Dodaj do ulubionych

Ale obrzydlistwo...................

16.02.06, 09:51

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3164939.html
Obserwuj wątek
    • titu_titu Re: Ale obrzydlistwo................... 16.02.06, 10:01
      a potrafisz coś więcej powiedzieć na temat ras psów i ich urody w kontekście
      obowiązujacego wzorca, czy zwyczajnie dymu szukasz?
      • remislanc Re: Ale obrzydlistwo................... 16.02.06, 10:05
        titu_titu napisała:

> a potrafisz coś więcej powiedzieć na temat ras psów i ich urody w kontekście
        > obowiązujacego wzorca,

Wzorce mnie nie interesują. Kundel albo jest dla mnie ładny albo nie ( jak z
        samochodami..). Jest kilka ras, które są przyjemne dla oka ale ten wynalazek z
        USA jest okropny.To tyle.

>czy zwyczajnie dymu szukasz?

Dymu to ja szukam jak sobie rybki wędzę nad rzeką.............:)Raczej Ty
        jesteś podminowana. Jakieś okresy się zbliżają czy co?????????
        • p.galli Re: Ale obrzydlistwo................... 16.02.06, 10:22
          a mi sie podoba;)
          orli nos ma:)
          • remislanc Re: Ale obrzydlistwo................... 16.02.06, 10:27
            I baaardzo dobrze! Są gusta i gusteczka - jeden całuje w rączkę a drugi w
            usteczka......:)
            • po.prostu.ona Re: Ale obrzydlistwo................... 16.02.06, 11:16
              Jeden woli ogórki, a drugi ogrodnika córki :-) A mnie się buliki podobają.
              Widziałam natomiast mieszańca który przyprawia mnie o dreszcz zgrozy. To
              mieszaniec foxteriera z chartem (tak mi się wydaje)- wygląda jak karykatura
              zwierzęcia. Jak był mały, przypominał foksika, a potem, z wiekiem wyrosły mu
              niesamowicie długie, chudziutkie, cieniutkie łapy, przy krótkim, obłym ciałku i
              długa charcia szyja, na której osadzona jest foksia morda. Straszne dziwadełko.
              • edavenpo Re: Ale obrzydlistwo................... 16.02.06, 11:20

Uwazam ze perfekcyjny wzorzec danej rasy zawsze jest godny podziwu, jesli wiecie
                o co mi chodzi ;-) Ja akurat bulliki lubie biale ale ten jest ladny byczek ;-)
              • remislanc Re: Ale obrzydlistwo................... 16.02.06, 11:21
                A dla mnie najładniejsze pieski są wśród .........zwykłych nierasowych kundle.
                Dorzucę jeszcze owczarki, wyżełki i goldencośtamcośtam......:)
    • remislanc Fotogaleria facjaty bullowego........... 16.02.06, 11:39

www.republika.pl/tequlla1/megi/MEGI.htm
      Proponuję jakąś operację plastyczną..........
      • po.prostu.ona Re: Fotogaleria facjaty bullowego........... 16.02.06, 11:55
        Nie bądź złośliwy! A psiska bardzo fajne - dzięki za link :-)
        • remislanc Re: Fotogaleria facjaty bullowego........... 16.02.06, 12:00
          To, że bullowy kocha się w pieskach tej rasy - jego problem. Ma taki gust i
          już. Ale po kiego wała nie potrafi uszanować upodobań innych i od razu jest
          agrsywny? Ale - kiedyś przeczytałem - właściciele upodabniają się do swoich
          kunli............:)
          • po.prostu.ona Re: Fotogaleria facjaty bullowego........... 16.02.06, 12:22
            Hej, no ale sam niezbyt się pięknie wyraziłeś na początku. Słowo "obrzydlistwo"
            raczej nie jest wyrazem szacunku dla upodobań innych. Nie ma co się dziwić, że
            bullowy się wkurzył.
            • bullowy dzięki po.prostu.ona ! 16.02.06, 13:39
              Niestety są malutcy i marni ludzie na naszym wspólnym świecie ,którzy nie widzą
              nic złego w obrażaniu wszystkich naokoło.Nic ich nie hamuje aby okreslać w
              sposób krzywdzący to co innemu bliskie.Kiedy spotkają sie z wpełni z zasłuzoną
              reakcją na ich obrażliwy atak,są oburzeni,że gwałt sie dzieje.Myslą np.,że to
              jest kogoś problem jesli coś mu sie podoba,skoro nie podoba sie im.Jest jednak
              tak,że to oni mają problem, z którym nie potrafią sobie poradzić,jakies
              kompleksy itd.Dzieki po.prostu.ona za dostrzeżenie tego istotnego faktu,kto tu
              atakuje i obrażac zaczął pierwszy,zresztą widać kto założył taki wątek.Pozdro
              dla kumatych

BULLOVE
              • po.prostu.ona Nie ma za co :-) /nt 16.02.06, 17:03
              • kosheen4 bule są fajne =) 18.02.06, 17:57
                bullTERIER
                a każdy TERIER jest wspaniały
                a galeria naprawdę świetna :)
        • edavenpo Re: Fotogaleria facjaty bullowego........... 16.02.06, 13:32

Bulle sa fajne:

Zobaczcie na tego delikwenta:

www.republika.pl/tequlla1/megi/7.jpg
          Tu jak podpatruje:

www.republika.pl/tequlla1/megi/5.jpg

A tu jakby patrzyl jeden na swoje odbicie w lustrze:

www.republika.pl/tequlla1/megi/2.jpg
    • po.prostu.ona Najładniejszym (moim zdaniem) psem, 16.02.06, 11:45
      jakiego w życiu widziałam, był kundel Oskar. Mieszaniec collie i ON-a
      długowłosego. Przepiękne psisko o wspaniałej sierści, harmonijnej budowie i
      fantastycznym charakterze. Bardzo zadbany, co też jest ważne. Gdy go poznałam,
      miał 15 lat, ale absolutnie nie wyglądał na tak sędziwy wiek.
      Ex aequo z Oskarem, w moim prywatnym rankingu najpiękniejszych psów świata
      plasuje się oczywiście...
      MÓJ WŁASNY PIES!!!!!!!!!! :-))))))
      • remislanc Re: Najładniejszym (moim zdaniem) psem, 16.02.06, 11:48
        po.prostu.ona napisała:

>w moim prywatnym rankingu najpiękniejszych psów świata
        > plasuje się oczywiście...
        > MÓJ WŁASNY PIES!!!!!!!!!! :-))))))

To tak jak z dziecmi........:)

• lola211 Re: Ale obrzydlistwo................... 16.02.06, 12:29
      Eee tam, on jest piekny inaczej po prostu.
    • majenkir Co za bzdury.... 16.02.06, 22:54
      " w finale zmierzył się z sześcioma psami, w tym m.in. z terierem dandie
      dinmontem należącym do Billa Cosby'ego, złotym retriewerem, rotweilerem, mopsem
      i dalmatyńczykiem."

Dandie nie byl w zadnym finale! Byl czwarty w grupie terrierow....
      Kto pisze te artykuly???

www.westminsterkennelclub.org/2006/results/group/terrier.html
      • po.prostu.ona Re: Co za bzdury.... 17.02.06, 10:15
        kwestia rzetelności artykułów pisanych o zwierzętach to już temat na osobny
        wątek :-( Generalnie - roi się w nich od nieścisłości, przekłamań a nierzadko -
        bzdur. Ale to się mści gonienie za tanią sensacją i pisanie byle czego byle
        jak, byle szybko - bo trzeba strony zapełnić newsami :-(
        • albert.flasz1 Re: Co za bzdury.... 17.02.06, 10:49
          Cóż, "jeśli nie wiadomo o co chodzi - to wiadomo że chodzi o pieniądze".
          Osobiście, najbardziej śmieszy mnie fakt, że mimo zgodnch opinii wszystkich
          dietetyków z całego świata, dotyczących zdrowego żywienia ludzi:
          kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,54930,3167208.html
          fachowcom od marketingu udało się przekonać tyle osób, że w przypadku zwierząt
          jedynym naprawdę dobrym rozwiązaniem jest żywienie gotowymi karmami. A już
          wkurza mnie fakt, że tylu weterynarzy pozwala się bezkrytycznie wciągać w
          ten "chocholi taniec".
          • edavenpo Re: Co za bzdury.... 17.02.06, 14:12
            Tu sie zupelnie zgadzam z Albertem.

Rynek farmaceutyczny jest wystarczajaco skorumpowany ale istnieja jeszcze jakies
            regulacje i prawa na ktore pharmy musza uwazac. W rynku weterynaryjnym ciagle
            wolna amerykanka. Taki Przekroj, gazeta z porzadna reputacja wydrukowal ten
            bardzo kopiowany ostatnio artykul mowiacy ze niemozliwe jest prawidlowe
            karmienie psa domowym jedzeniem, co jest kompletna bzdura. Czyli sucha karma
            ktora zawiera podobno ryz, otreby, mieso z kurczaka i marchewke - to wszystko
            uksztaltowane za pomocoa procesow chemicznych w suche brazowe gluty jest w jakis
            sposob lepsza niz swieze domowe jedzenie ugotowane z powyzszych skladnkow? Gdzie
            tu logika?
            • lola211 Re: Co za bzdury.... 17.02.06, 21:22
              Najczestszym argumentem jest "optymalne zbilansowanie", o co ponoc trudno
              przygotowujac zarcie samemu, a najczesciej chodzi o wygode- nasypiesz chrupek i
              masz spokoj.
              • albert.flasz1 Re: Co za bzdury.... 18.02.06, 09:01
                Co do tego "optymalnego zbilansowania", nie był bym taki pewien... Zauważ, że
                podawane na opakowaniach wyniki są tylko wynikami analizy podstawowej, które
                oznaczają wszystko i równocześnie nic (np. białko oznacza się określając ilość
                azotu w próbce, następnie wynik mnoż się przez 6,25 i już mamy "białko ogólne",
                które tak naprawdę jest sumą różnych białek i peptydów, bez względu na ich
                jakość, czyli strawność i przyswajakność, związków azotowych niebiałkowych
                itd.). Co do deklarowanego składu - podobnie: "surowce pochodzenia" takiego to
                a takiego, witaminki, konserwanty, aromaty... Nawet t. zw karmy "lecznicze"
                wcale nie są lepsze. Pamiętam, jak odwiedził mnie kiedyś w lecznicy
                przedstawiciel pewngo znanego producenta takich "wynalazków". Proponował jakieś
                preparaty nawadniające ale nie był w stanie powiedzieć jak wpływają one na
                gospodarkę wodno - elektrolitową (co innego zaburzenia wywołane np. biegunką,
                co innego - wymiotami, co innego krwotokami lub ogólnym odwodnieniem... Na
                opakowaniach oczywiście - ani słowa). Podobnie było ze "specjalistycznymi"
                karmami: nie dowiedziałem się jaki dokładnie jest skład diety "nerkowej"
                (chodziło mi głównie o źródła energii oraz strawność i przyswajalność białka),
                czy jej zastosowanie powoduje zakwaszenie, czy też odwrotnie - podwyższenie pH
                moczu (bardzo ważne przy różych schorzeniach nerek o różnej etiologii)...
                Propozycja nie została przyjęta mimo obietnicy wypłacania prowizji od
                każdego "skaperowanego" klienta a są to dość popularne produkty...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka