Dodaj do ulubionych

Refleks Prezydenta :D

06.08.14, 17:32
Podczas uroczystości upamiętniającej 100. rocznicę wymarszu I Kompanii Kadrowej przeciwnicy Bronisława Komorowskiego zaczęli krzyczeć: „Bez honoru!" i "WSI-KGB!”. Obecny na miejscu prezydent nie pozostał im dłużny.

– W nawiązaniu do krzyków, chciałem zapytać, czy jest lekarz wojskowy. Jeśli jest, to proponowałbym zastosować tą samą metodę, znaną z czasów armii austro-węgierskiej: lewatywę, to dobrze robi na głowę – powiedział Komorowski, którego cytuje portal TVP Parlament.

Prezydent nawiązał w ten sposób do „Przygód dobrego wojaka Szwejka” Jaroslava Haška. Występujący w powieści lekarz jest wielkim zwolennikiem lewatywy, polecając ją wszystkim chorym.

Brawo Panie Prezydencie! Reakcja prawidłowa. Zebrał za nią oklaski smile
Obserwuj wątek
    • coco.franelka Re: Refleks Prezydenta :D 06.08.14, 17:39
      Wystąpienie prezydenta przerywała grupa osób, krzycząc "Bez honoru", "WSI - KGB".

- A w nawiązaniu do tych krzyków chciałem zapytać, czy jest lekarz wojskowy - powiedział prezydent, a krzyczący zamilkli.

- Jeśli jest, to proponowałbym zastosować tę samą metodę, znaną z czasów armii austro-węgierskiej - lewatywę, proszę państwa, no lewatywę, to dobrze robi na głowę - powiedział prezydent, a uczestnicy uroczystości nagrodzili go brawami.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,138764,16434292,_Kadrowka__w_drodze__Incydent_i_cieta_riposta_Komorowskiego.html?lokale=olsztyn#BoxWiadTxt
      • kogucik.2872 Re: Refleks Prezydenta :D 06.08.14, 18:00
        fajnie załatwił sprawę
        • coco.franelka Re: Refleks Prezydenta :D 06.08.14, 18:24
          i między innymi za to mu rośnie w sondażach smile
          • kogucik.2872 Re: Refleks Prezydenta :D 06.08.14, 18:27
            nie wiem, nie śledzę sondaży, a Komorowski średnio mi się podoba tak ogólnie

coco.franelka napisała:

> i między innymi za to mu rośnie w sondażach smile
            • farma.iluzji Re: Refleks Prezydenta :D 06.08.14, 20:22
              elegancko smile i zabawniesmile
              • kogucik.2872 Re: Refleks Prezydenta :D 06.08.14, 20:25
                i skutecznie, bo dziadek z mikrofonem od wrzasków, mało tego mikrofona nie łyknął big_grin

farma.iluzji napisała:

> elegancko smile i zabawniesmile
                • wirujacypunkt Re: Refleks Prezydenta :D 06.08.14, 21:49
                  Brawa należały się Panu prezydentowi.
                  Doskonale poradził sobie z krzykaczami.
                  • 1agfa Re: Refleks Prezydenta :D 07.08.14, 00:24
                    Znakomicie! Podejrzewam, że tych krzykaczy zatkało dlatego, iż nie wiedzieli o czym jest mowa. Być może wiedzieli, że gdzieś dzwonią, ale...! Wątpię, by tam byli znawcy literatury. Jakiejkolwiek. Hasek/Szwejk i jego humor są wieczni. Niech żyje Szwejk - do końca świata i o jeden dzień dłużej! big_grin

wirujacypunkt napisał:

> Brawa należały się Panu prezydentowi.
                    > Doskonale poradził sobie z krzykaczami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka