03.06.02, 11:29
Witam serdecznie. Chciałabym poradzić się doświadczonych "psiarzy" ;-) w
następującej kwestii: od dawna noszę się z zamiarem kupienia psa. Mieszkam w
bloku, moje mieszkanie jest nieduże. Pracuję na pełnym etacie. Czy sądzicie, że
mops byłby dobrym wyborem? Podobno są to psy "kanapowe", spokojne i nadają się
właśnie do mieszkania w bloku. Dodam jeszcze, że po powrocie z pracy będę miała
dla niego dużo czasu, więc jestem w stanie zagwarantować psu przynajmniej raz
dziennie długi spacer. Dziękuję za wszelkie uwagi i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • balbinka Re: Mops? 06.06.02, 12:10
      Czy nikt nie podzieli się swoimi doświadczeniami z początkującą "psiarą"? :-(
    • Gość: Gosia Re: Mops? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 07.06.02, 09:25
      balbinka napisał(a):

> Witam serdecznie. Chciałabym poradzić się doświadczonych "psiarzy" ;-) w
      > następującej kwestii: od dawna noszę się z zamiarem kupienia psa. Mieszkam w
      > bloku, moje mieszkanie jest nieduże. Pracuję na pełnym etacie. Czy sądzicie, że
      >
      > mops byłby dobrym wyborem? Podobno są to psy "kanapowe", spokojne i nadają się
      > właśnie do mieszkania w bloku. Dodam jeszcze, że po powrocie z pracy będę miała
      >
      > dla niego dużo czasu, więc jestem w stanie zagwarantować psu przynajmniej raz
      > dziennie długi spacer. Dziękuję za wszelkie uwagi i pozdrawiam.

Hej,
      Chętnie bym ci pomogła, ale niestety nie mam doświadczenia z mopsami. Ja mam
      buldoga francuskiego i w gruncie rzeczy mogłabym Ci polecić tą rasę, z tym że
      wydaje mi się że wymaga ona troszkę więcej ruchu i zabaw niż mops. Ja w domu mam
      jeszcze kota i świnke morska więc jak pies zostaje sam nie nudzi się, nie wiem
      jak byłoby gdyby zostawał całkiem sam na 8 - 9 godz.
      Tyle że mops i buldog to dwa odrębne charaktery, buldog - to w przeszłości pies
      bojowy i czasem potrafi pokazać na co go stać, a mops ... chyba od zawsze był
      psem do towarzystwa. Jeżeli mieszkasz w bloku bez windy to nie polecam Ci żadnej
      z tych ras (chyba że będziesz nosić psa) ze względu na częste problemy ze
      stawami, z tego względu nie można ich także przekarmiać i doprowadzić do
      otyłości.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka