magducha78 27.03.10, 13:21 dziewczynki: 9 Maja 6 Alicja Lena 5 Aleksandra Amelia Zofia Zuzanna 4 Barbara Emilia Karolina 3 Wiktoria 2 Gabriela Hanna Julia Magdalena Malwina Michalina Nadia Natalia Oliwia 1 Ada Andżelika Aniela Anna Blanka Dagmara Daria Helena Iga Jagoda Klementyna Laura Lilianna Małgorzata Marcelina Melania Natasza Nikola Nina Sara Sonia Urszula Weronika Wioletta powrót Amelii, tydzień temu nie było żadnej. Natasza-super, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anettia28 Re: WnŚ Warszawa 27-28 marca 27.03.10, 13:25 Zdziwiły mnie aż cztery Barbary. Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: WnŚ Warszawa 27-28 marca 27.03.10, 20:56 Rzeczywiście 4 Barbary zaskakują. Bardzo podoba mi się Klementyna. Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: WnŚ Warszawa 27-28 marca 27.03.10, 13:35 chłopcy: 10 Franciszek 8 Jakub 7 Szymon 6 Antoni Stanisław 5 Michał Piotr 4 Mateusz 3 Bartek Jan Julian Konstanty Maksymilian Patryk Wiktor Wojciech 2 Adam Bartosz Damian Dominik Eryk Filip Ignacy Jerzy Kacper Karol Krzysztof Ksawery Maciej Marcin Mikołaj Oliwier (jeden był przez "v") Oskar Rafał Tadeusz 1 |Aleksander Błażej Dawid Gabriel Jeremiasz Kajetan Kamil Konrad Krystian Leonard Łukasz Marcelek Marek Max Miguel Norbert Olaf Remigiusz Robert Sebastian Tomasz Tymon Tymoteusz Tytus Wasco Witold bardzo dużo Franków Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 dwa imiona 27.03.10, 13:49 Konstanty Leon Patryk Tomasz Tadeusz Oskar Jerzy Aleksander Remigiusz Marcin Miguel Rodrigez Antoni Jakub Wiktor Jan Tymoteusz Jan Malwina Miłka Aleksandra Roksana Aleksandra Barbara Urszula Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 bliźnięta 27.03.10, 13:51 Lena i Nina Antonina i Michalina Zofia i Antoni Robert i Patryk Szymon i Lena Maja i Malwina Alicja i Mikołaj Odpowiedz Link Zgłoś
jagodowa2 Re: bliźnięta 27.03.10, 15:11 Z imion bliźniąt podobają mi się tylko 2 zestawy: Antonina i Michalina oraz Zofia i Antoni. Bardzo mi się nie podoba Lena i Nina. Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: bliźnięta 27.03.10, 21:00 In plus Zofia i Antoni, mimo popularności, ale też Antonina i Michalina. In minus Lena i Nina... Odpowiedz Link Zgłoś
jagodowa2 Re: dwa imiona 27.03.10, 20:25 Czy Miguel Rodrigez ma polskie nazwisko? Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: dwa imiona 27.03.10, 20:54 Miguel Rodríguez to z pewnością nie dwa imiona, tylko imię i pierwsze nazwisko (w kulturze hiszpańskojęzycznej każdy nosi dwa nazwiska). Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: dwa imiona 27.03.10, 21:44 mossiam napisała: > Miguel Rodríguez to z pewnością nie dwa imiona, > tylko imię i pierwsze nazwisko > (w kulturze hiszpańskojęzycznej każdy nosi dwa nazwiska). tak własnie myślałam a nazwisko polskie Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: dwa imiona 27.03.10, 21:02 Podobają mi się: Konstanty Leon Jerzy Aleksander Tymoteusz Jan Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: WnŚ Warszawa 27-28 marca 27.03.10, 20:59 Zadziwiająca liczba Franciszków, ale także wyjątkowo dużo Konstantych i Julianów. Baaardzo podoba mi się Leonard. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: WnŚ Warszawa 27-28 marca 27.03.10, 22:13 Niesamowita liczba Franciszków! Nie przypominam sobie, zeby tak zdecydowanie zajmowali miejsce w czołówce. Wasco - przypuszczam, ze miał to byc Vasco, a nazwisko podwójne, jeden człon portugalski. Max i Oliwierowie nie zachwycają, za to cieszę się z tylu Konstantych, Leonów, Ignacych i Ksawerych, a także z Błażeja. Tadeusz Oskar wydaje mi sie być dość ezgotycznym zestawieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bati Re: WnŚ Warszawa 27-28 marca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.10, 21:01 Cieszy: Gabriel, Jeremiasz, 2 Eryków, a najbardziej Remigiusz. Odpowiedz Link Zgłoś
jagodowa2 Re: WnŚ Warszawa 27-28 marca 27.03.10, 14:42 Na plus: Michalina, Aniela, Klementyna, Liliana, Marcelina, Melania. Ostatnio coraz częściej pojawia się Barbara. Ciekawe czy fakt, że w "M jak miłość" jest mała Basia, ma na to jakiś wpływ. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: WnŚ Warszawa 27-28 marca 27.03.10, 17:32 nawet mnie nie strasz, jest jakaś Basia serialowa? cholera jasna Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: WnŚ Warszawa 27-28 marca 27.03.10, 16:49 Wasco? Miguel? Natasza? Nikola? Sonia? o matko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angelina Re: WnŚ Warszawa 27-28 marca IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.10, 18:23 Również sądzę, że Basia staje się bardziej popularna poprzez "M jak miłość".Dla mnie na plus jest Klementyna i Leopold. Zdziwiło mnie aż tylu Franków. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: WnŚ Warszawa 27-28 marca 27.03.10, 22:10 Wygląda na to, ze po Julii na prowadzenie wysuwa się Maja Negatywnie odbieram Nadię, Oliwię (ale ostatnio daje się zauważyć, ze wychodzi z czołówki), Andzelikę, Igę, Jagodę, Nataszę, Nikolę, Sonię i dziwi mnie w tym towarzystwie Wioletta, teraz bardzo rzadko nadawana. Ucieszyłam się za to bardzo z Klementyny i Anieli. Odpowiedz Link Zgłoś
anettia28 Re: WnŚ Warszawa 27-28 marca 28.03.10, 13:32 gaudencja napisała: > Negatywnie odbieram Nadię, Oliwię (ale ostatnio daje się zauważyć, > ze wychodzi z czołówki), Andzelikę, Igę, Jagodę, Nataszę, Nikolę, > Sonię i dziwi mnie w tym towarzystwie Wioletta, teraz bardzo rzadko > nadawana. Do towarzystwa dorzucam jeszcze Dagmarę - też dawno nie słyszaną. Odpowiedz Link Zgłoś
pawlo3 Re: WnŚ Warszawa 27-28 marca 28.03.10, 15:01 gaudencja napisała: >Ucieszyłam się za to bardzo z Klementyny i Anieli. Tak naprawdę to Anielek było dwie tylko dziennikarze przekręcili imię mojej ćórci i nazwali ją Amelką. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: WnŚ Warszawa 27-28 marca 28.03.10, 16:18 W takim razie bardzo się cieszę, ze jest o jedną Anielkę więcej, i współczuję przekręcenia - pewnie co się naprostowaliście, to Wasze. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: WnŚ Warszawa 27-28 marca 28.03.10, 15:40 U dziewczynek zadziwia mnie wysoka pozycja Alicji (na równi z Leną), Barbary, no i 2 Malwiny Poza tym cieszy mnie słabnąca popularność Julii. Pozytywnie : Aniela, Klementyna i Urszula. Jeśli chodzi o chłopców, to zaskakuje mnie aż tylu Julianów, Konstantych i Jerzych. Poza tym 2 Marcinów, Rafałów : myślałam, że rzadko kto nadaje jeszcze te imiona. Bardzo podobają mi się: Jeremiasz, Tadeusz, Remigiusz, Tymoteusz i Witold. Podwójne imiona : Konstanty Leon, Jerzy Aleksander, Remigiusz Marcin, Tymoteusz Jan, Urszula Agnieszka - podobają mi się. Za to Oskar zepsuł moje dobre wrażenie wywołane Tadeuszem U bliźniąt nic ciekawego. Jedynie Antonina i Michalina całkiem mi się podobają. Reszta, a szczególnie Nina i Lena (także znam siostry o takich imionach), ani trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bati Re: WnŚ Warszawa 27-28 marca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.10, 21:34 Cieszy Klementyna, Marcelina i Wioletta. Odpowiedz Link Zgłoś