fif27 01.04.09, 14:22 Witam ktora rasa chomikow moze mieszkac razem-chodzi mi o 2 oosbnikow w 1 domku..? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majenkir Re: Czy chomiki razem? 01.04.09, 22:04 Te malutkie (karzelki) to chyba wszystkie moga byc razem - chinskie, rosyjskie, Roborowskiego. Na pewno nie syryjskie (te najbardziej popularne). Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: Czy chomiki razem? 02.04.09, 11:55 Ja spotkałam się z informacją, że chomiki Roborowskiego nawet powinny być razem, bo na wolności żyją one w stadach (chyba jako jedyne) i pojedynczo źle się czują. Dżungarki mogą być razem, ale ponoć najlepiej, jeśli się kupi od razu dwa młode. No i o ile nie chcesz w krótkim czasie doświadczyć totalnego "zachomiczenia", to najlepiej aby były one tej samej płci. Radziłabym jednak poszukać chomiczych stron i forów dla miłośników chomików, żeby tam osoby doświadczone rozwiały wszelkie wątpliwości. Ja kilka lat temu miałam dżungarka - jednego. Kochany był i bardzo towarzyski, mądre maleństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: Czy chomiki razem? 02.04.09, 13:41 fif27 napisała: > Witam ktora rasa chomikow moze mieszkac razem-chodzi mi o 2 > oosbnikow w 1 domku..? ochomikach.w.interia.pl/ www.chomiki.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Jeszcze mi przyszlo cos do glowy 02.04.09, 14:00 Moze kup myszoskoczki? Te zyja w parach, nie sa takie maciupkie, no i nie brudza tak jak chomisie. Odpowiedz Link Zgłoś