jagusia7 Re: TOP3 - żęńskie i męskie Waszym zdaniem proszę 03.04.04, 21:24 Dla dziewczynki: Jagna(ach, żeby tak mieć córeczkę...) Matylda Janina(Jasia, Janka, Janeczka) Dla chłopca: Robert(mój synek) Mikołaj Jakub Gdybym miała sześcioro dzieci to takie by miały imiona Odpowiedz Link Zgłoś
amw2 Re: TOP3 - żęńskie i męskie Waszym zdaniem proszę 11.04.04, 17:38 blueyedboy napisał: > po 3 najładniejsze, najśliczniejsze, najpiękniejsze, najrozsądniejsze, > najlepiej brzmiące i dostojne jednym słowem najlepsze Waszym zdaniem imiona. > To Nam pokaże jakie imiona są w tej chwili na topie. > > dzieki i pozdrawiam > bluey Żeńskie: 1. Aleksandra 2. Kornelia 3. Anna Męskie: 1. Piotr 2. Mateusz 3. Albin Odpowiedz Link Zgłoś
amw2 Re: TOP3 - żęńskie i męskie Waszym zdaniem proszę 11.04.04, 17:38 blueyedboy napisał: > po 3 najładniejsze, najśliczniejsze, najpiękniejsze, najrozsądniejsze, > najlepiej brzmiące i dostojne jednym słowem najlepsze Waszym zdaniem imiona. > To Nam pokaże jakie imiona są w tej chwili na topie. > > dzieki i pozdrawiam > bluey Żeńskie: 1. Aleksandra 2. Kornelia 3. Anna Męskie: 1. Piotr 2. Mateusz 3. Albin Odpowiedz Link Zgłoś
ladylazaruss Re: TOP3 - żęńskie i męskie Waszym zdaniem proszę 11.04.04, 18:40 1.matylda 2.alicja 3.lena 1.graham 2.ignacy 3.jan 4.wojciech hm. graham podoba mi sie bardzo ale dziecka bym tak nie nazwala. moglby miec problemy w piaskownicy bo brzydko sie rymuje Odpowiedz Link Zgłoś
ginny22 Re: TOP3 - żęńskie i męskie Waszym zdaniem proszę 11.04.04, 20:24 Hmmm... Nie sądzę, żeby moje ukochane imiona były obecnie na topie, ale może to i lepiej... Dziewczęce: Chłopięce: 1. Zuzanna 1. Tomasz 2. Małgorzata 2. Krzysztof 3. Katarzyna 3. Aleksy Odpowiedz Link Zgłoś
erba Re: TOP3 - żęńskie i męskie Waszym zdaniem proszę 12.04.04, 00:27 michalina antonina marianna mieszko mieszko mieszko )) nie ma dalszych miejsc Odpowiedz Link Zgłoś
beata04 Re: TOP3 - żęńskie i męskie Waszym zdaniem proszę 12.04.04, 04:11 Oto sa moje propozycje: Dla chlopczyka 1. Dennis (pierwsze imie mego synka) 2. Dominik (drugie imie mego synka) 3. Renald ( a tak bym nazwala mego drugiego synka) Dla dziewczynki: 1. Aurelia 2. Julita 2. Gabriela Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
antonina_74 Re: TOP3 - żęńskie i męskie Waszym zdaniem proszę 14.04.04, 11:56 Zofia Teresa Martyna Bartosz Grzegorz Jan Odpowiedz Link Zgłoś
gag10 Re: TOP3 - żęńskie i męskie Waszym zdaniem proszę 14.04.04, 13:37 Dziewczynka: Zuzanna Wiktoria Gabrysia Chłopiec: Radek /mój synek/ Grześ Michał Odpowiedz Link Zgłoś
kamkap Re: TOP3 - żęńskie i męskie Waszym zdaniem proszę 17.04.04, 12:20 Dziewczynki: 1. ADRIANNA 2. ZUZANNA 3. ALEKSANDRA Chłopcy: 1. ARTUR 2. BARTEK 3. MATEUSZ Ada to moja córcia, a Artur miał być, gdyby się okazało, że to nie Ada ) Odpowiedz Link Zgłoś
angell2 Re: TOP3 - żęńskie i męskie Waszym zdaniem proszę 17.04.04, 14:29 Dziewczynka chłopiec Alexandra Tomasz Nicola Daniel Victoria Cezary Odpowiedz Link Zgłoś
curieuse Re: TOP3 - żęńskie i męskie Waszym zdaniem proszę 17.04.04, 15:01 Czy imie "Nicola" na pewno istnieje? Nicholas to Mikołaj po francusku. Odpowiednik dla dziewczynki to Nicole. Mi podobają sie imiona: Dla dziewczynki: - Aniela - Mila - Olga Dla chłopczyka: - Iwo - Mikołaj Odpowiedz Link Zgłoś
hanka17 piękne imiona 20.04.04, 09:34 najładniejsze imiona to: 1. Nela / Nelly / Nella 2. Adriana / Kornelia / Julia 3. Hania (moje) i Maria męskie: 1. Jan 2. Maksymielian 3. Adam / Franciszek / Mateusz Odpowiedz Link Zgłoś
mleko44 Re: TOP3 - żęńskie i męskie Waszym zdaniem proszę 23.04.04, 20:45 Dobry Wieczór!!! mój TOP to: Dziewczynka: 1. Helena 2. Apolonia 3. Maja Chłopiec: 1. Mieszko 2. Lew 3. Dragon Pozdrawiam....Joanna)) Odpowiedz Link Zgłoś
marta.monroe Re: TOP3 - żęńskie i męskie Waszym zdaniem proszę 24.04.04, 01:08 Dla niej: Pola, Ada, Iga lub Ida Dla niego: Oskar, Adam, Błażej Odpowiedz Link Zgłoś
