dalenia 07.06.10, 19:13 Natrafiłam na to imię czytając o Aleksym. Bardzo lubię amerykańską Alexis, więc Aleksja wydaje mi się być całkiem fajną polską wersją. Stary wątek o Aleksji, a konkretnie Alexii był tu A co Wy sądzicie o Aleksji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneladgam Re: Aleksja 07.06.10, 20:37 zdecydowanie bardziej mi się podoba, niż Alexis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Aleksja IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.10, 22:58 A mnie się nie podoba, brzmi mi zbyt hamerykańsko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Aleksja IP: *.dip.t-dialin.net 16.06.10, 01:32 Dla mnie tez troche hamerykanskio zalatuje. Ale w sumie ladne. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Aleksja 08.06.10, 08:58 Mi się podoba, choć nie wiem, czy bym nadała. Brzmi jakoś wyniośle, jak imię dla Królowej Śniegu albo siostry przełożonej w zakonie milczącym. I bynajmniej nie chodzi o skojarzenie z Alexis z Dynastii, bo Aleksję odbieram jako imię raczej wschodnie. Zresztą Alexis też by mi się podobało (na gruncie Amerykańskim oczywiście), gdyby nie ten nieszczęsny serial i jego mroczna bohaterka. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Aleksja 13.06.10, 11:19 Dalece bardziej podoba mi się Aleksy. Aleksja - Uh la la la! I tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nlt Re: Aleksja IP: *.sfc.pl 13.06.10, 15:41 Absolutnie nie. W pierwszej chwili skojarzyło mi się z nazwą choroby, i rzeczywiście: pl.wikipedia.org/wiki/Aleksja_%28medycyna%29 Chyba nie wybaczyłabym rodzicom gdyby dali mi takie imię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gunka2.1 Re: Aleksja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.06.10, 22:16 całkiem, całkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanibel Re: Aleksja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.10, 23:44 Aż głupio pisać,ale miałam pieska,który był Aleksem.Jednak jak się okazało,że to suczka to została Aleksią.Była ze mną 14 lat.Nie pomyślałabym,że ktoś kiedyś będzie chciał imię całkiem zbliżone do imienia mojego psiaka nadać dziecku hehe Odpowiedz Link Zgłoś