Gość: nina IP: *.centertel.pl 05.06.10, 20:51 Jakie imię dla dziewczynki wybrać? Mamy córkę Zosię, w sierpniu będzie druga panna . Co myślicie o Jagnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: julianna76 Re: Siostra Zosi??? IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.10, 21:26 Jagna bardzo mi się podoba Siostra mojego kolegi nosi to imię. Znam też jedną Jagienkę, właśnie Jagienkę, nie Jagnę. Choć dla mnie Jagienka jest zbyt zdrobnieniowa jak na samodzielne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Siostra Zosi??? 05.06.10, 22:10 super! ladne i oryginalne, pasuje tez do Zosi ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: Siostra Zosi??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.10, 22:43 Powiem szczerze,że średnio podoba mi sie zestaw Zosia i Jagna ;/ ale nie każdemu musi podobać sie to samo ostatnio bardzo spodobało mi się imię Kornelia pomimo tego,iż staje się coraz bardziej popularne.Wiec proponuje Kornelię a także: -Joannę (Asia i Zosia ) -Marię (to ponadczasowe imię i pasuje to poprzedniego) - Emilię, Amelię, Cecylię( Cecylka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emma Re: Siostra Zosi??? IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.10, 14:13 Jagna - zdrobnienie od Agnieszki. Ale samo w sobie ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Siostra Zosi??? 06.06.10, 14:26 Bardzo lubiłam imię Jagna, do czasu aż dowiedziałam się, że to mimo wszystko "zdrobnienie nadawane jako samodzielne imię". Coś na kształt dzisiejszych Len, Nin i Pol. Może zatem Bogna albo Dagna? Odpowiedz Link Zgłoś
fruzielka27 Re: Siostra Zosi??? 07.06.10, 00:07 A ja pomyśląłam o Basi. Ładnie by pasowało, tylko ja zawsze się zastanawiam czy imiona rodzeństwa muszą do siebie pasować? Przecież nie będą całe życie występować razem. Mania też by ładnie było. A Jagna? Jagna jest dość twarda (moje córki obie mają twarde imiona) i moizm zdaniem jest kompletnie w innym stylu i wszystkim niż Zosia Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: Siostra Zosi??? 07.06.10, 07:38 Jagna może być , a może rozważysz Hanię? Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: Siostra Zosi??? 07.06.10, 08:41 Dla mnie zbyt duża roznica w popularności - Zosia bardzo popularna, a Jagna bardzo rzadka. Do Zosi pasuje mi bardziej Hania, Marysia, Marta, Emilia, Michalina... Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Siostra Zosi??? 07.06.10, 12:32 Zofia i Zoja? nie za wiele szczęścia? Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Siostra Zosi??? 07.06.10, 12:37 aneladgam napisała: > Zofia i Zoja? nie za wiele szczęścia? To samo miałam napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
ladetre Re: Siostra Zosi??? 07.06.10, 21:54 Jagna mi się nie podoba zupełnie. Wolę Jagodę (jeśli mam wybierać imię podobnie zaczynające się). A dla siostry Zosi najbardziej pasuje mi Marianka lub Helenka. Jeśli nie przeszkadzają ci podobne końcówki w zdrobnieniach, może być też Antosia, Basia, Michasia. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Siostra Zosi??? 07.06.10, 21:56 ladetre napisała: > A dla siostry Zosi najbardziej pasuje mi Marianka lub Helenka. Mnie także. Albo Jadwiga, jeśli musi być na "j". Jagna jest zdrobnieniem także od Jadwigi. Sama Jagna z Zofią zgrzyta mi stylistycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Siostra Zosi??? 10.06.10, 13:11 Znam 2 Zosie - jedna ma siostry Krysię i Marysię, druga - siostrę Jadwigę. I te zestawy mi sie podobają Odpowiedz Link Zgłoś
baskokvet Re: Siostra Zosi??? 10.06.10, 13:54 Ja rozważałam Hanię (Anię) i Małgosię. Podoba mi się Basia. No ale u nas ostatecznie urodził sie Zosi brat. Odpowiedz Link Zgłoś
juliak82 Re: Siostra Zosi??? 10.06.10, 14:06 jak dla mnie to najbardziej pasuje Hania! Odpowiedz Link Zgłoś
hanka2501 Re: Siostra Zosi??? 10.06.10, 15:34 Dla mnie Zosia bardzo pasuje do Marysi Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Siostra Zosi??? 11.06.10, 09:12 Mnie się Jagna nie podoba. Proponuję Łucję. Odpowiedz Link Zgłoś