Gość: werokinka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 21:19 Podba wam sie to imie???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mal_art Re: Kajetan??/ 28.09.09, 08:35 Tak, ale... ... w mojej rodzinie to imię kocie. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Kajetan??/ 28.09.09, 09:23 Już kiedyś pisałam, że nie bardzo. I to nie ze względu na zdrobnienie Kajtek, które niektórzy uważają za niepoważne lub prześmiewcze. Kajtek jest w porządku. Natomiast pełna wersja mi nie podchodzi. Kojarzy mi się z kajakiem. Dużo bardziej podoba mi się imię Konstanty! Odpowiedz Link Zgłoś
barbi1 Re: Kajetan??/ 28.09.09, 09:28 Mnie Kajetan podoba się bardzo, ale zdrobnienie Kajtek jest okropne Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Kajetan??/ 28.09.09, 09:29 to ja sie wybiję - nie podoba mi się. Po pierwsze mam skojarzenia z psem moich sąsiadów, a po drugie zaraz myśle o 'kajtek bez majtek'. Zbyt silne mam te skojarzenia Ale lepszy Kajetan niż kolejny Jakub Odpowiedz Link Zgłoś
generalizacja Re: Kajetan??/ 29.09.09, 08:58 nie podoba mi się. Jest zdecydowanie na mojej czarnej liście, obok Kasjana i Gracjana. Wolałabym już chyba kolejnego Jakuba niż koniecznie Kajetana... Odpowiedz Link Zgłoś
mali-nki Re: Kajetan??/ 01.10.09, 13:10 bardzo mi/nam sie podoba. Zanim dowiedzielismy sie ze bedziemy miec corke to to imie wiodlo prym obok Feliksa. Uwazam ze zdrobnienie jest slodkie. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Kajetan??/ 13.10.09, 20:05 Nie jest złe, ale pies znajomego nazywa się Kajtek Także mój mąż byłby zdecydowanie na nie. Odpowiedz Link Zgłoś
makarcia Re: Kajetan??/ 13.10.09, 21:50 Kajetan bardzo mi się podoba, ale 1/3 znajomych psów włóczykijów to Kajtki! ja zrezygnowałabym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzik Re: Kajetan??/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 09:42 Kajetan - bardzo ładne imie. Bardziej podoba mi sie zdrobnienie Kajtuś niż Kajtek, ale oczywiscie tyczy sie to maluszka, a Kaj dla starszego chłopca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka_jedna Re: Kajetan??/ IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.10, 18:43 Bardzo. Zdrobnienie Kajtek nie zachwyca, ale też nie zraża, za to Kajtuś, Kaj - wg mnie ślicznie Odpowiedz Link Zgłoś
citronella Re: Kajetan??/ 15.09.10, 18:55 U mnie tak samo. Kajetan jest super. Kajtek słabo. Ale Kaj, Kajo, a nawet Kajet (tak do nastolatka) - świetnie! Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Kajetan??/ 16.09.10, 11:52 Pełna forma brzmi nieźle, ale zdrobnienia IMO okropne Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada85 Re: Kajetan??/ 16.09.10, 12:44 Mi się podoba bardzo fajne imię. Zdrobnienie też fajne Kajtek ale zapewne wielu ludziom skojarzy się z psem (sama miałam pasa Kajtka) tylko że akurat tym bym się nie przejmowała. Dla swojej córki chciałabym dać na imię Kaja - i też usłyszałam że tak nazywa się psy ;/ chore to dla mnie jakieś. Podobnie jest z Sarą, Sonią, Maksymilianem i pewnie znalazłoby się jeszcze kilka takich imion. Kajetan jest jak najbardziej ok! Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Kajetan??/ 16.09.10, 13:51 Mi właśnie podoba się kajtek dla małego chłopca a potem Kajo. Kaj jakoś nie bardzo, ostatnio słyszałam jak wołali tam chłopca i jakoś dziwnie to brzmiało. Pełna forma Kajetan taka sobie Odpowiedz Link Zgłoś
juliak82 Re: Kajetan??/ 16.09.10, 15:56 Kajetan mi się podoba, ale nie podoba mi się zdrobnienie Kajtek. Kojarzy mi się - Kajtek bez majtek. Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Kajetan??/ 18.09.10, 16:32 a mi na odwrót, podoba się Kaj (i to bardzo, imię to było rozważane jako imię dla synka), ale Kajetan jak namawiała rodzina (aby imię było polskie) już jakoś mniej mi wpada w ucho. i dlatego nie nadałam. a co to Kajtek bez majtek, na mnie miano wołać Dominika w majtki sika i sama do siebie musiałam tak wołać bo nikt poza rodziną nie był łaskaw. Odpowiedz Link Zgłoś