krejzimama 05.01.10, 12:43 Czy imię Nikola jest dla Was w złym guście i oznacza rodzinę z nizin społecznych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
undomestic_goddess Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 12:45 Niziny spoleczne to dla mnie pastwienie sie nad rodzicami nadajacymi to imie i tego typu watki. Imie jak imie i kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna35 Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 13:34 undomestic_goddess napisała: > Niziny spoleczne to dla mnie pastwienie sie nad rodzicami nadajacymi to > imie i tego typu watki. Imie jak imie i kropka. I wszystko w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 12:49 nie wiem, co maja niziny spoleczne do imienia Nicola na naszym osiedlu mieszka rodzina, ktora ma corke Nicole i na pewno nie wywodza sie oni z nizin spolecznych. ja sama nie dalabym corce na im ie Nicola, bo po prostu mi sie ono nie podoba i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
lisbethh Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 12:52 Niziny dają imiona typu Sandra,Andzelika,Nikola,Brajan a u wyższych sfer tylko Franciszki,Marie i Zofie Odpowiedz Link Zgłoś
emilly4 Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 12:56 lisbethh napisała: > Niziny dają imiona typu Sandra,Andzelika,Nikola,Brajan a u wyższych > sfer tylko Franciszki,Marie i Zofie E tam! Na calym swiecie ludzie nadaja swoim dzieciom imiona takie jakie im sie podobaja, ale tylko w Pl trzeba sie zapytac sasiada i koniecznie na forum emama, czy "Nicole" jest odpowiednie. Nicole to ladne imie, ale tak samo oklepane jak kiedys Anna, czy Katarzyna. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanka79 Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 13:29 lisbethh napisała: > Niziny dają imiona typu Sandra,Andzelika,Nikola,Brajan a u wyższych > sfer tylko Franciszki,Marie i Zofie Jak dla mnie zupełnie inaczje brzmi: do babci Marysi czy do babci Zosi, niż do babci Nikoli albo do dziadka Kevina A może to dlatego, że w Polsce mieszkam. Gdybym była bardziej światowa to i ucho byłoby mniej wrażliwe PS. Moje dzieci mają na imię Filip i Marysia Odpowiedz Link Zgłoś
sandorianka Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 14:51 Moja córka ma imię Sandra i zapewniam, że do nizin nam bardzo daleko. Takie pierd...enie to dopiero niziny. Każdy wybiera imię jakie mu pasuje, nic ci do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 15:26 O Antoninie zapomniałaś Odpowiedz Link Zgłoś
vincentyna Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 16:48 Tutaj przyklad rodziny, z dzieckiem o imieniu Nikola forum.gazeta.pl/forum/w,567,105180308,105180308,Rodzina_mojego_chlopaka_dlugie.html Odpowiedz Link Zgłoś
kalenika Re: wątek dotyczący imienia Nicola 06.01.10, 15:08 nie widze związku z imieniem Nicola, historia jak wiele innych... Odpowiedz Link Zgłoś
emilly4 Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 12:50 krejzimama napisał: oznacza > rodzinę z nizin społecznych? A co mozna powiedziec o osobach pastwiacych sie nad imieniem dziecka?? Jaki to poziom?? A ty jak nadalas synkowi na imie?? Tez sie posmiejemy i zalozymy watek Odpowiedz Link Zgłoś
emilly4 Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 12:57 krejzimama napisał: > Brajan Xawier Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha ))) Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 12:55 dla mnie - jedno z tych pretensjonalnych imion, okaleczajacych dziecko na cale zycie. Ale teraz nie takie imiona sie dzieciom nadaje, wiec z czasem mozna przywyknac... Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 12:58 nie dałabym córce na imię Nicola z jednego prostego powodu - to męskie imie (we Włoszech) Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 12:59 marghe_72 napisała: > nie dałabym córce na imię Nicola z jednego prostego powodu - to > męskie imie (we Włoszech) a Ola to imie meskie w Szwecji. Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 13:13 Ja bym tak dziecku na imie nie dała, zbyt pretensjonalne. Ale jakoś specjalnie mnie nie rusza. Myślę, że danie dziecku na imie np. WILLIAM to przesadyzm... znam taki przypadek, w połączeniu z nazwiskiem brzmi komicznie Odpowiedz Link Zgłoś
