coccinella0 Re: Imiona dla bliźniaczek 17.03.10, 21:30 Lolita mi się tylko z książką Nabakowa kojarzy, i to niezbyt dobrze. ;p w parach żadne mi się nie podobają, ale Alicja i Julia są okej ;p Odpowiedz Link Zgłoś
coccinella0 Re: Imiona dla bliźniaczek 17.03.10, 21:47 panienko przenajświętsza! właśnie przeczytałam całą dyskusję na ten temat i Panie, miej to biedne, nienarodzone jeszcze, dziecko w opiece i nie pozwól, aby w USC pozwolili na tą krzywdę. szczęśliwa ta z dziewczynek, która będzie każdą inną, byle NIE Lolitą. gdybym miała takie imię, rozważałabym dwie możliwości: powiesić się albo szukać możliwości zmiany imienia. wiem, jak teraz wygląda sytuacja w gimnazjach np. ta dziewczyna NIE BĘDZIE miała życia. wszyscy będą nazywać ją "dzi..wką". będzie kusić pedofili. kobieto, czy Ty naprawdę jesteś wykształcona, czy jesteś po prostu GŁUPIA? nigdy nie sądziłam, że będę krytykować czyiś wybór odnośnie imienia. ale zrozum, to dziecko niczym sobie nie zasłużyło, żebyś zadawała mu taką krzywdę! chyba bym znienawidziła swoją matkę, gdyby dała mi tak na imię. proszę Cię, przemyśl to. posłuchaj WSZYSTKICH. na tyle wypowiedzi ani jedna osoba nie powiedziała nic innego niż ja. daj sobie wytłumaczyć. aż mam ochoty ciskać gromy na Ciebie, nie znam Cię, staram się nie osądzać ludzi, ale matka która chce zepsuć życie swojego dziecka w tak głupi sposób, bo jej odwaliło do łba chwilowo i nie widzi spraw oczywistych, jest IDIOTKĄ !!!!!!!!!!!!!!!!!! nie rań dziecka. nie rań. Odpowiedz Link Zgłoś
anthija Re: Imiona dla bliźniaczek 18.03.10, 16:05 mam lepszy pomysł: Lolita i Mercedes! Obie bedą miały przerąbane po równo. Bo czemu jedna miałaby mieć lepiej?? Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Imiona dla bliźniaczek 18.03.10, 20:13 myślisz, że to byłoby po równo? wolałabym mieć ksywkę "volvo" niż "dziwka" Odpowiedz Link Zgłoś
anthija Re: Imiona dla bliźniaczek 30.03.10, 13:46 ale mi się imię mercedes kojarzy z kimś do pojeżdżenia sobie na nim nie z volvo Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Imiona dla bliźniaczek 18.03.10, 16:52 brzmieniowo Lolita zawszę mi się podobała, gratuluje odwagi, nie wiem czy bym się na nią odważyła, szukałabym raczej czegoś podobnego np Julita Życzę SZCZĘŚLIWEGO ROZWIĄZANIA ! Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Imiona dla bliźniaczek 18.03.10, 20:12 odwagi? chyba uporu i braku orientacji z czym to się wiąże Odpowiedz Link Zgłoś
justtli Re: Imiona dla bliźniaczek 19.03.10, 20:30 A mąż mi właśnie podpowiedział: Może: Aleksandra i Jolanta? Ola i Jola, całkiem podobnie a czy Jola czy Lola naprawdę niewielka różnica w brzmieniu. Co ty na to Mario??? Odpowiedz Link Zgłoś
happymother Lola - piekne imie:) 19.03.10, 22:48 Zle mi sie wkleilo wiec jeszcze raz! Jejku co wy piszecie? Lola to naprawde piękne imię. Nie przejmuj sie tymi zaściankowymi komentarzami. I jeszcze jak slysze ze ktoras Pamela albo Nikola proponuje zamiast Lola. No niesamowite!!!Nicola, Pamela, Wioletta to brzmi jak z prowincjonalnej, taniej agencji towarzyskiej. ale nigdy bym sie ni poklusila spotykajac Wiolette pomyslec" o z takim imieniem na pewno pracuje w agencji". Mario masz prawo nazwać swoje dziecko tak jak Ci sie podoba. Rozumiem ze komus moze nie podobac sie Twoje wybrane imie ale niektóre komentarze sa naprawde przesadzone i bardzo niesprawiedliwe. Bardzo podoba mi sie Twoje twarde stanowisko. Imie wyszukane i nietuzinkowe - pieknie