Gość: berenia IP: *.crowley.pl 18.02.03, 12:22 Przygarne 2-mies. kocurka na towarzysza zabaw dla mojej kotki. Mieszkam pod Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
off_ca Re: Przygarne kocurka 18.02.03, 12:30 Gość portalu: berenia napisał(a): > Przygarne 2-mies. kocurka na towarzysza zabaw dla mojej kotki. Mieszkam pod > Warszawa. Berenia prosze, odpisz mi w tej sprawie na pirva. Musze oddac kotka, niestety juz 6 miesieczny, bardzo ladny, kastrat, rodowodowy. Chce Ci podac adres strony pod ktorym zdjecia kotka sa widoczne. Jesli jestes zauinteresowana, oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berenia Re: Przygarne kocurka IP: *.crowley.pl 18.02.03, 13:41 Przykro mi, ale chcialabym przygarnac bardzo malutkiego kotka, ktory zaakceptowalby nowy dom i towarzystwo mojej kotki. Powodzenia w szukaniu domu dla malucha. Odpowiedz Link Zgłoś
maggda Re: Przygarne kocurka 19.02.03, 10:08 Część off_ca już pisałam do Ciebie na priva, ale jeszcze raz - być może byłabym zainteresowana Twoim zwierzątkiem. Też poszukuje towarzystwa dla mojej kici. Napisz coś więcej proszę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Przygarne kocurka IP: *.sosnowiec.sdi.tpnet.pl 19.02.03, 13:18 hej off ca znalazlam twojego posta na forum gazety: Berenia prosze, odpisz mi w tej sprawie na pirva. Musze oddac kotka, niestety juz 6 miesieczny, bardzo ladny, kastrat, rodowodowy. Chce Ci podac adres strony pod ktorym zdjecia kotka sa widoczne. Jesli jestes zauinteresowana, oczywiscie. kierowałas/eś go wprawdzie do kogoś innego, ale ja własnie poszukuje kotka (dokadnie myślałam o brtyjskim niebieskim) i dlatego zaintersowało mnie to co napisałaś/eś. byłabym bardzo wdzięczna za więcej informacji, jeśli sprawa jest wciąż aktualna. z mojej stron mogłabym kotku dać ciepły i spokojny domek, dobre jedzonko i dwóch kotomanów (ja i mój mąż). czekam na odpowiedź z kocim pozdrowieniem, ewa ewazygmunt@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIla Re: Przygarne kocurka IP: 156.24.229.* 22.02.03, 18:15 off_ca napisała: > Gość portalu: berenia napisał(a): > > > Przygarne 2-mies. kocurka na towarzysza zabaw dla mojej kotki. Mieszkam po > d > > Warszawa. > > > Berenia prosze, odpisz mi w tej sprawie na pirva. Musze oddac kotka, niestety j > uz 6 miesieczny, bardzo ladny, kastrat, rodowodowy. Chce Ci podac adres strony > pod ktorym zdjecia kotka sa widoczne. > Jesli jestes zauinteresowana, oczywiscie. A co to jest za kociak? Możesz go opisać? Mila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: Przygarne kocurka IP: *.mech.pw.edu.pl 18.02.03, 16:14 Witam! Dwumiesięcznego kociaka nikt rozsądny Ci nie odda, taki kot jest za młody na odłączenie od matki. Chyba, że ktoś znajdzie bezdomnego. Dziwię się też osobom, które kastrują sześciomiesięczne kociaki. To jest stanowczo za wcześnie, kot musi dojrzeć. Niestety zdziwienie to jest wszystko, na co mnie stac. Nie upilnuje się ani nie nauczy kogoś, kto tego nie chce, a życie i zdrowie zwierzęcia nie ma u nas zbyt wielkiej wartości. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wronusia Re: Przygarne kocurka IP: *.nc.rr.com 19.02.03, 01:46 Gość portalu: kot napisał(a): > Witam! > Dwumiesięcznego kociaka nikt rozsądny Ci nie odda, taki kot jest za młody na > odłączenie od matki. Chyba, że ktoś znajdzie bezdomnego. > Dziwię się też osobom, które kastrują sześciomiesięczne kociaki. To jest > stanowczo za wcześnie, kot musi dojrzeć. > Niestety zdziwienie to jest wszystko, na co mnie stac. Nie upilnuje się ani nie > > nauczy kogoś, kto tego nie chce, a życie i zdrowie zwierzęcia nie ma u nas zbyt > > wielkiej wartości. > Pozdrawiam. Niestety nie moge sie z Toba zgodzic w kwestii kastracji/sterylizacji. Mam suke wysterylizowana w wieku 6 miesiecy wlasnie a dzisiaj ma juz pies 4 lata i zyje i ma sie bardzo dobrze. Dlaczego piszesz, ze kot/pies musi dojrzec i ze 6 mies. to za wczesnie na kastracje? Czy jestes lekarzem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flora Re: Przygarne kocurka IP: 213.25.91.* 19.02.03, 08:35 Moja koleżanka chciała wykastrować 8-mies. kotka, to wet powiedział, że za wczesnie. Podobno coś się dzieje wtedy z układem moczowym. Może u psów to inaczej wygląda, niż u kotów ? Bereniu kochana! kotek 6 mies. to też maleństwo, na pewno się dostosuje i będziesz zadowolona Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.pw Re: Przygarne kocurka IP: *.konstancin-jeziorna.sdi.tpnet.pl 19.02.03, 21:04 W Konstancinie jest dobry koci azyl i napewno znajdziesz tam małego kotka. Kotki oddawane są po oswojeniu i sa zbadane przez wet-a, tel. 756 48 82. zobacz str Azylu 101kotow.koty.pl Pozdrawiam m.pw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berenia Re: Przygarne kocurka IP: *.crowley.pl 20.02.03, 09:46 Dzieki, z Kocim Azylem jestem od tygodnia w kontakcie, na razie maja tam jednego malucha (3,5 mies.), ktory zachorowal i przebywa na rehabilitacji u pierwotnych wlascicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: kastracja - do Wronusi i nie tylko... IP: *.mech.pw.edu.pl 20.02.03, 10:57 Witam! Nie jestem weterynarzem, ale o kotach wiem dużo. Jeśli nie możesz się ze mną zgodzić w kwestii kastracji kotów na podstawie obserwacji Twojego psa, i to tylko tego jednego ( który zresztą na dodatek jest suką ), to znaczy po prostu że nie znasz się na kotach. Ja nie znam się na psach i na ten temat nie zabieram głosu. Jeśli interesuje Cię poruszany temat, przeczytaj np. wątek "odchudzanie kastrata" ( 14.01.03 ) na forum "weterynaria", gdzie opisuję los kota z chorobą dróg moczowych. Zbyt wczesna kastracja i żywienie suchą karmą to dwie najważniejsze przyczyny chorób układu moczowego. Żywienie suchą karmą odwadnia organizm i ułatwia powstanie złogów w drogach moczowych. Zbyt wczesna kastracja powoduje, że drogi moczowe kota nie w pełni się rozwijają i są bardziej podatne na infekcje oraz uszkodzenia usuwanymi kryształami złogów. Efekt jest taki, jak opisałem. Dokładniejsze informacje na ten temat możesz znaleźć w książkach doświadczonych weterynarzy, których tytuły podałem w w/w wątku. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś