Gość: Anna IP: *.dip.t-dialin.net 14.07.04, 19:01 Bylam u lekarza zolw ma robaki (glizdy)zapomnialam zapytac czy ja moge sie od niego zarazic.Bede wdzieczna za odpowiedz.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: best Re: Zolw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 19:20 Oczywiście, ze mozesz i to bardzo latwo, jajka robakow umiescowione sa w poblizu otworu wydalniczego zolwia, stamtad na rekach przenosisz je do ust, połykasz i to jest poczatek konca.Twojego. Juz podroz do weta zapewnila ci 100% zakazenie, masz to jak w banku, to gorsze od aids - z jajek wykluja sie larwy i wolno i tajemniczo beda drazyc twoj organizm od srodka.Po ok. 3 m- cach zaczna przebijac twoja skore i wypadac na zewnatrz. Jak ty sie pokazesz w szkole z taka larwa na czole np.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Zolw(do best) IP: *.dip.t-dialin.net 14.07.04, 20:28 Po pierwsze juz nie chodze do szkoly.Myslalam ze to forum jest dla ludzi powaznie myslacych a nie dla i..........Oczekiwalam rady a nie straszenia.Ale i tak dziekuje za przeczytanie .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: best Re: Zolw(do best) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 21:17 myslalem, ze dorosle panie, ktore juz nie chodza do szkoly nie uzywaja slowa GLIZDY okreslajac pasozyty. Chyba musisz sie odrobaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Zolw(do best) IP: *.dip.t-dialin.net 15.07.04, 09:50 Co ja musze zrobic to sama wiem.To bylo jedyne okreslenie jakie znalazlam po przetlumaczeniu z niemieckiego na polski.Jezeli Ciebie to nie zadowala to ja juz nic nie moge.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: Zolw 15.07.04, 10:01 Gość portalu: Anna napisał(a): > Bylam u lekarza zolw ma robaki (glizdy)zapomnialam zapytac czy ja moge sie od > niego zarazic.Bede wdzieczna za odpowiedz.Pozdrawiam 1. glista nie glizda, tak gwoli informacji, to czesty blad, zapisujemy slowo fonetycznie, o to sie czepial best. 2. nie sadze, zeby glista zolwia mozna sie bylo zarazic. ale na wszelki wypadek po kontakcie z zolwiem starannie umyj rece. I chyba warto tez , dla dobra swego i zolwia, czesciej sprzatac jego "kibelek" oraz miejsca, po ktorych chodzi. zdrowia zolwiowi zycze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sol_bianca Re: Zolw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 13:01 Robakami chyba nie, ale ogólnie po kontakcie z gadem trzeba myć ręce, gady bwają nosicielami różnych chorób. Mam nadzieję, że weterynarz dał ci lekarstwo na odrobaczanie dla żółwia? Odpowiedz Link Zgłoś