Gość: jagaQ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.10, 17:50 witajcie ktore imie sie wma abrdziej podoba i jakie do tyhc imion 2 imie wybrac??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasienka.3 Re: Idalia czy Odetta?? 02.01.10, 17:59 Idalia. Odetta, a jest takie imie? Odpowiedz Link Zgłoś
martapj Re: Idalia czy Odetta?? 13.04.10, 12:53 jest takie imię i moja córeczka takie właśnie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyprysiowa Re: Idalia czy Odetta?? IP: *.centertel.pl 02.01.10, 18:00 tu spotkasz zwolennikow dla imienia Idalia Idalia Magdalena Idalia Michalina Idalia Marcelina Idalia Małgorzata Idalia Konstancja (nie ma ładnych zdrobnien (kostka, kosia) ale na drugie nadaje sie doskonale bo jest takie "melodyjne") Idalia Klementyna Idalia Katarzyna Idalia Berenika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyprysiowa Re: Idalia czy Odetta?? IP: *.centertel.pl 02.01.10, 20:23 Idalia Berenika Idalia Weronika Idalia Wiktoria Odpowiedz Link Zgłoś
nelcia714 Re: Idalia czy Odetta?? 02.01.10, 18:40 Zdecydowanie Idalia.Na drugie może: Idalia Katarzyna Idalia Klara Idalia Anastazja Idalia Marta Idalia Weronika Idalia Zofia Idalia Magdalena Idalia Barbara Idalia Karolina Idalia Zuzanna Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Idalia czy Odetta?? 02.01.10, 18:41 A mnie bardziej podoba się Odeta (przez jedno "T"). Idalii nie lubię, chociaż fakt - brzmi dźwięczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia zmieniam zdanie. 02.01.10, 23:16 Pomyślałam sobie o zdrobnieniach dla Odety. "Odetka" sprawiła, że zmieniłam zdanie Idalia faktycznie będzie lepsza Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Idalia czy Odetta?? 02.01.10, 19:45 Idalia! Na drugie może Elżbieta lub Jadwiga? P.S. Ciężko się czyta twojego posta, chociaż to praktycznie jedno zdanie. Spróbuj zerknąć na to, co napisałaś, zanim wyślesz. Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: Idalia czy Odetta?? 02.01.10, 20:02 Chyba jednak Idalia, choć Odetta też mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
n0elia Re: Idalia czy Odetta?? 02.01.10, 20:56 Wiem, że większość osób na forum bardzo lubi Idalie ale mi jakoś nie bardzo się podoba, dużo bardziej wolę Dalię... Odetta ciekawe...właśnie wyczytałam w google, że jest księżniczka Odetta z serii Barbieoraz amerykańska wokalistka jazzowa o tym imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Idalia czy Odetta?? 02.01.10, 21:18 Odeta była panią lekkich obyczajów, w której kochał się Swann z powieści Prousta. Zdecydowanie wolę Idalię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bati Re: Idalia czy Odetta?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.10, 09:21 oba ładne, ale jestem za Odetą (Odettą). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JagaQ Re: Idalia czy Odetta?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 15:37 witajcie dziekuje za propozycje...wsumie tak Idalia mnie sie podoba ale nie uwazacie ze jedne zdrobnienie to Ida?? a to mnie sie zabardzo juz nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: Idalia czy Odetta?? 04.01.10, 16:07 Jeśli chodzi o zdrobnienia Idalii, to jest ich cała masa, np. może być jeszcze Idalka czy Dusia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyprysiowa Re: Idalia czy Odetta?? IP: *.centertel.pl 04.01.10, 19:13 tu masz linka o zdrobnieniach Idalii, mnie sie podoba Ida ale to chyba dlatego ze lubie tez zdrobnienie Iga forum.gazeta.pl/forum/w,12924,104425322,104425322,Imie_Ida_w_praniu_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyprysiowa Re: Idalia czy Odetta?? IP: *.centertel.pl 04.01.10, 19:16 tego linka podałam bo zdrobnienie do Idy i Idalii beda poniekad sie pokrywac Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Idalia czy Odetta?? 04.01.10, 19:13 Idalka, Idasia, Dalia, Dalka ... A jak zdrobnisz Odettę ? Oda i Odetka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: Idalia czy Odetta?? IP: 212.180.168.* 04.01.10, 20:15 Jako mama Iduśki powiem,ze akurat zdrobnien Idalia ma setki,aż nie wiadomo,które wybierać Idusia,Idunia,Ideńka,Dalijka,Ida,Dalia,Idalka,Dusia,Idka,Idzia itd Napisz na co sie zdecydowalas.. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Idalia czy Odetta?? 08.01.10, 00:51 Odetta też może być Dusią Odusia, Odzia Odecia, Odutka ... jestem pewna ze rodzina bez problemu znajdzie wiele zdrobnien. A dla wszystkich innych będzie to po prostu Odetta i tyle. Nie kazde imie trzeba przeciez zdrabniać. Odpowiedz Link Zgłoś
bluejanet Re: Idalia czy Odetta?? 13.04.10, 13:22 Oba niezbyt mi sie podobaja. Wole krotsza Ide. Odpowiedz Link Zgłoś
jagodowa2 Re: Idalia czy Odetta?? 13.04.10, 15:30 Tylko Idalia. Na drugie wybrałabym imię bez końcówki -lia oraz -ria i takie, które nie zawiera "l". Proponuje: Idalia Konstancja Idalia Anastazja Idalia Antonina Idalia Józefina Idalia Franciszka Idalia Janina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bati Re: Odeta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.10, 17:23 Ja jestem za Odeta ale przez jedno t. Do takiego imienia jakies tradycyjne- typu Anna, Maria, Zofia, itd. Np. po kims z rodziny, po matce, babci, chrzestnej... Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Idalia czy Odetta?? 13.04.10, 19:08 Idalia! Nie przepadam za tym imieniem, ale Odetta kojarzy mi się tylko z filmem "Księżniczka łabędzi", który namiętnie oglądała w dzieciństwie moja Siostra. W efekcie wszystkie jej lalki miały na imię Odetta. Odpowiedz Link Zgłoś
gondziakoja Re: Idalia czy Odetta?? 16.04.10, 13:19 Jestem zdecydowanie za Idalią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ariella Re: Idalia czy Odetta?? IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.10, 17:58 Oba z gatunku - jak to ja jestem romantycznie, wyniosle, literacko rozbudzona. Ach, a teraz sobie westchne, a potem pojde polezec i popachniec... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
jane-bond007 Re: Idalia czy Odetta?? 16.04.10, 18:56 chyba Odetta... mam znajomą Donatę więc może dlatego Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: Idalia czy Odetta?? 20.04.10, 08:26 Zdecydowanie Idalia. Uważam, że Odetta brzmi okropnie, twardo, nieładnie. Ale jakby co, lepsza jest przez 2 T niż przed jedno. Odpowiedz Link Zgłoś