brzmiące i w ogóle we mnie nie buduje tych idiotycznych skojarzen co w innych forumowiczkach. Ja nie rozumiem jak mozna pod wplywem imienia zaszufladkowac czlowieka. Absurd i zenada.A te krzykliwe komentarze to chyba od kobiet ktore mieszkaja na głębokiej prowincji i należą do kółka różańcowego Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Lola - piekne imie:) 20.03.10, 00:54 Ło kurde, poniosło Cie troche. Ty, happy "mother", czy za kogo się tam uważasz ... Czy Twoim zdaniem noszenie imienia Lolita będzie przyjemnością? > Nicola, > Pamela, Wioletta to brzmi jak z prowincjonalnej, taniej agencji > towarzyskiej. Hahahahahahahahha, to już mnie powaliło na twarz. Tymczasem, kończę, zmiana w kółku różańcowym - sama rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Lola - piekne imie:) 20.03.10, 09:25 zapewniam Cię, że TAKIE imię szufladkuje. nie chodzi o gust, jeden lubi Anię, drugi Franię i już. chodzi o ZNACZENIE Lolity, o nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
love.cat Re: Imiona dla bliźniaczek 20.03.10, 07:50 ja nie rozumiem jak mozna dac dziecku imie kojarzace sie tak zle wsrod spoleczenstwa. Trzeba miec na uwadze dobro corki. Co innego kwestia gustu co do Teresek czy Nikolek, a co innego imie o tak erotycznym zabarwieniu. Ciagle sie slyszy o molestowaniu, pedofilii, takiemu zboczencowi czasem wystarczy ze dziecko ma urocze kucyki i krotka spodniczke by sobie fantazje uroic a co dopiero imie ktore tak wiele sugeruje. Jak sie matce podoba Lolitka to niech sobie mowi na nią tak w domu, ale powinna miec na wzgledzie glownie bezpieczenstwo corki, jej spokojne dziecinstwo bez docinek a takze przyszlosc juz doroslej corki, ktora w CV bedzie wpisywala Lolita. Nad imieniem dziecka wypadaloby sie bardziej zastanowic niz na imieniem dawanym pieskowi czy kotkowi, a nie tylko brac pod uwage mode czy chec zabłysnięcia oryginalnoscia w srodowisku Odpowiedz Link Zgłoś
aszka07 Re: Imiona dla bliźniaczek 20.03.10, 10:42 Wiem, że już wybraliście, ale może jeszcze przemyślisz..... Wyobraź sobie jak twoja córka będzie dorosła, pójdzie do pracy i powie, że nazywa się Lolita, to nie brzmi jakoś tak poważnie albo jak będzie babcią.. Imię jest na całe życie, a jeżeli nie będzie zbyt ładna albo będzie bardzo wstydliwa to może się krepować że ma aż tak odmienne imię. Julita, Liliana, Livia też jest ładnie, a poza tym na Olę często wołają Lola Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: Imiona dla bliźniaczek 22.03.10, 22:56 aszka07 napisała: "to nie brzmi jakoś tak poważnie albo jak będzie babcią... taaa, babcia Lolita - to i coś dla nekrofili się znajdzie, nie tylko dla pedofili. Odpowiedz Link Zgłoś
opium74 Re: Imiona dla bliźniaczek 23.03.10, 09:26 mamy chłopców.... wy lepiej wyobraźcie sobie swoją mine jak przyjdzie kiedyś Wasz syn i powie "Mamusiu, poznałem fają Lolitę, jutro przyjdzie na niedzielny obiad" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Imiona dla bliźniaczek IP: 195.95.164.* 23.03.10, 09:39 lolita kojarzy się z jakąś pająkowatą nastolatką. a niech tej nieszczęsnej loli zdarzy się być pryszczatą nastolatką w okularach z nadwagą, co nie jest niemożliwe...życia mieć dziewczę nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: Imiona dla bliźniaczek 23.03.10, 15:37 tak czy siak życia mieć nie będzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nutka01 Re: Imiona dla bliźniaczek IP: *.legnica.vectranet.pl 06.04.10, 13:25 love.cat napisała: > Nad imieniem dziecka wypadaloby sie bardziej zastanowic niz na imieniem dawanym > pieskowi czy kotkowi, a nie tylko brac pod uwage mode czy chec zabłysnięcia > oryginalnoscia w srodowisku Ja nad imieniem dla zwierzaczka też bym się zastanowiła . Ale tak na serio, to ja Lolitą bym być nie chciała. Już chyba Kunegunda lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Imiona dla bliźniaczek IP: *.chello.pl 25.03.10, 18:36 nie znam żadnej osoby o imieniu Lola. Ale mam kota o takim imieniu, a moja koleżanka spaniela. Chcesz tak nazwać dziecko? Wybierz Ola i Ala. Najpiękniejsze są najprostsze imiona - takie za jakie nie będą dzieciom dokuczać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maddie Re: Imiona dla bliźniaczek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.10, 21:11 Julia i Helena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Urodziłam !!!!!! IP: *.as.kn.pl 25.03.10, 22:36 4 dni temu przyszły na świat nasze córeczki, trochę wcześniej niż się spodziewaliśmy Lolita i Aleksandra, Lola i Ola są już zarejestrowane i nie było problemów. Lola i Ola są zdrowe i śliczne, Mamusia trochę zmęczona Dziękuję tym paru osobom za pozytywny odbiór imienia Lolita, innym też dziękuję za krytyczne opinie, może mniej dziękuję tym "rzucającym się" i bardzo napastliwie krytykującym. Lola i Ola moje Skarbki Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: Urodziłam !!!!!! 25.03.10, 22:38 Taaaa, na pewno rodzice bliźniąt i to przedwcześnie urodzonych mają tyle czasu, że już na czwarty dzień je zarejestrowali... Oj, chyba trollik jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Urodziłam !!!!!! IP: *.as.kn.pl 25.03.10, 22:45 Nie ja rejestrowałam, tylko mąż wczoraj pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Urodziłam !!!!!! 25.03.10, 23:04 Tiaa. Pierwsze co zrobił, to popędził, żeby zarejestrować. Przed wyznaczonym terminem. Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: Urodziłam !!!!!! 25.03.10, 23:09 Taki mąż to skarb! Zamiast warować przy żonie i wcześniakach, zajmuje się pierdołami na mieście A mama pisze do nas ze szpitala, z laptopika na łóżeczku (ja wiem, że rodzi się nie tylko w szpitalu, ale bliźniaki, to jednak), bo przecież ani Lolka ani Olka nie domagają się uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Urodziłam !!!!!! 26.03.10, 21:21 > daj foty a co, myślisz, że już ma kucyki i spódniczkę w kratkę? mmm, ale ciekawa jestem jeszcze nazwiska... np. Lolita Konieczna, super nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Urodziłam !!!!!! 03.04.10, 21:18 dalenia napisała: > Albo ... Lolita Burak! nie dreczcie dziecka, ma i tak juz przesrane na starcie przez "fykształconą" mamuske i podobnego tatuska Odpowiedz Link Zgłoś
jane-bond007 Re: Urodziłam !!!!!! 27.03.10, 15:29 hehe raczej ciężko dać zdjęcie bliźniaczek kiedy się ich nie ma` a te z netu łatwo wytropić i każde nazwisko, począwszy od: Potocka, Niechcic, Kowalska, Obroślak, Głąb a kończąc na Fiut... z Lolitą brzmi brzydko ale spoko, przecież to troll Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Urodziłam !!!!!! 27.03.10, 16:50 Powiedzmy że Lolita Kowalska brzmi nieco bardziej neutralnie niż Lolita Ruchała, hm? Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Urodziłam !!!!!! 28.03.10, 15:55 Lolita Ruchała brzmi bardzo życiowo, nie powiem Odpowiedz Link Zgłoś
jane-bond007 Re: Urodziłam !!!!!! 29.03.10, 21:44 Nieco i życzę jej rodziny Kowalskich bo jak trafiła w stylu: Dziurka, Barłóg, Cnotliwa, Cyc, Pinda, Ptaszek, Szpara, Kępa, Wyczesana, Męczywór, Ocipka, Pierdas czy Bzibziak ... to napewno będzie sławna inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: Urodziłam !!!!!! 25.03.10, 23:13 Ale jaki inteligentny manewr! Maria ucichła na kilka dni... No, no, nice try W tym jakże nieprawdopodobnym wypadku, że naprawdę urodziłaś - gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta79_1979 Re: Urodziłam !!!!!! 26.03.10, 04:19 A czy Lolitce daliście na drugie Galerianka????? Naprawdę gratuluję!!!! Chcialabym za 20 lat usłyszeć opinię Lolity o Waszym "trafionym" pomyśle Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Urodziłam !!!!!! 26.03.10, 07:57 rejestracja po trzech dniach? aby na pewno wszystko z Tobą ok? więc przestań tu wkręcać i śmiecić, a jak kiedyś wpadnie Ci do mądrej głowy unieszczęśliwić dziecko imieniem, to mam tylko nadzieję, że jak podrośnie to odpowiednio Ci podziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: Urodziłam !!!!!! 27.03.10, 19:06 rejestracja w necie po 3-ech dniach, na forum laska po 4 dniach, na pewno urodziła wcześniaki sn i już śmiga po forach. Trollica, tak powinna się logować nasza "maria od bliźniaczek" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bela Re: Imiona dla bliźniaczek IP: *.cpe.netcabo.pt 29.03.10, 21:23 czesc,ja jestem mama blizniaczek,maja 3,5 roku i dalam im na imie;gloria i victoria,wybralam te imiona z tego wzgledu,ze wydaly mi sie bardzo mocne,wyraziste i w tlumaczeniu znacza,ze sa moja chwala i zwyciestwem,z tych 3 propozycji imion,ja bym zandego nie wybrala,ale to ty bedziesz mama i jak wezniesz je w ramiona po porodzie to od razu bedziesz wiedziala jak je nazwac. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Imiona dla bliźniaczek 29.03.10, 22:27 A jak Ty "weźniesz" i przeczytasz cały wątek, to może się zorientujesz, że rzekoma Maria już rzekomo urodziła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadnaturalistka Re: Imiona dla bliźniaczek IP: 109.243.81.* 31.03.10, 15:54 Lolita-okropne imię. Od razu wiadomo z czym się kojarzy W każdej szkole nietypowe imię jest szykanowane. Jeśli ta Lolita urodziła się naprawdę, to będzie mieć niezłą lipę. W mojej byłej szkole były imiona np. Zoriana, Estera czy Żaneta te trzy dziewczyny nie miały specjalnie fajnego życia zwłaszcza że nazwiska miały dosyć dziwne ( Kupczyńska czyli "Kupa", Kmieć czyli "śmieć" albo Pluta ) jeśli ta mała ma takie samo nazwisko to happy life oczywiście jeśli naprawdę się urodziła Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: Imiona dla bliźniaczek 31.03.10, 21:00 A Ty jesteś mało poważną osobą pisać o innych na forum z imienia i nazwiska, nie boisz że ktoś Cię do sądu pozwie,za wykorzystywanie danych osobowych? I jeszcze pisanie,że życia w szkole nie miały? Poza tym nie widzę nic nadzwyczajenego w tych imionach oprócz tego,że są rzadko nadawane. Bo np Żanetę znam i Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: Imiona dla bliźniaczek 06.04.10, 23:58 > A jak Ty "weźniesz" i przeczytasz cały wątek, to może się zorientujesz, że > rzekoma Maria już rzekomo urodziła Hi, hi, hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nutka01 Re: Imiona dla bliźniaczek IP: *.legnica.vectranet.pl 03.04.10, 21:14 Tak, Lolita nasuwa jednoznaczne skojarzenie. Nie mówię że jesteście patologią czy czymś takim, ale no wiadomo. Lolita i Alfons- kiedyś imiona, teraz funkcje. A jak bym miała wybierać, to Juliannę i Helenkę albo coś ciut pomieszanego- Marysia i Ola ( Maria i Aleksandra). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Imiona dla bliźniaczek IP: *.as.kn.pl 11.04.10, 16:01 A my już od jakiegoś czasu w domku Lola i Ola mają się świetnie, a niedowiarkom mogę zeskanować dokumenty , że moje córki to Lolita i Aleksandra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneladgam Re: Imiona dla bliźniaczek IP: *.lanet.net.pl 11.04.10, 21:27 a jak się koledzy tatusia ucieszą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidia Re: Imiona dla bliźniaczek IP: 79.110.195.* 14.04.10, 20:15 Przeczytałam cały wątek iii... o zgrozo, cóż za nietrafiony (krótko i ładnie mówiąc ) wybór. Mario nie krępuj się, możesz już nam przesyłać skan . Odpowiedz Link Zgłoś
mellini [...] 16.04.10, 23:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
chomiczkami Re: Imiona dla bliźniaczek 06.07.10, 18:31 I cóż, dostał ktoś te dokumenty, żeby potwierdzić imię Lolity? Mario, jeśli możesz, wyślij mi skan na gazetowego. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imiona dla bliźniaczek 17.07.10, 16:30 chomiczkami napisała: > I cóż, dostał ktoś te dokumenty, żeby potwierdzić imię Lolity? A skąd! Oczywiście, że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Imiona dla bliźniaczek 12.04.10, 23:10 Ola i Ala - nie podoba mi się, kiedy imiona rodzeństwa są takie podobne Julia - okrutnie popularna Helena, Maria - bardzo fajnie, z waszych propozycji wybrałabym te dwa Lolita - koszmar, zresztą dziewczyny już wszystko powiedziały Jeśli koniecznie chcecie Lolę, to może faktycznie Karolina. Albo Laura, Leonia? Jest wiele imion, które można tak zdrabniać. A może spodoba wam się Lala? - Eulalia Albo Lila? - Lilian(n)a Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Imiona dla bliźniaczek 12.04.10, 23:13 He, he. To się spóźniłam. Gratulacje dla rodziców i niech się imiona dobrze noszą! Odpowiedz Link Zgłoś
ilka114 Re: Imiona dla bliźniaczek 16.04.10, 22:55 Gratuluję dziewczynek. Ale imiona będą wam się myliły pewnie. Nikt już dawno nie pisał. Musi ktoś. Odpowiedz Link Zgłoś
ilka114 Re: Imiona dla bliźniaczek 17.04.10, 12:30 P.S. Z tym że ktoś musi tutaj pisać żartowałam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: godziasia Re: Imiona dla bliźniaczek IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.05.10, 15:17 widzę, że już za późno ale nawet mimo tego napiszę. Nie przeczytałam całego wątku, tylko 3/4 pierwszej strony i zgadzam się z ludźmi - Lolita to się jakoś źle kojarzy a odnośnie rymowanych imion - w klasie w liceum miałam 4 Kasie, 3 Asie i 1 Basię, wołasz którąkolwiek i na końcówkę -sia odwracają Ci się wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
ilka114 Re: Imiona dla bliźniaczek 20.06.10, 23:36 Zgadzam się. A Lola i Ola- brrr... Odpowiedz Link Zgłoś
ilka114 Re: Imiona dla bliźniaczek 05.07.10, 16:31 Ciekawe jak tam Lola i Ola... Odpowiedz Link Zgłoś
iwonkocia Re: Imiona dla bliźniaczek 05.07.10, 17:49 fany watek-ciekawe czy to zdarzylo sie naprawde...a mogla byc np. TOLA! a tak na marginesie-czy Lilka nie bedzie miala przechlapane w szkole,bo jzu zaczynam sie bac! [/b] Odpowiedz Link Zgłoś
ilka114 Re: Imiona dla bliźniaczek 12.08.10, 14:05 > tak na marginesie-czy Lilka nie bedzie miala przechlapane w > szkole,bo jzu zaczynam sie bac! Lola, nie Lilka. Odpowiedz Link Zgłoś