ada.dobra 18.04.05, 11:07 Mam pytanko mam ponad 2 miesięcznego labradora, poradźcie kiedy mam iść z nim na szkolenie (teraz sama uczę i wiecie "umie siadać" i "podawać łapkę"). Czy jakoś muszę przygotowywać psa do takiego szkolenia. Proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
urbanchaos Re: Szkolenie 18.04.05, 13:35 możesz iść na tz przedszkole psie ja zaczęłam ze swoim od 4,5 m-ca jego życia dużo zabawy i przy okazji nauka Odpowiedz Link Zgłoś
ada.dobra Re: Szkolenie 18.04.05, 13:48 A możesz podać jakieś namiary na takie przedszkole w W-wie Odpowiedz Link Zgłoś
urbanchaos Re: Szkolenie 18.04.05, 22:45 koło mostu Śl.-Dąbrowskiego na łączce po prawej jadąc na wschód lub koło jez.Czerniakowskiego mają stronę www.cavecanem.republika.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja przedszkole w Baritusie 19.04.05, 10:04 nie korzystalam www.baritus.com.pl/psieprzedszkole.php Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja jeszcze sie wtrace 19.04.05, 10:08 ada.dobra napisała: > Mam pytanko mam ponad 2 miesięcznego labradora, poradźcie kiedy mam iść z nim > na szkolenie (teraz sama uczę i wiecie "umie siadać" i "podawać łapkę"). z mojego punktu widzenia komenda podaj lape jest korzystna, gdy trzeba te lape umyc. Podawanie jako sztuka dla sztuki w moim pojeciu jest zbedne. Moj pies nie umie tez dawac glosu i raczej nie chce, zeby umial. Lapy do mycia jescze nie podaje, ale znosi mycie z godnoscia i honorem. Pocwiczymy jeszce troche, to sie nauczy i dawac. Moj ma podobno 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
nxo Re: Szkolenie 22.04.05, 19:35 Polecam szkolenia prowadzone przez Zwiazek Kynologiczny, są naprawdę profesjonalne, a dodatkowo świetnie się na nich z moim goldziem bawimy. Dla szczeniaków jest przedszkole, chyba od 4 do 7 mies. Powyżej 7 mies. możesz zapisać psa na szkolenie na psa towarzyszącego (PT). Koszt - 400 zł, przedszkole też chyba podobnie. Z tym, że wiosenne szkolenia już się zaczęly 3 tygodnie temu, nie wiem czy was jeszcze przyjmą. Następne szkolenia będą na jesieni, akurat dobra pora na szkolenie PT. Mój pies świetnie sobie radzi na PT, chociaż nie był w przedszkolu, też go najpierw sama uczyłam. I szczerze mówiąc też uważam, że podawanie łapy nie ma sensu... Odpowiedz Link Zgłoś