pozio-mka Re: TOP3 - żęńskie i męskie Waszym zdaniem proszę 24.04.04, 11:56 dla dziewczynki: Laura Stefania Julita dla chłopczyka: Jacuś Maciuś Stasio Odpowiedz Link Zgłoś
madziarka_s Re: TOP3 - żęńskie i męskie Waszym zdaniem proszę 24.04.04, 11:57 hej, nie potrafie podać po 3 imiona, bo takich, które mi się podobają jest wiele. Oto te, do których mam szczególny sentyment. Dla chłopca: Tomasz / Dawid / Filip / Jakub / Bartosz / Rafał / Hubert / Artur. Dla dziewczynki: Natalia / Agnieszka / Aleksandra / Gabriela / Marta / Weronika / Marzena / Ewa. Odpowiedz Link Zgłoś
vitta Re: TOP3 - żęńskie i męskie Waszym zdaniem proszę 24.04.04, 14:55 Ona:Ewa,Aleksandra(Ola),Maria,Anna,Magda On:Michał,Bartosz,Jan(Jaś),Stanisław(Staś),Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
kristy4 Re: TOP3 - żęńskie i męskie Waszym zdaniem proszę 26.04.04, 03:33 Oj! Trudny wybór. Moje "topy" zmieniają się co kilka lat, a wybór imion moich dzieci zweryfikowało życie i mąż. Ale oto te, które zawsze brzmiały najlepiej: Antonina Halszka Julia Mikołaj Kacper Tymoteusz Odpowiedz Link Zgłoś
olkaa1 Re: TOP3 - żęńskie i męskie Waszym zdaniem proszę 26.04.04, 11:25 D: Gabriela Aleksandra Amelia Ch: Gabriel Nataniel Beniamin ola mama Gabi (18.10.02) Odpowiedz Link Zgłoś
mamaliviiiarweny TOP3 26.04.04, 13:32 Jak już wszystkie mamy wiedzą (lub prawie wszystkie, bo jest o tym głośno nainnym forum...) Moje propozcje: Livia-Leeloo Arwena-Cirilla trzeciego nie mam bo nie planuje, ale na pewno coś wymyślę... Leo-Roger Liviusz-Leo i ten nieszczęsny( z lat szkółki) Krzysztof-Kamil to tyle, chyba więcej nie trzezba.. Odpowiedz Link Zgłoś
aga00007 Re: TOP3 - żęńskie i męskie Waszym zdaniem proszę 27.04.04, 13:42 Jezuuuuuuu.... ludzie jestem dobita waszymi gustami,czy zastanawiacie sie choć trochę czasem jak dziwnie brzmią niektóre imiona z waszymi nazwiskami?????? np.Liwia Kapusta,Patrycja Lis.Klaudia Kozak,Dorian Kowalski i rózne tym podobne.Jesteście śmieszni,moda na te pretensjonalne imiona to chyba ze wsi przyszła,tam mnóstwo tych Andżelik Chodyra,czy Oskarów Morda.Nie ma naprawde wg.was ładnych polskich normalnych imion dla dzieci takich jak:Ania,Kasia,Beata,Ola,Agnieszka,Zosia,Maria(Marysia),Jan (Jasiek,Jaś),Stanisław(Staś),Piotr,Paweł,Michał,Wojtek itp,itd?Całe mnóstwo ich jest,tych normalnych oczywiście,po co kogoś krzywdzic imieniem,po co go odróżniać od innych,zanim dacie jakieś głupie imię dziecku zastanówcie sie jak sami czulibyście sie z takim pięknym "Wyróznieniem"Wolałabym sie nazywać Marysia Kowalska niż Ida Kapusta czy Mirella Kozak Odpowiedz Link Zgłoś
anomen Sawa Natan Ida 27.04.04, 14:08 - ktoś pytał o Sawę - to oczywiście imię meskie. Wars i Sawa, to nie była para, ale dwóch braci, a dzisiaj Sawa to np. patriarcha kościołą prawosławnego w RP. - Natan - "dar" to imię biblijne - był taki prorok, m.in. namaścił Salomona na króla, można sobie o nim poczytać w 2 Samuela 7 czy 12 i w 1Królewskiej 1. Bardzo odwazny był, w oczy Dawidowi powiedział, że zgrzeszył. -Natanael "dar Boga" (Natan + El - Bóg) - Ida kojarzy się bardzo przyjemnie z "Idą sieprniową" małgorzaty Musierowicz. a co do typów najlepszych imion - chyba rzeczywiście trzeba je dopasowywać do nazwiska, bo np. Maksymilian Gwóźdź to brzmi średnio poważnie Odpowiedz Link Zgłoś
kaninchen Re: TOP3 - żęńskie i męskie Waszym zdaniem proszę 27.04.04, 18:16 dla dziewczynki: -Marcelina -Józefina -Joanna (to moje ) dla chłopca: -Artur -Joachim - i tylko dwa są najpiękniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
teresa_we Re: TOP3 - żęńskie i męskie Waszym zdaniem proszę 28.04.04, 00:03 Ona: Ewunia, Magdusia, Dorotka On: Jacuś, Krzyś, Jerzyk Odpowiedz Link Zgłoś
aemi Re: TOP3 - żęńskie i męskie Waszym zdaniem proszę 28.04.04, 11:54 żeńskie: Zofia, Matylda, Lilia męskie: Tobiasz, Tobiasz, Natanael Odpowiedz Link Zgłoś