Gość: Bogna IP: *.chello.pl 01.09.10, 16:02 Jak się Wam podoba imię Artald, Artold? Ciekawe czy ktoś je nosi w Polsce. pl.wikipedia.org/wiki/Artald Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Artald, Artold 01.09.10, 17:29 Nie podoba mi się. Generalnie nie lubię imion rozpoczynających się od "Ar-" (Arkadiusz, Arnold, Artur itd). Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Artald, Artold 01.09.10, 21:44 Podpisuję się pod opinią Dalenii. Jeśli chodzi o nadawalność, to Rymut nie odnotowuje tych imion. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogna Re: Artald, Artold IP: *.chello.pl 02.09.10, 09:50 A imię Arnold jest w Polsce nadawane? Brzmi zupełnie podobnie do Artolda... Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Artald, Artold 02.09.10, 10:56 Gość portalu: Bogna napisał(a): > A imię Arnold jest w Polsce nadawane? Oczywiście, że tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogna Re: Artald, Artold IP: *.chello.pl 03.09.10, 17:39 Hmmm, a w czym jest lepszy Arnold od Artolda? Arnold kojarzy mi się z tępym osiłkiem, natomiast Artold kojarzyłby się tylko z noszącym to imię, o ile ktoś taki się kiedykolwiek znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: Artald, Artold 02.09.10, 13:06 Końcówka -ALD, _OLD, brzmi dla mnie ciężko i niezgrabnie. Z podobnych imion bardzo mi się podoba Arwid, fajny jest tez Armin. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Artald, Artold 02.09.10, 20:28 Jeszcze jedno imię, które skazuje właściciela na ciągłe poprawianie. Biedak w efekcie nazywa się "Nie-Arnold-Artold-przez-te". Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Artald, Artold 04.09.10, 16:14 Bardzo mi się podoba w obu wersjach i uważam je za o niebo lepsze od Artura. Odpowiedz Link Zgłoś