Dodaj do ulubionych

chora czy zlosliwa

20.02.03, 00:59
kocie zostawia brunatne plamki w calym mieszkaniu - biegunka
do zwirku tez stara sie biegac
juz do weta ,czy cos mozna na to poradzic
jada chrupki "kitten chow" i sole surowa, od czasu do czasu.
przytrafilo sie do po raz pierwszy dzis. Kocie jest u mnie od maja
Obserwuj wątek
    • uwazna Re: chora czy zlosliwa 20.02.03, 11:03
      Doraznie mozna podać tabletke wegla (lub jej czesc - nie wiem, jakiej
      wielkosci tabletki macie w Kanadzie). Wiekszosc biegunek spowodowanych zla
      dieta lub zdenerwowaniem mija sama. Ale jesli masz juz w planie wizyte u
      weterynarza, to oczywiscie idz. Lepiej dmuchac na zimne, bo niektore choroby
      zaczynaja sie wlasnie od biegunki.
      Pozdrawiam.
    • Gość: kot Re: chora czy zlosliwa IP: *.mech.pw.edu.pl 20.02.03, 11:14
      Witaj Roseanne!
      Na pewno nie jest zlosliwa. Kocie kupki powinny byc uformowane i dosyc twarde,
      pewnie kotka ma biegunke. Idz z nia jak najszybciej do lekarza, po co zwierzak
      ma sie wyniszczac. A tak na marginesie, kot nie pownien jesc surowej ryby,
      wylacznie gotowana. Mozesz dawac jej surowe mieso po wymrozeniu, wolowine lub
      drob, albo tez gotowane, z rosolem i jarzynami. Karmienie samym suchym pokarmem
      nie jest zdrowe.
      Pozdrawiam.
      • naturella ??? 20.02.03, 14:28
        Podłączę się - czy kot może jeść skrzydełka indycze - takie z zupy (gotowałam
        na nich wywar) - są dość tłuste... ale skoro koty mogą jeść rosół to może
        skrzydełka (oczywiście bez kości też mogą być?) - tyle, że niemożliwe jest
        oddzielenie mięska od skóry - czy kot może to jeść???
        • Gość: kot Re: ??? IP: *.mech.pw.edu.pl 20.02.03, 16:32
          Witaj!
          Kot moze i powinien jeść tłuszcz, nawet sporo, najlepiej drobiowy, albo masło.
          Ja czasem daję moim kotom np. surowe serduszka kurze, na których jest sporo
          tłuszczu, albo specjalnie gotuję tłuszcz i skórę z kurczaka, dodaję to do
          makaronu, lub ryżu, który jest nastepnie dodatkiem do miesa dla kotów
          bezdomnych. Moje koty też to czasem jedzą.
          Lekarze nie polecają surowej ryby, ma coś, co kotom szkodzi, nie pamietam, co.
          Pozdrawiam.
      • roseanne Re: chora czy zlosliwa 20.02.03, 15:13
        ryba jest zawsze swierzo rozmrozona, dostaje srednio jeden filet na tydzien
        miesa jesc nie chce
        • Gość: Beata Jak to jest z Tą RYBĄ IP: *.crowley.pl 21.02.03, 08:06
          Moja kociczka uwielbia rybę, ale tylko i wyłącznie surową. Kupuję Jej zawsze
          świeżutki filet (najczęściej z dorsza), który od razy zjada. Trzęsie się tak,
          że nie mam sumienia nie dawać Jej tej ryby. Od czasu do czasu dostaje surowe
          mięso, które również uwielbia. Na codzień Je puszki i suchą karmę. Dodatkowo
          bardzo lubi mleko. Koty podobno nie powinny pić mleka, ale zgodnie z opinią
          wterynarza -jeżeli nic się nie dzieje (biegunka itp.) to nie ma przeciwskazań.
          Wyraźcie swoją opinie, bo przestraszyłam się, że mogę kotce zaszkodzić Tą rybą.
          Ale wydaje mi się, że są to tak mądre stworzonka i najlepiejwiedzą co mogą
          jeść -chociaż może nie do końca.....
        • Gość: kluba1 Re: chora czy zlosliwa IP: *.we.client2.attbi.com 21.02.03, 23:33
          roseanne napisała:

> ryba jest zawsze swierzo rozmrozona, dostaje srednio jeden filet na tydzien
          > miesa jesc nie chce
          Czesc Roseanne. Wiem, ze koty potrafia byc BARDZO zlosliwwe ( moj Myci) ale to
          wyglada na chorobe.Osobiscie nie daje moim kotom nic surowego. Rozciagaja to
          po calym mieszkaniu, wyciagaja z miski na podloge - latwo w takiej sytuacji o
          bakterie. Moze podaj kici troche jedzenia z puszki wymieszanego z ryzem ale
          jesli mozesz z nia do lekarza wstapic to nie zawadzi. Z doswiadczenia wiem, ze
          czasami czekanie pogarsza tylko sprawe, powieksza rachunek i pogarsza stan
          zdrowia kota. Powodzenia, daj znac, jak poszlo. :-)))
          • roseanne Re: chora czy zlosliwa 22.02.03, 05:23
            zagladalam tez na forum weterynariai rozmawialam z innymi posiadaczami tych
            uroczych zwierzatek
            Kocie ma sie juz dobrze. Zostala troszke przeglodzona i jest ok.
            rybke bede zaparzac...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka