizacja 15.04.04, 22:55
          koniecznie jak podchowa. moja kotka miala komlikacje i niestety musieli jej
          usunac narzady rodne, nie chciala karmic kociakow dopiero sie nimi
          zainteresowala jak sie wszystko wygoilo
    • Gość: Mala Re: sterylizacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.04, 19:28
      Rzeczywiście, szkoda kici...
      Niech odchowa maluszki i oddaj ją na sterylizację - oczywiście, że można i jest
      to najlepsza metoda antykoncepcji, i dla kotki (względy zdrowotne) i dla Ciebie
      (wygoda i koszt).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka