kuzima 31.07.04, 00:45 dziś-po badaniach krwi-dowiedziałam się że moja stara kocica ma mocznicę.to wyrok-tego się nie leczy.....zostało jej pół roku życia-w najlepszym razie.....ryczę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maja Re: moja kotka ma mocznicę IP: *.chello.pl 31.07.04, 10:21 Nie płacz. Idź do innego weterynarza, problemy urologiczne nie muszą jeszcze oznaczać dla kota wyroku i wszystkie się leczy. Ile kotka ma lat? Zajrzyj też na www.forum.miau.pl - tam wiele osób ma koty z chorymi nerkami, może Ci coś poradzą. Odpowiedz Link Zgłoś
fritzek Re: moja kotka ma mocznicę 31.07.04, 11:56 maju!rozumiem,że masz dobre chęci ale mocznica u kota jest wyrokiem śmierci,niestety.ja miałam kota,który na to zachorował.też się uparłam żeby go leczyć.codzienne wizyty u weta,zastrzyki,dieta.a kot nikł w oczach.pewnego dnia się nie obudził.później,już jak ochłonęłam doszłam do wniosku,że te całe próby leczenia tylko przedłużyły cierpienie kleofasa a ja stwarzałam sobie jakąś fałszywą nadzieję,że zdarzy się cud. współczuję :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: moja kotka ma mocznicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 19:59 fritzek mocznica mocznicy nierówna - z tego co zdążyłam się zorientować normy są dość płynne i weci różnie interpretują. Moja kotka ma 12 lat przy czyszczeniu zębów zrobiliśmy jej od razu prfilaktycznie badania i nagle okazało się, że kot ma mocznicę i panika i kroplówki itp. coś mi się nie bardzo podobało i zaczełam się dowiadywać gdzie indziej, u innych wetów i okazało się, że wyniki są na gónej granicy normy, lekko przekroczone, że w takim wieku to naprawdę całkiem niezłe wyniki i trzeba tylko przejść na specjalną dietę oszczędzającą nerki jeśli jesten wet mówi mocznica to trzeba zabrać wyniki i iść gdzie indziej jeszcze na konsultację a Twoja przedmówczyni ma absolutną rację najlepiej wejść na forum.miau.pl i poszukać sobie odpowiednich wątków bo sporo osób zetkneło się z problemem mocznicy u swoich futrzaków i naprawdę nie w każdym wypadku to jest wyrok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: moja kotka ma mocznicę IP: *.chello.pl 03.08.04, 10:42 Kuzima, zajrzyj tutaj i nie trać nadziei: www.forum.miau.pl/viewtopic.php?t=17466 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fenol Re: moja kotka ma mocznicę IP: *.devs.futuro.pl 31.07.04, 18:39 Proszę o info poziom Kreatyniny Mocznika lub BUN białka całkowitego oraz morfologia z rozmazem to wystarczy oraz dokładna dieta ze szczegułami co gdzie ile jakiej firmy gdzie kupowane .Zajrzę jutro wieczorem i postaram się pomóc Odpowiedz Link Zgłoś