Dodaj do ulubionych

Koci ogon i skarpetki

23.12.03, 10:45
Mam dwie kotki. Starsza, polroczna zadziwia mnie tym, ze przed zasnieciem,
kiedy juz sie wyprzytula i zostanie wyglaskana zaczyna ssac swoj ogonek.
Mlodsza kicia z uporem godnym lepszej sprawy aportuje mi skarpetki i w ogole
uwielbia targac wielkie szmaty, np. recznik 8 razy wiekszy od niej.
Czy moje kotki zachowuja sie standardowo? Moze powinnam sie zaczac niepokoic
ich nieszablonowymi rozrywkami?
Doswiadczani kociarze - pomozcie!
Obserwuj wątek
    • Gość: pataszon Re: Koci ogon i skarpetki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.03, 10:53
      Twoje kotki zachowują się wg mnie normalnie - każdy ma inne nawyki - znałam
      pewną kotkę, która przed snem ssała własną środkową poduszeczkę u przedniej
      łapki - po prostu wprawiała się w dobry nastrój - ktoś to tłumaczył zbyt
      wczesnym odstawieniem od mamy...
      Mój kot też aportował różne rzeczy, a kot mojej siostry aportuje piłeczkę
      tenisową, inny znajomy kot po przyuczeniu podaje łapę :))
      Koty są SUPER i lepsze niż jakikolwiek program w TV - można patrzeć na nie cały
      czas :)))
    • anonimus_75 Re: Koci ogon i skarpetki 23.12.03, 10:57
      Moim zdaniem wszystko oki. Co kot, to inny obyczaj. A jak aportuje, to rzucaj
      te skarpetki - po prostu kicia chce się pobawić :) Mój kitek przynosi np.
      chusteczki do nosa, uprzednio zamoczone przez niego w misce (zeby byly cięższe
      i dalej leciały?) i bawimy się w bramkarza, albo po prostu aportuje. Kupa
      smiechu przy tym :D
    • equus_ka dzieki 23.12.03, 11:03
      Wszystko piknie, tyle ze aportowanie bywa klopotliwe - ja sie spiesze do pracy
      a kotki chowaja mi ciuchy!!! Dobrze ze mam male mieszkanie, poszukiwanie
      skarpetek na kolanach (po szfa i lozkiem) nie zajmuje mi wiele czasu :)
    • carmella Re: Koci ogon i skarpetki 23.12.03, 11:45
      moj leopold dzis w nocy zwalil wszystkie moje ciuchy domowe z krzesla i
      porozwlekal po calym pokoju. I pozrzucal pluszowe misie z lozka. nie wiem moze
      zazdrosny jest.
      Moj kot w dzien kiedy jest szum spi w ciemnym kacie a w nocy zaczyna szalec.
      Spac mi nie daje. Musze go zaczac temperowac, bo sie juz za bardzo rozbisurmanil
      • Gość: m.pw Re: Koci ogon i skarpetki IP: *.konstancin-jeziorna.sdi.tpnet.pl 29.12.03, 23:20
        Jesli nie chcesz dostać rozstroju nerwowego z powodu braku snu. Weź sie za
        kota, kiedy bedziesz przez pzrę dni w domu, nawet wystarczy weekend i zrób kotu
        czuwanie w dzień. W nocy bedzie spał jak suseł. Oczywiście trzeba to zrobić
        sprytnie, nie tarmosić zwierzyny, tylko rzucać mu ulubiona piłeczkę, myszkę
        itp. Mój Ryżol był nieznosny, gdy tylko gasilismy światła urządzał gonitwa na
        trasie okno, wszystkie meble, nasz tapczyn (czyli my) , sąsiedni pokój i z
        powrotem. Mało brakował a mąż by go udusił (chociaz Ryżego b. kocha). Kuracja
        2 dniowa odniosła skutek. Kot sie przestawił. Gdy idziemy spać koty tez się
        układają albo na nas albo na fotelach i śpia do rana
        • carmella Re: Koci ogon i skarpetki 30.12.03, 10:53
          juz teraz nie budzi sie w srodku nocy, ale troche szaleje jak sie klade spac i
          potem nad ranem. Godzina 6/7 rano to dla niego juz pobudka. Dla mnie akurat nie.
          Ale juz dzis chyba wracam do siebe i bede kota zamykac na noc - gdzie jest jego
          legowisko. Teraz kot je, spi i wszystko inne robi w tym samym pokoju co ja.
          Nie wypuszczam go, bo moja mama za bardzo nie lubi zwierzat. A poza tym jemu
          sie podoba to czego akurat nie powinien ruszac. Sadze, ze bombki na choince
          poszlyby w pierwszej kolejnosci.
          Od jutra bedzie mogl harcowac po calym mieskaniu.
    • equus_ka Re: Koci ogon i skarpetki 29.12.03, 11:41
      Dzisiaj w nocy moja Coco dokonala desantu na najwyzsza szafke. Wspiela sie na
      pokle, nosem (wielki ma nos) otworzyla szafke poczym wskoczyla do niej i
      wykopala wszystkie swetry. Mala czarna na podlodze miala niezly ubaw,
      urzadzila sobie gniazdko z moich ciuchow, a jak sie znudzila to rozwlokla je
      po calym mieszkaniu.
      Majac kota czlowiek nie ma szans sie nudzic.
      • hania261 Re: Koci ogon i skarpetki 29.12.03, 17:15
        Moje siedza w umywalce i uparcie czekaja na krople wody zeby ja
        zlapac,zrzucaja jedna doniczke dziennie,potem siedza na krzesle z mina "ja nic
        nie widzialem" a ostatnio Jonasz siedzi przed choinka i zdejmuje bombki jedna
        po drugiej:-))
    • equus_ka Ostatnie wiesci z kociego frontu 30.12.03, 12:42
      Mala Barborka znalazla dzisiaj swietne miejsce do spania - moje ucho! najpierw
      fachowo je udeptala, a potem zwinela sie w klebek mruczac pelnym glosem.
      Przegladalam ostatnio kocie strony i wdzialam boskie drapaki oczywiscie drogie
      jak diabli. macie moze patent na wykonanie takiego ustrojstwa samodzielnie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka