Gość: megi79 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 19:11 Róża Henryka-takie imiona dla ewentualnej mlodszej siostry wybrala moja Idusia Henryk to moj dziadek i ukochany pradziadek Idy. Co myslicie o Henryku/Henryce? Czytalam,ze Henryka moze byc zdrabniana do Niki,ale sama na Henryczka/Henryczke bym sie nie zdecydowala.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneladgam Re: Henryk/Henryka 13.04.10, 19:35 na drugie w porządku, na pierwsze oba są dla mnie za poważne Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Henryk/Henryka 13.04.10, 20:03 Oba mi się podobają. Na małą Henrykę wołałabym Hesia. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Henryk/Henryka 13.04.10, 20:09 Bardzo mi się podobają obydwa - nawet na pierwsze. Róża Henryka brzmi świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Henryk/Henryka 13.04.10, 20:22 Twoja Idalka ma fantastyczny gust, Róża Henryka bardzo mi się podoba Na pierwsze chyba bym nie nadała, chociaż Hesia faktycznie brzmi fajnie. Na moją Ciotkę Henrykę mówią po prostu Henia Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 Re: Henryk/Henryka 13.04.10, 23:34 Moja mama ma na imię Henryka, mój nieżyjący dziadek ( tato mojej mamy) miał na imię Henryk, mojego dziadka ojciec tez był Henryk Mój synek ma tak na 2 imię: Aleksander Henryk. Na moją mamę wszyscy wołają Henia a na dziadka wołali Heniu, Heniek. Ja do mamy czasami zwracam się pieszczotliwie Henrysia, a do dziadka mówiłam Henryś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: Henryk/Henryka IP: 212.180.168.* 14.04.10, 07:20 Dzieki za odpowiedzi Moze na 2-gie rzeczywiscie jest warte rozwazenia,a dla chlopca np. Aleksy Henryk,ale na razie to tylko rozwazania. A zdrobnienie Hesia b.mi sie podoba,inne tez calkiem calkiem są. Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: Henryk/Henryka 14.04.10, 08:40 Róża Henryka brzmi super. na pierwsze nie dałabym Henryk/Henryka Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Henryk/Henryka 14.04.10, 09:36 Bardzo ładny zestaw! Ale mi też zabrakłoby chyba odwagi, żeby dać Henryk/-a na pierwsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Henryk/Henryka IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.10, 11:06 Róża Henryka - bardzo ładny zestaw. Ale na pewno nie nadałabym Henryki na pierwsze za to Henryk podoba mi się ogromnie! Odpowiedz Link Zgłoś
anettia28 Re: Henryk/Henryka 16.04.10, 10:26 Róża Henryka - ciekawe i oryginalne połączenie muszę przyznać. Dla mnie Henryk to takie ciężkie, grube imię, nie przepadam. Żeńska forma tego imienia podoba mi się bardziej, mimo to nie zdecydowałabym się nazwać tak córki. Bardzo lubię zdrobnienie - Nika, ale nigdy nie przyszłoby mi do głowy nazywać tak Henrykę. Odpowiedz Link Zgłoś