zlosliwe_malpisko Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 12:58 nie świadczy o złym czy dobrym guście ani o nizinach czy wyżynach społecznych. Ale nie dałabym tak dziecku na imię. Nie dlatego, że mi się osobiście nie podoba, ale dlatego, że zawsze znajdzie się ktoś, kto z dzieciaka będzie się śmiał. Jeśli nie w szkole to na forum na 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
skanke mało oryginalne, już teraz. 05.01.10, 13:05 n/t. mój syn ma na imię Michał- jaki poziom reprezentujemy? Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: mało oryginalne, już teraz. 05.01.10, 13:11 No to mogą ci sceny z trylogii odgrywać. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: mało oryginalne, już teraz. 05.01.10, 13:22 posrednio taki byl zamysl, druga rzecz ze to nasze drugie imiona z mezem, trzecia ze nadalismy je aby uczcic kochane osoby ktorych juz z nami nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: mało oryginalne, już teraz. 05.01.10, 13:10 Niski wiadomo że już Michał Wołodyjowski była znany jako MAŁY rycerz. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: mało oryginalne, już teraz. 05.01.10, 13:23 nie wiem czy rycerstwo w tamtych czasach to byl niski poziom Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: mało oryginalne, już teraz. 05.01.10, 13:25 Nie no wiadomo że był niski wzrostem ale wielki duchem. Zaiste był to pierwszy rycerz Rzeczypospolitej. Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: mało oryginalne, już teraz. 06.01.10, 11:06 skanke napisała: > n/t. mój syn ma na imię Michał- jaki poziom reprezentujemy? Straszne! Przecież to hebrajskie imię! Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw No to faktycznie 05.01.10, 13:06 Cytat> Ale nie dałabym tak dziecku na imię. Nie dlatego, że mi się > osobiście nie podoba, ale dlatego, że zawsze znajdzie się ktoś, kto > z dzieciaka będzie się śmiał. Jeśli nie w szkole to na forum Wolałabym się pociąć suchym mydłem, niż podejmować decyzje z motywacją "co w szkole/ na forum (!!!) by o tym powiedzieli i czy aby ktoś by się tam nie śmiał"... Co do Nikoli, w moim pokoleniu (30+) znam jedną kobietę o tym imieniu, z normalnej rodziny, sama - jako nastoletnia dziewczyna - zdecydowanie zaliczała się do górnych 10% jeśli chodzi o intelekt i urodę. Imię jako dziecko miała w Pl rzadko spotykane. Obecnie jest to rzeczywiście jedno z najpopularniejszych imion dziewczęcych (tak na dziś w przedziale 2-7 lat na pewno), niewątpliwie zatem spora część Nikoli pochodzi z tzw. nizin. I co w związku z tym? Odpowiedz Link Zgłoś
zlosliwe_malpisko Re: No to faktycznie 05.01.10, 13:18 iwoniaw napisała: > Wolałabym się pociąć suchym mydłem, niż podejmować decyzje z motywacją "co w > szkole/ na forum (!!!) by o tym powiedzieli i czy aby ktoś by się tam nie śmiał > "... no to się tnij jak chcesz. Skoro masz głęboko gdzieś czy dziecko z powodu Twoich decyzji będzie narażone na kpiny - no to faktycznie tylko mydło pozostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: No to faktycznie 05.01.10, 13:37 o ! a co takiego śmiesznego jest w imieniu Nikola, że wszyscy będą kpić ? Odpowiedz Link Zgłoś
zlosliwe_malpisko Re: No to faktycznie 05.01.10, 13:50 iwles napisała: > > o ! > a co takiego śmiesznego jest w imieniu Nikola, że wszyscy będą kpić ? nie wiem co, spytaj te forumki, które właśnie w tym wątku z niego kpią (ok 50%). Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: No to faktycznie 05.01.10, 13:53 może one bezwiednie powtarzają za innymi, tak jak Ty ? i tak samo wychowują swoje dzieci ? a zresztą nie zauważyłam, żeby 50% dziewczyn kpiło z tego imienia, piszą raczej, że im sie to imię nie podoba. I tyle. Ironię, ale dość nieudolną próbuje wcisnąć tylko krejzimama. Odpowiedz Link Zgłoś
zlosliwe_malpisko Re: No to faktycznie 05.01.10, 14:05 iwles napisała: > > może one bezwiednie powtarzają za innymi, tak jak Ty ? > i tak samo wychowują swoje dzieci ? Może, Co nie zmienia faktu, że kpią. Kiedy ktoś się śmieje z dziecka to jest to dla niego krzywdzące niezależnie od pobudek, jakimi kieruje się prześmiewca. > > a zresztą nie zauważyłam, żeby 50% dziewczyn kpiło z tego imienia, > piszą raczej, że im sie to imię nie podoba. I tyle. Ironię, ale dość > nieudolną próbuje wcisnąć tylko krejzimama. No ja tu widzę więcej delikwentek. Plus te z wątku, do którego odwołuje się krejzi. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: No to faktycznie 05.01.10, 13:48 Poważnie sądzisz, że twojego dziecka nikt w żadnej sytuacji nie wykpi, bo podejmujesz takie dobre decyzje? I że idiota wyśmiewający na forum (!!!) np. czyjeś imię to czynnik, który należy do kategorii pierwszorzędnych przy podejmowaniu decyzji? (BTW - biorąc pod uwagę popularność imienia Nikola, rodzice tych dziewcząt mogą spać spokojnie przynajmniej co do kwestii wyśmiewania w szkole - dzieciaki wyśmiewają z reguły inność). Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: No to faktycznie 05.01.10, 13:53 > dzieciaki > wyśmiewają z reguły inność). Duża ma imię rzadko nadawane od kilkudziesięciu lat. Nikt jej nie wyśmiewał, ale często spotykała się z reakcjami: "Moja babcia/ciocia ma tak na imię" Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw echtom :-) 05.01.10, 13:55 Pisałam o dzieciach, które się wyśmiewają. Mają z reguły rodziców zaliczających się do specyficznej grupy i takież "wychowanie". Odpowiedz Link Zgłoś
zlosliwe_malpisko Re: No to faktycznie 05.01.10, 14:01 iwoniaw napisała: > Poważnie sądzisz, że twojego dziecka nikt w żadnej sytuacji nie wykpi, bo > podejmujesz takie dobre decyzje? I że idiota wyśmiewający na forum (!!!) np. > czyjeś imię to czynnik, który należy do kategorii pierwszorzędnych przy > podejmowaniu decyzji? nie, z pewnością coś się zawsze znajdzie, z czego dzieciaki się będą śmiać. Tego się nie uniknie. Ale jak nadajesz dziecku odjechane imię to raczej na pewno tak będzie, po co z góry go na to narażać? > (BTW - biorąc pod uwagę popularność imienia Nikola, rodzice tych dziewcząt mogą > spać spokojnie przynajmniej co do kwestii wyśmiewania w szkole - dzieciaki > wyśmiewają z reguły inność). Zgadza się, to nie jest dobry przykład, Nikoli się teraz namnożyło jak Juleczek 5 lat temu. Chodzi mi generalnie o dziwaczne imiona, którymi rodzice chcą dziecko wyróżnić nie zważając na fakt, że czasem taka cecha wyróżniająca może być po prostu śmieszna. Tak jak piszesz - wyśmiewa się inność. Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: No to faktycznie 05.01.10, 14:20 > jak nadajesz dziecku odjechane imię > to raczej na pewno tak będzie, po co z góry go na to narażać? To też tak nie do końca, nigdy nie wiadomo z czego będą się śmiać kilkulatki. Będą się zapewne śmiać z Nikoli, Brajana jak i z Anki, Grzesia itp, bo dzieci tak mają. Za to w wieku nastoletnim jak już ma się wyróżniające się imię to juz jest plus, pamiętam że koleżanki hurtem wzdychały do Gracjana, tylko ze względu na imię. Chłopakom też już bez różnicy było jak panna miała na imię, jak ciekawe to miała dodatkowego plusa. Odpowiedz Link Zgłoś
azile.oli Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 13:14 Zależy, co się komu podoba. Tak ogólnie to tych Nicoli się teraz trochę namnożyło, ale 15 lat temu, gdy rodziłam moją córkę nie było to imię popularne. Nawet wtedy nie pomyślałam o tym imieniu, a teraz nie umiem powiedzieć, czy jest ładne, bo i tak bym nie nadała - zbyt popularne. Ale wcale nie uważam, że to imię dla patologii. Po prostu taka moda teraz. Był czas, gdy były modne Grażyny, Renaty, Jolanty - imiona obecnie rzadko nadawane, ale w danym pokoleniu - oklepane. Są imiona, które mi się podobają i takie, których bardzo nie lubię. Mimo, że kilka z nich należy do grupy nadawanych przez obecną ''elitę''. Moja córka ma 3 koleżanki o imieniu Nikola i jedna, faktycznie, zahacza o patologię. Ale akurat inne dziewczyny z patologicznych rodzin noszą klasyczne imiona : Anna, Katarzyna, Magdalena. Bo one były w tym czasie po prostu częściej nadawane. Teraz Nicola jest częstym imieniem, więc częściej może się zdarzyć w rodzinie patologicznej. Ale wśród obecnych nastolatek nie ma takiej zależności. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 13:09 to imie jest pretensjonalne zwyczajnie, a pretensjonalne imiona nadaja dzieciom ludzie szczegolego pokroju Odpowiedz Link Zgłoś
zonajana Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 13:14 Mnie sie generalnie nie podoba idea nadawania niepolskich imion, w przypadku, gdy oboje rodzice sa Polakami, rodzina mieszka w PL i nosi typowo polskie nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
ahhna Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 23:49 Katarzyna, Piotr, Paweł, Jan, Joanna itd. to też nie są polskie imiona. Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya twój nick też jest pretensjonalny 05.01.10, 13:29 a pretensjonalnych nicków używają ludzie szczególnego pokroju... Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: twój nick też jest pretensjonalny 10.01.10, 21:21 rowniez szczegolmym ludziom rozne rzeczy kojarza sie z jednym moze tak tescik rorschach'a aby sprawdzic czy do nich nie nalezysz? Odpowiedz Link Zgłoś
misiek-rysiek Re: wątek dotyczący imienia Nicola 10.01.10, 11:45 to sa jakies bzdury totalne To znaczy ze jesli ktos jest biedniejszy to nie moze nadac dziecku ładnego imiona bo to obciach dla niego???? to moze mi powieswz jakie imiona powinny nosic dzieci z nizin społecznych Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: wątek dotyczący imienia Nicola 10.01.10, 21:23 i juz sobie misiek rysiek dopisal mnostwo nuworyszy z dzisiejszej klasy sredniej nadaje idiotyczne imiona swoim dzieciom Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 13:11 E tam, szkoda tylko, że tyle tych Nikoli. Jak kiedyś Kasiek albo Agnieszek. Też minie. Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 13:11 To sprawa rodziców jakie dają imię dziecku. Samo imię Nikola niezbyt mi się podoba, ale nie podoba mi się też samochód sąsiada - czyli po prostu sama sobie takiego samochodu nie kupię, a sąsiadowi mówię jak zwykle dzień dobry. Tak zdarza się, że niektóre grupy ludzi mają skłonność do określonych grup imion, ale myślę, że należy się z tym pogodzić, w sumie ktoś nazwał swoje dziecko a nie moje. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 13:15 Nie podoba mi się to imie, ale jak ktos chce mieć Nikolke w domu to mnie nic do tego. Ja nie skrzywdziłabym córki takim imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
super-mikunia Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 13:15 Imię ładne, ale fakt w pogotiwach opiekńczych/domach dziecka/świetlicach środowiskowych króluje Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 13:28 Bardzo mi się to imie nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 13:17 marghe_72 napisała: > mruwa9 napisała: > > > > > marghe_72 napisała: > > > > > nie dałabym córce na imię Nicola z jednego prostego powodu - to > > > męskie imie (we Włoszech) > > > > a Ola to imie meskie w Szwecji. > > źle wkleiłam Dlatego moja ma na imie Gabriela W Szwecji bywam rzadko, we Włoszech często Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 13:21 Nikola to nic! Ja znam patologię, która piąte czy szóste dziecko (chłopca) nazwała- Ariel.. W miasteczku 5 tyś. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 13:23 A brata Persila? Jego ulubiona bajka to "Gdzie jest Omo". Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 13:30 tak to jest jak pewne imiona kojarzy się nie z historii tylko z opakowań chemii gospdarczej... Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 13:35 Wpadła katolicka wadera i sobie historią mordę wyciera. Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 13:39 Ludwiczka tez kojarzysz z płynem do mycia naczyń??? Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 13:49 A kim był Ludwiczek? Bo jeśli chodzi Ci o imię często nadawane królom Francji to mieli na imię Ludwik. Począwszy od Ludwika I Pobożnego z dynastii Karolingów skończywszy na Ludwiku XIX królu który był nim kilkadziesiąt minut. Co ciekawe miał w żyłach nieco polskiej krwi oraz jak ostatni nosił tytuł Delfina. Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 13:57 a delfin to taka ryba??? Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 14:02 Tak ryba taka. Pływa se razem z drugą rybą Wielorybem a nad nimi lata ptak Nietoperz. Dziecko kochane nie wchodź ze mną w dyskusje historyczne bo od razu jesteś na straconej pozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya a napoleon no taki koniak, no nie??? 05.01.10, 14:09 a plamy po koniaku pierze sie Arielem, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: a napoleon no taki koniak, no nie??? 05.01.10, 14:16 O jest "he,he". Miało być zatem zabawne, a wyszło jak zwykle. Chętnie podysktuję z Tobą o rewolucji francuskiej włączając w to wojny napoleońskie. Jako punkt końcowy proponuję przyjąć Kongres Wiedeński. Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya Re: a napoleon no taki koniak, no nie??? 05.01.10, 14:25 cóz, możemy też podyskutowac na temat analizy fundamentalnej i funduszy hedge, niemniej jednak nie negeję twojego ałtoryteta jako osoby dojrzałej i przywiędłej... Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: a napoleon no taki koniak, no nie??? 05.01.10, 14:29 Co ma to wspólnego z Napoleonem oraz Ludwikami? Odpowiedz Link Zgłoś
ihanelma Re: a napoleon no taki koniak, no nie??? 05.01.10, 14:31 Napoleon jest autorem powiedzenia, jakie trzy rzeczy są niezbędne do prowadzenia wojny. I już masz punkt wspólny. Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya Re: a napoleon no taki koniak, no nie??? 05.01.10, 14:33 tyle samo co chemia gospodarcza z Arielem... zawsze tak cieżko zatrybiasz zanim cię cię wytną??? Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: a napoleon no taki koniak, no nie??? 05.01.10, 14:37 Negujesz istnienie proszku do prania o nazwie Ariel? Ponieważ ciężko przychodzi ci rozumienie tekstu to powtórzę. Co ma wspólnego Napoleon Bonaparte oraz królowie francuscy o imieniu Ludwik z funduszami hedge ? Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya Re: a napoleon no taki koniak, no nie??? 05.01.10, 14:40 to test na twoją yntelygencję lala, w kontekście powyższej "dyskusji" Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: a napoleon no taki koniak, no nie??? 05.01.10, 14:43 Oj testy będziesz robić? Bo widać że wiedzy tobie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: a napoleon no taki koniak, no nie??? 05.01.10, 14:42 krejzimama napisał: > Negujesz istnienie proszku do prania o nazwie Ariel? raczej nikt nie neguje, ale pierwsze skojarzenie świadczy o inteligencji kojarzącego. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: a napoleon no taki koniak, no nie??? 05.01.10, 14:44 Skąd wiesz jakie było moje pierwsze skojarzenie? Możesz co najwyżej wiedzieć co pierwsze napisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya Re: a napoleon no taki koniak, no nie??? 05.01.10, 14:49 a co, na początku skojarzyło ci się z dildo czy kumszotem??? Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: a napoleon no taki koniak, no nie??? 05.01.10, 14:57 Nie wiem co to jest dildo i kumszot. To jak wrócimy do dyskusji o rewolucji francuskiej i cesarstwie? Czy masz jakąś wiedzę czy tylko potrafisz pisać o czym tam myślisz. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: a napoleon no taki koniak, no nie??? 05.01.10, 15:00 krejzimama napisał: > Skąd wiesz jakie było moje pierwsze skojarzenie? > Możesz co najwyżej wiedzieć co pierwsze napisałam. czyli pozujesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: a napoleon no taki koniak, no nie??? 05.01.10, 15:01 Sama sobie pożuj. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: a napoleon no taki koniak, no nie??? 05.01.10, 15:22 krejzimama napisał: > Sama sobie pożuj. chyba jednak miałam rację, że to było pierwsze Twoje skojarzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
skanke dowalcie sobie na prv! 05.01.10, 14:31 post czego innego dotyczy. ps. każdy sobie może wygooglować co chce. Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 13:43 > Wpadła katolicka wadera katolicka? w sprawie imienia Ariel? hmmm.... Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 14:05 W każdej sprawie nie tylko Ariela. Wpaduje tu by walczyć z "postympem". Czas jeszcze wleci jej funfel Dupa4, ale ten specjalizuje się w wątkach gejowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 13:44 Nie ma to jak nauka w XXI wieku - jak Ariel to tylko pranie, a z Kasią to ci się zawsze upiecze, a placki na Bartku nie przywierają do patelni a każda Baśka ma fajny biust. Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 13:51 krejzilala musi wylać dyżurną porcję pomyj... Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 13:41 krejzimama napisał: > A brata Persila? Jego ulubiona bajka to "Gdzie jest Omo". wiesz, nikt Ci nie każe czytać Starego Testamentu, ale hmmm... imię Ariel jest w miarę znane nawet jak ktoś po prostu czyta gazety .... Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 14:06 Ehhh, zacznę dodawać na koncu postów "he,he". Wtedy będzie łątwiej dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 14:11 możesz zacząć dodawać, byleby znowu nie wylazl z ciebie kawał chama, ktorego tną na forum, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
emilly4 Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 13:26 leneczkaz napisała: > Nikola to nic! Ja znam patologię, która piąte czy szóste dziecko (chłopca) > nazwała- Ariel.. W miasteczku 5 tyś. I co z tego????!!!! Nie slyszalas nigdy o tym imieniu, to imie nie tylko dla malej syrenki Zenska odmiana to Ariela. Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 13:30 Mój kuzyn ma na imię Ariel, jego siostra to Urszula. I co z tego? Ano nic rodzice jedno imię z Biblii wybirali, a drugie ze świętych. Jest płyn Ludwik, pralka Frania i woda Anka itd. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.martula Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 13:30 Mój brat koleguje się z chłopakiem, który jest z pochodzenia Francuzem i ma na imię Nikola. Nie Nikol tylko właśnie Nikola.Od momentu usłyszenia tej wiadomości imię to kojarzy mi się z facetem Odpowiedz Link Zgłoś
mor_lena Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 13:37 Ów Francuz ma zapewne na imię Nicolas, a wymawia się Nikola, z akcentem na a. Tak jak Nicolas Sarkozy na przykład Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 13:41 nie Nikola tylko Nicolas, z akcentem na ostatnią sylabę i bezdźwięcznym "s"... nie ma francskiegi imienia męskiego "Nikola"... Odpowiedz Link Zgłoś
katia.seitz Re: wątek dotyczący imienia Nicola 06.01.10, 10:38 Ale jest serbskie - znałam pewnego Serba o imieniu Nikola. Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 13:33 imię jak imię, mnie osobiście się nie podoba ,znam rodziny biedne z nikolami, i bogate.... pytanie które imie lepsze nikola, czy scholastyka.. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 13:37 Zwyczajne imię. Gdybyśmy konsekwentnie trzymali się polskich imion, to nie możnaby nas było po imionach rozróżnić. Sama mam imię mało spotykane w moim roczniku i pisane inaczej niż się wymawia. Nie miałam z powodu mojego imienia nieprzyjemności i uwielbiam je. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_adasia Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 13:39 Może nie z nizin -ale nie jest polskie imię, znam osoby "nie z nizin" które mają córeczki o tym imieniu, jednak nie jest polskie a jesteśmy w Polsce więc moim zdaniem to chęc wyróżnienia dziecka na tle innych "Człowiek jest szczęśliwy na tyle na ile chce" Nie używam poczty gazetowej Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya zastanawiają mnie te "niziny" 05.01.10, 13:42 i wyraźny ton pogardy ze strony jeśniepani... Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: zastanawiają mnie te "niziny" 05.01.10, 14:02 A tam, jaśniepani. Po prostu - jak słyszę że ktoś woła "Nikoooolaaaa" to nie muszę się nawet odwracać, żeby wiedzieć że mamusia to tipsiara-prolka. Sprawdza się w 99% przypadków. Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya Re: zastanawiają mnie te "niziny" 05.01.10, 14:12 a kto to jest "prolka"??? rozumiem z kontekstu, że to pogardliwe okreslenie?? a czym się ty od takiej "prolki" różnisz??? Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: zastanawiają mnie te "niziny" 05.01.10, 14:20 www.urbandictionary.com/define.php?term=Prol Czym się różnię? Wykształceniem, zawodem, upodobaniami, stylem życia. Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya Re: zastanawiają mnie te "niziny" 05.01.10, 14:30 aha już rozumiem, osoba pracujaca fizycznie, nie wyrozniająca się, przeciętna... to by się zgadzało, faktycznie można o takich osobach pisać z dozą wyższości i pogardy, jaśniepani elyto yntelktualna i byznesowa... rację miał śp. Pietkiewicz kiedy mawiał, że profesurów z wiechciami słomy u nas teraz na pęczki... Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: zastanawiają mnie te "niziny" 05.01.10, 14:39 "elyto yntelktualna i byznesowa", "profesurów" Tyle błędów w kilku słowach. Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya Re: zastanawiają mnie te "niziny" 05.01.10, 14:42 a bydzie jeszcze wiencej błendów, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: zastanawiają mnie te "niziny" 05.01.10, 23:03 No cóż. Istotnie, daleko mi do chłopo- i prolomanii. Muszę cię jednak poprawić - nie każda osoba pracująca fizycznie jest prolem, choć większość faktycznie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
pieskuba Re: zastanawiają mnie te "niziny" 05.01.10, 15:06 Prolka czyli proletariuszka :o) Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 13:45 Ryzykowny wątek - któraś z forumek może mieć córkę Nikolę i będzie jej przykro. Osobiście bardzo uważam na komentarze odnośnie imion czy nazwisk, jeżeli nie znam nazwiska lub imienia rozmówcy względnie osób z jego bliskiego otoczenia. W realu można zaliczyć niezłą wtopę Odpowiedz Link Zgłoś
cruzbos Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 13:45 Nie wiem, czy wybór imienia ma aż tak duży związek z pochodzeniem rodziny. Raczej rodzice wybierają takie, które im się podobają z tych, czy innych powodów, według ich kryteriów. Również nie nazwałabym tak dziecka, ale ze względu na to, że imię niepolskie, podobnie jak Dżesika, Oliwier, Andżelika, Brajan, Majkel (a takie imiona słyszałam). Bo np. takie kryterium, że imię jest bardzo popularne dla mnie nie ma znaczenia, jeśli to konkretne podoba mi się. Zupełnie nie podobają mi się z kolei imiona starodawne typu Stanisław, Franciszek, Władysław, Jan, Zofia, Antonina. Już prędzej nadałabym imię bardziej nowoczesne typu Sandra, Patrycja, Monika, Adrian, Kamil, Bartosz. Moje córki mają imiona takie, jak nam się podobały, są dość oryginalne, a na pewno rzadko wtedy nadawane: Karina (17 l.), Arleta (13 l.), syn ma już bardziej popularne, Grzegorz (6 l.) Każdy ma swoje upodobania. Odpowiedz Link Zgłoś
ihanelma Mikołajka 05.01.10, 13:47 Znam osobę o imieniu Nikola - urodzoną 6 grudnia, a jest to najbliższy żeński odpowiednik Mikołaja i tak rodzice chcieli uczcić swój prezent. N.b. to taka patologia, że pewnie bardzo chętnie dałabyś się im adoptować. Odpowiedz Link Zgłoś
skanke a mi się DAGNY podoba, 05.01.10, 13:57 ale córy nie mam i nazwisko niekompatybilne. Odpowiedz Link Zgłoś
emilly4 Re: Mikołajka 05.01.10, 13:59 Ech, pewnie krejzimama ma na drugie Nikola i sie wkurzyla. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Mikołajka 05.01.10, 14:42 Wykorzystam ją by zakładać durne wątki na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 14:06 rejzimama napisał: > Czy imię Nikola jest dla Was w złym guście i oznacza > rodzinę z nizin społecznych? Imię Nikola odpycha mnie tak samo jak Dżesika, Paula, Dżenifer, Brajan, Majkel i Alan Czy z nizin społecznych? Nie, nie myślę w ten sposób. Mój syn ma na imię Igor Jerzy Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 14:22 krejzimama napisał: > Czy imię Nikola jest dla Was w złym guście i oznacza > rodzinę z nizin społecznych? Niestety, w Polsce najczęściej tak. Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: wątek dotyczący imienia Nicola 05.01.10, 14:27 Zapytaj o to Sarkozy-ego Odpowiedz Link Zgłoś