Dodaj do ulubionych

Zabawy z kotem

10.08.08, 09:56
Czy macie jakies pomysły na zabawy z kotem? chce każdego dnia
poswięcac trochę czasu na wspolna zabawę. Moja kicia uwielbia biegać
za rzucaną myszką (oczywiscie zabawką...;-))szukać mnie jak się
schowam..., "atakować" patyczek pod gazetą. A Wasze kocie pupile?
Może zapozycze jakiś pomysł. Będę wdzięczna za propozycje
zabaw.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • albert.flasz1 Re: Zabawy z kotem 10.08.08, 10:43
      www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=6091&action=prod
      ulubiency.wp.pl/kat,1010783,title,Zabawa-w-kotka-i-myszke,wid,9629727,wiadomosc.html?ticaid=1666a
      • mist3 Re: Zabawy z kotem 10.08.08, 20:03
        Moja kotka uwielbia kulki - zrobione z folii aluminiowej, ze sreberek z
        czekolady, z papierków (przepraszam za kryptoreklamę, ale tylko te się nadają wg
        niej) z rafaello. Ile tych papierków jest już pod meblami, nie zliczę (bo
        wiadomo, że najlepsza frajda to wepchnąć papier pod jakiś mebel, usiłować go
        wydostać, a potem miauczeć na człowieka 'no wydostań go wreszcie).
        Uwielbia też ganianie 'za sznurkiem' - sznurek wyciągnięty z piżamy albo spodni
        od dresu, nogi człowieka przykryte kocem, siadamy na środku pokoju i kręcimy
        sznurkiem dookoła ciała - kot biega. Lub też biegamy ze sznurkiem po domu, a kot
        za nami.
        Mój znajomy nauczył swoją kotkę 'zapasów' - jak ubierał rękawicę kuchenną to
        zaczynało się siłowanie kota z ręką - wszelkie chwyty dozwolone (czyli pazurki i
        ząbki w robocie).
        • kirke18 Re: Zabawy z kotem 12.08.08, 09:44
          A ja polecam kupno laserka- świeci czerwony punkcik, a kot za nim
          choćby na sufit wlezie (trzeba uważać gdzie się świeci :)), należy
          zachować ostrożność, by nie świecić kotu w oczy.
          • poolato Re: Zabawy z kotem 12.08.08, 14:35
            - gąbkowe piłeczki do kupienia w sklepie zoologicznym za parę zł.
            Zalety: łatwo się odbijają od podłogi i kotek może do nich podskakiwać, są
            miękkie więc przy odbiciu rykoszetem nie ma ofiar wśród zwierząt ;). Kotek może
            w nich zatopić zęby i przenosić zdobycz po mieszkaniu; W ogóle mimo badziewnego
            na pozór wyglądu są b. wytrzymałe; podziurawione nie rozpadają się, nie kruszą.

- nakrywanie kotka dość przeźroczystą chustą, apaszką i podsuwanie 'myszki' na
            sznurku - kotek coś widzi i poluje, ale ma też wrażenie że się świetnie ukrył
            ;). Chusta najlepsza taka, żeby kotek mógł wbić w nią pazury. I już raczej ją
            powinniśmy odżałować wyłącznie do tych zabaw.

- zabawy pod i na dużych płachtach szeleszczącej gazety rozłożonej na podłodze -
            warto skleić ze 2 albo i 4 takie płachty taśmą klejącą.

- jeśli mamy jasną, prześwitującą miednicę (taką do prania ;), to wsadzamy tam
            kota, a za zewnętrznymi ściankami naczynia nasza ręka udaje zwierzynę.
            • po.prostu.ona Re: Zabawy z kotem 12.08.08, 17:18
              Szeleszczący tunel! Czyste szaleństwo :-)
              tiny.pl/223k

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka