Dodaj do ulubionych

Dog de bordeaux

16.07.04, 22:05
jestem szczęśliwą posiadaczką suczki tej rasy,chętnie poznałabym inne osoby
które mają takie właśnie pieski i porównała temperament ich piesków z
moim,pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • erinaceus Re: Dog de bordeaux 16.07.04, 23:56
      Witaj,
      też mam dożycę de bordeaux. Nie wiem, ćzy taką zupelnie typową dla tej rasy, bo
      po przejściach. Jest rodowodowa - po kontuzji kolana poprzedni właściciele
      oddali ją do hodowli, bo już przestała się nadawać do wystaw, rozrodu itd. Mnie
      powiedzieli, ze dziecko ma alergię, a suczka ma dopiero rok - naprawde miała
      ponad 3 i chora nogę (Nie dali leków, więc po 2 dniach pies padł i nie mógł się
      podnieść - nocny dyżur,prześwietlenia - i wszystko jasne. Teraz, po
      rehabilitacji, nawet leków przeciwbólowych nie potrzebuje i jużprawie nie
      kuleje).
      A teraz do rzeczy: sunia ma 6 lat, mieszkamy razem w domku z jamnikiem, kotem i
      jeszcze dzieckiem. Kocha nas ogromnie, ale chyba do dziś sie boi, by jej znów
      nie oddać - pilnuje się nas niesamowicie. Początkowo była nieśmiała, ale jamnik
      ją wytresował :) - teraz nie daje jużsobie w kasze dmuchać. Pilnuje domu i
      działki,ale nie wiem, co by zrobiła, gdy ktoś nas napadł - na spacerach nie
      pozwała innym psom nas niepokoić - nie gryzie, ale warczy i zaraz pędzi do
      wózka, by spr.,czy wszystko ok. Jest strasznym pieszczochem i liże nas po
      twarzy! Zapluwa wszystko, łącznie z sufitem. Mam wrazenie, ze lekko nie
      dosłyszy, bardzo brudza się jej uszy. Chrapie i męcza ją upały.
      Pływa, ale to nie jej żywioł. nie lubi kotów - na naszego patrzy bardzo
      brzydkim wzrokiem- ciągle jej powtarzam, że wszyscy kochamy kotka i na razie
      jest ok.
      To chyba tyle, czekam na wieści od Ciebie, bo to jednak dość rzadkie psy w
      naszym kraju, więc chętnie się czegoś dowiem.
      pozdrawiam
      aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka