remislanc 16.02.06, 09:51 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3164939.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
titu_titu Re: Ale obrzydlistwo................... 16.02.06, 10:01 a potrafisz coś więcej powiedzieć na temat ras psów i ich urody w kontekście obowiązujacego wzorca, czy zwyczajnie dymu szukasz? Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Ale obrzydlistwo................... 16.02.06, 10:05 titu_titu napisała: > a potrafisz coś więcej powiedzieć na temat ras psów i ich urody w kontekście > obowiązujacego wzorca, Wzorce mnie nie interesują. Kundel albo jest dla mnie ładny albo nie ( jak z samochodami..). Jest kilka ras, które są przyjemne dla oka ale ten wynalazek z USA jest okropny.To tyle. >czy zwyczajnie dymu szukasz? Dymu to ja szukam jak sobie rybki wędzę nad rzeką.............:)Raczej Ty jesteś podminowana. Jakieś okresy się zbliżają czy co????????? Odpowiedz Link Zgłoś
p.galli Re: Ale obrzydlistwo................... 16.02.06, 10:22 a mi sie podoba;) orli nos ma:) Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Ale obrzydlistwo................... 16.02.06, 10:27 I baaardzo dobrze! Są gusta i gusteczka - jeden całuje w rączkę a drugi w usteczka......:) Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: Ale obrzydlistwo................... 16.02.06, 11:16 Jeden woli ogórki, a drugi ogrodnika córki :-) A mnie się buliki podobają. Widziałam natomiast mieszańca który przyprawia mnie o dreszcz zgrozy. To mieszaniec foxteriera z chartem (tak mi się wydaje)- wygląda jak karykatura zwierzęcia. Jak był mały, przypominał foksika, a potem, z wiekiem wyrosły mu niesamowicie długie, chudziutkie, cieniutkie łapy, przy krótkim, obłym ciałku i długa charcia szyja, na której osadzona jest foksia morda. Straszne dziwadełko. Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: Ale obrzydlistwo................... 16.02.06, 11:20 Uwazam ze perfekcyjny wzorzec danej rasy zawsze jest godny podziwu, jesli wiecie o co mi chodzi ;-) Ja akurat bulliki lubie biale ale ten jest ladny byczek ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Ale obrzydlistwo................... 16.02.06, 11:21 A dla mnie najładniejsze pieski są wśród .........zwykłych nierasowych kundle. Dorzucę jeszcze owczarki, wyżełki i goldencośtamcośtam......:) Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Fotogaleria facjaty bullowego........... 16.02.06, 11:39 www.republika.pl/tequlla1/megi/MEGI.htm Proponuję jakąś operację plastyczną.......... Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: Fotogaleria facjaty bullowego........... 16.02.06, 11:55 Nie bądź złośliwy! A psiska bardzo fajne - dzięki za link :-) Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Fotogaleria facjaty bullowego........... 16.02.06, 12:00 To, że bullowy kocha się w pieskach tej rasy - jego problem. Ma taki gust i już. Ale po kiego wała nie potrafi uszanować upodobań innych i od razu jest agrsywny? Ale - kiedyś przeczytałem - właściciele upodabniają się do swoich kunli............:) Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: Fotogaleria facjaty bullowego........... 16.02.06, 12:22 Hej, no ale sam niezbyt się pięknie wyraziłeś na początku. Słowo "obrzydlistwo" raczej nie jest wyrazem szacunku dla upodobań innych. Nie ma co się dziwić, że bullowy się wkurzył. Odpowiedz Link Zgłoś
bullowy dzięki po.prostu.ona ! 16.02.06, 13:39 Niestety są malutcy i marni ludzie na naszym wspólnym świecie ,którzy nie widzą nic złego w obrażaniu wszystkich naokoło.Nic ich nie hamuje aby okreslać w sposób krzywdzący to co innemu bliskie.Kiedy spotkają sie z wpełni z zasłuzoną reakcją na ich obrażliwy atak,są oburzeni,że gwałt sie dzieje.Myslą np.,że to jest kogoś problem jesli coś mu sie podoba,skoro nie podoba sie im.Jest jednak tak,że to oni mają problem, z którym nie potrafią sobie poradzić,jakies kompleksy itd.Dzieki po.prostu.ona za dostrzeżenie tego istotnego faktu,kto tu atakuje i obrażac zaczął pierwszy,zresztą widać kto założył taki wątek.Pozdro dla kumatych BULLOVE Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 bule są fajne =) 18.02.06, 17:57 bullTERIER a każdy TERIER jest wspaniały a galeria naprawdę świetna :) Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: Fotogaleria facjaty bullowego........... 16.02.06, 13:32 Bulle sa fajne: Zobaczcie na tego delikwenta: www.republika.pl/tequlla1/megi/7.jpg Tu jak podpatruje: www.republika.pl/tequlla1/megi/5.jpg A tu jakby patrzyl jeden na swoje odbicie w lustrze: www.republika.pl/tequlla1/megi/2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Najładniejszym (moim zdaniem) psem, 16.02.06, 11:45 jakiego w życiu widziałam, był kundel Oskar. Mieszaniec collie i ON-a długowłosego. Przepiękne psisko o wspaniałej sierści, harmonijnej budowie i fantastycznym charakterze. Bardzo zadbany, co też jest ważne. Gdy go poznałam, miał 15 lat, ale absolutnie nie wyglądał na tak sędziwy wiek. Ex aequo z Oskarem, w moim prywatnym rankingu najpiękniejszych psów świata plasuje się oczywiście... MÓJ WŁASNY PIES!!!!!!!!!! :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: Najładniejszym (moim zdaniem) psem, 16.02.06, 11:48 po.prostu.ona napisała: >w moim prywatnym rankingu najpiękniejszych psów świata > plasuje się oczywiście... > MÓJ WŁASNY PIES!!!!!!!!!! :-)))))) To tak jak z dziecmi........:) Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Ale obrzydlistwo................... 16.02.06, 12:29 Eee tam, on jest piekny inaczej po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Co za bzdury.... 16.02.06, 22:54 " w finale zmierzył się z sześcioma psami, w tym m.in. z terierem dandie dinmontem należącym do Billa Cosby'ego, złotym retriewerem, rotweilerem, mopsem i dalmatyńczykiem." Dandie nie byl w zadnym finale! Byl czwarty w grupie terrierow.... Kto pisze te artykuly??? www.westminsterkennelclub.org/2006/results/group/terrier.html Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: Co za bzdury.... 17.02.06, 10:15 kwestia rzetelności artykułów pisanych o zwierzętach to już temat na osobny wątek :-( Generalnie - roi się w nich od nieścisłości, przekłamań a nierzadko - bzdur. Ale to się mści gonienie za tanią sensacją i pisanie byle czego byle jak, byle szybko - bo trzeba strony zapełnić newsami :-( Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz1 Re: Co za bzdury.... 17.02.06, 10:49 Cóż, "jeśli nie wiadomo o co chodzi - to wiadomo że chodzi o pieniądze". Osobiście, najbardziej śmieszy mnie fakt, że mimo zgodnch opinii wszystkich dietetyków z całego świata, dotyczących zdrowego żywienia ludzi: kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,54930,3167208.html fachowcom od marketingu udało się przekonać tyle osób, że w przypadku zwierząt jedynym naprawdę dobrym rozwiązaniem jest żywienie gotowymi karmami. A już wkurza mnie fakt, że tylu weterynarzy pozwala się bezkrytycznie wciągać w ten "chocholi taniec". Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: Co za bzdury.... 17.02.06, 14:12 Tu sie zupelnie zgadzam z Albertem. Rynek farmaceutyczny jest wystarczajaco skorumpowany ale istnieja jeszcze jakies regulacje i prawa na ktore pharmy musza uwazac. W rynku weterynaryjnym ciagle wolna amerykanka. Taki Przekroj, gazeta z porzadna reputacja wydrukowal ten bardzo kopiowany ostatnio artykul mowiacy ze niemozliwe jest prawidlowe karmienie psa domowym jedzeniem, co jest kompletna bzdura. Czyli sucha karma ktora zawiera podobno ryz, otreby, mieso z kurczaka i marchewke - to wszystko uksztaltowane za pomocoa procesow chemicznych w suche brazowe gluty jest w jakis sposob lepsza niz swieze domowe jedzenie ugotowane z powyzszych skladnkow? Gdzie tu logika? Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Co za bzdury.... 17.02.06, 21:22 Najczestszym argumentem jest "optymalne zbilansowanie", o co ponoc trudno przygotowujac zarcie samemu, a najczesciej chodzi o wygode- nasypiesz chrupek i masz spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz1 Re: Co za bzdury.... 18.02.06, 09:01 Co do tego "optymalnego zbilansowania", nie był bym taki pewien... Zauważ, że podawane na opakowaniach wyniki są tylko wynikami analizy podstawowej, które oznaczają wszystko i równocześnie nic (np. białko oznacza się określając ilość azotu w próbce, następnie wynik mnoż się przez 6,25 i już mamy "białko ogólne", które tak naprawdę jest sumą różnych białek i peptydów, bez względu na ich jakość, czyli strawność i przyswajakność, związków azotowych niebiałkowych itd.). Co do deklarowanego składu - podobnie: "surowce pochodzenia" takiego to a takiego, witaminki, konserwanty, aromaty... Nawet t. zw karmy "lecznicze" wcale nie są lepsze. Pamiętam, jak odwiedził mnie kiedyś w lecznicy przedstawiciel pewngo znanego producenta takich "wynalazków". Proponował jakieś preparaty nawadniające ale nie był w stanie powiedzieć jak wpływają one na gospodarkę wodno - elektrolitową (co innego zaburzenia wywołane np. biegunką, co innego - wymiotami, co innego krwotokami lub ogólnym odwodnieniem... Na opakowaniach oczywiście - ani słowa). Podobnie było ze "specjalistycznymi" karmami: nie dowiedziałem się jaki dokładnie jest skład diety "nerkowej" (chodziło mi głównie o źródła energii oraz strawność i przyswajalność białka), czy jej zastosowanie powoduje zakwaszenie, czy też odwrotnie - podwyższenie pH moczu (bardzo ważne przy różych schorzeniach nerek o różnej etiologii)... Propozycja nie została przyjęta mimo obietnicy wypłacania prowizji od każdego "skaperowanego" klienta a są to dość popularne produkty... Odpowiedz Link Zgłoś