bioo 17.05.10, 09:56 w lipcu sie pojawi jako młodsza siostra MAłgosi chyba, ze nam cos innego jeszcze do głowy przyjdzie, ale ma byc dośc długie, dźwięczne, twarde i tradycyjne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adamantia Re: Basia lub Kasia 17.05.10, 10:55 Wybrałabym Barbarę - bo jednak jest o ich o wiele mniej i w pokoleniu najmłodszym, i w pokoleniu mam. A oprocz tego: Danuta Jadwiga Janina Dorota Krystyna Urszula Odpowiedz Link Zgłoś
mug75 Re: Basia lub Kasia 17.05.10, 10:55 to istotnie Katarzyna do Małgorzaty pasuje mi najbardziej. W tej formie. Bo Kasia i Gosia to dla mnie za podobnie. Najbardziej podoba mi sie Basia. Poza tym proponuję jeszcze Marcelinę (za mało tradycyjne?), Magdalenę ( za miękkie?) oraz Aleksandrę. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Basia lub Kasia 17.05.10, 11:02 Z waszych głosuję na Basię! Z innych polecam Danusię lub Irenkę. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Basia lub Kasia 17.05.10, 12:08 Dla siostry Małgosi nie wybrałabym żadnego z tych imion. Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Basia lub Kasia 17.05.10, 12:50 zdecydowanie Kasia Od siebie dodaje Michalinę. Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: Basia lub Kasia 17.05.10, 12:59 osobiście nie brałabym pod uwagę żadnego z tych imion,ale jeśli już musiałabym to wybrałabym Basię Odpowiedz Link Zgłoś
jagodowa2 Re: Basia lub Kasia 17.05.10, 13:04 Zdecydowanie Barbara. Poza tym proponuję Marcelinę, Krystynę, Mariannę, Weronikę, Antoninę. Odpowiedz Link Zgłoś
ladetre Re: Basia lub Kasia 17.05.10, 13:42 Żadnego z tych, a już szczególnie do Małgosi. Jeśli jednak miałabym wybierać z podanych dwóch - Basia - bo jest mniej popularna, brzmieniowo oba podobają mi się równie mało. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Basia lub Kasia 17.05.10, 15:19 Wybrałabym Basię. Inne propozycje: Magdalena Urszula Weronika Kornelia Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Basia lub Kasia 17.05.10, 15:42 Basia. Katarzyna mi zupełnie nie leży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anulla Re: Basia lub Kasia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.10, 15:51 Katarzyna bardzo mi sie podoba. Barbara znacznie mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lordess Re: Basia lub Kasia IP: *.net.autocom.pl 17.05.10, 17:58 Barbarka , przepiękne! Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: Basia lub Kasia 17.05.10, 18:55 Zasadniczo to już wolę Kasię, ale tutaj - głos na Basię. I propozycja nie do odrzucenia - Urszula. Albo jeszcze: Elżbieta, Michalina, Marianna, Teresa, Klementyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabadelka Re: Basia lub Kasia IP: 77.236.0.* 17.05.10, 19:52 Zdecydowanie wybrałabym Basię. Kasia jest tak popularna w wielu pokoleniach, że absolutnie odrzucam (bez względu na urodę imienia) Odpowiedz Link Zgłoś
katkul3 Re: Basia lub Kasia 18.05.10, 19:18 Barbara, Basia... ma w sobie pewien urok (zresztą to również imię bliskiej mi osoby), co nie zmienia faktu, że zawsze kojarzyć mi się będzie przede wszystkim z... barbarzyńcą Głosuję więc na Katarzynę (od siebie zaproponuję zestaw Katarzyna Urszula) Odpowiedz Link Zgłoś