Dodaj do ulubionych

wystawa psów

15.07.05, 14:52
Czy mogę wejść na wystawę z pieskiem którego nie będę wystawiać?
Z góry dzięki
Obserwuj wątek
    • ajranka wystawa psów 15.07.05, 15:08
      Dorzucam swoje pytanie:
      Czy orientujecie się kiedy będą organizowane najbliższe wystawy w Warszawie lub
      okolicy?
      • snowy11 Re: wystawa psów 15.07.05, 16:16
        no niestety wystawa w Warszawie właśnie się odbyła w ostatni weekend - też
        przegapiłam, nie wiem kiedy następna.
        • olencja86 Re: wystawa psów 16.07.05, 17:14
          Tu macie wszystkie wystawy w całej Polsce na 2005 i 2006 rok :)
          www.zkwp.pl/index_pl.htm
    • mysiam1 Re: wystawa psów 15.07.05, 18:38
      monia1492 napisała:

> Czy mogę wejść na wystawę z pieskiem którego nie będę wystawiać?
      > Z góry dzięki

A właściwie po co?
      • monia1492 Re: wystawa psów 15.07.05, 20:45
        mysiam1 napisała:

> A właściwie po co?
        Chcem "zwiedzić" wystawę i zabrać pieska. Słyszałam, że psom nie biorącym udziały w wystawie wstęp wzbrioniony. Być może wzięcie go ze sobą nie jest najlepszym pomysłem...
        • mysiam1 Re: wystawa psów 16.07.05, 00:17
          monia1492 napisała:

> mysiam1 napisała:
          >
          > > A właściwie po co?
          > Chcem "zwiedzić" wystawę i zabrać pieska. Słyszałam, że psom nie biorącym
          udzia
          > ły w wystawie wstęp wzbrioniony. Być może wzięcie go ze sobą nie jest
          najlepszy
          > m pomysłem...

Dokładnie - branie go ze sobą jest zupełnie złym pomysłem, nie mówiąc o tym, że
          na pewno jest zabronione. Idź tam po prostu sama - dla psa to nie byłaby żadna
          przyjemność przeciskać się w tłumie.
    • haska-mi Re: wystawa psów 16.07.05, 00:34
      Ja byłam na międzynarodowej w P-niu, jednego wystawiałam a drugi kibicował:)
      Był zachwycony, szczególnie suczkami hehe:))) Nikt mi niczego nie zabraniał ani
      nie pytał czy wysatwiam oba.
      • mysiam1 Re: wystawa psów 16.07.05, 10:07
        haska-mi napisała:

> Ja byłam na międzynarodowej w P-niu, jednego wystawiałam a drugi kibicował:)
        > Był zachwycony, szczególnie suczkami hehe:))) Nikt mi niczego nie zabraniał
        ani
        >
        > nie pytał czy wysatwiam oba.

Autorce wątku chodzi chyba o coś innego - bo nie pisze, że jakiegokolwiek psa
        wystawia. A chodzenie z psem wśród tłumów ludzi i to z psem, który zapewne nie
        jest do tego przyzwyczajony, to jakaś pomyłka. No i poza tym po co? Żeby sobie
        popatrzył, jak koledzy występują?
    • b-beagle Re: wystawa psów 16.07.05, 09:46
      To bardzo dziwne,że nikt ci tego nie zabraniał bo generalnie zasada jeat taka,
      że na wystawę są wpuszczane tylko zgłoszone psy.Następna wystawa w w Warszawie
      będzie mniej więcej w marcu tzw wystawa zimowa.W tym roku została odwołana w
      związku ze śmiercią Papieża.W Warszawie co roku odbywają się dwie wystawy-
      letnia i zimowa
      • captroy Re: wystawa psów 16.07.05, 12:07
        ...malo,ze zgloszone to jeszcze z aktualnymi szczepieniami..watpie aby
        bagatelizowano to na miedzynarodowce..
        Pomysl zwiedzania wystawy z psem,raczej chybiony.Wiecej satysfakcji bedziesz
        miala bez swojego pupila..
    • monia1492 Re: wystawa psów 16.07.05, 16:54
      Macie zdecydowanie racje - piesio zostanie w domu :-)
      • menisk Re: wystawa psów 16.07.05, 21:11
        Możesz spokojnie pójść z niezgłoszonym psem na wystawę. Warunkiem jest
        przedłożenie przy wejściu aktualnego zaświadczenia od weterynarza, że pies jest
        zdrowy.
        • agaciora Re: wystawa psów 19.07.05, 08:35
          Wszystko zalezy od konkretnej wystawy i jej organizatorów; jedni pozwalają na
          wejście z niewystawianym psem (trzeba mieć zaświadczenie o aktualnych
          szczepieniach) inni kategorycznie tego zabraniają. Na międzynarodowych
          wystawach zwykle jest bardzo dużo ludzi i psów i faktycznie lepiej nie zabierać
          psa "na wycieczkę" bo umęczy się biedaczysko w tłumie. Ale są też wystawy np.
          niektore krajowe, gdzie wcale nie ma wielu ludzi, jest dużo przestrzeni i wtedy
          myślę że wzięcie psa nie szkodzi ani nam ani psu ani innym przebywającym na
          wystawie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka