amoremio6 30.09.10, 16:25 przez 4 miesiace mi mowiono,ze bedzie dziewczynka,a teraz miesiac przed porodem powiedzieli ,ze jednak chlopiec.Wiec mam znow problem z imieniem ;-( moze mi cos zaproponujecie ?nazwisko mamy zagraniczne Z..i..L mieszkamy we wloszech.A co sadzicie o imieniach Aron,Alan...dziekuje za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: a jednak bedzie chlopiec!!! 30.09.10, 16:41 Aron jest ok, Alana odbieram tak samo jak Brajana. Adam(o) Antoni(o) Beniamin(o) Bruno Kosma / Cosma Florian(o) Leon(e) Manuel Teodor(o) Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: a jednak bedzie chlopiec!!! 30.09.10, 16:55 Aron jest ładne, Alan nie podoba mi się może: Bruno Emil / Emilian / Milan Hugo Łukasz /Luca Jonas daniel Sebastian W wersji włoskiej podoba mi się giovanni Odpowiedz Link Zgłoś
an_o Re: a jednak bedzie chlopiec!!! 30.09.10, 17:44 Skoro mieszkacie we Wloszech to optowalabym za czyms wlosko-polskim. Aaron jest zbyt hebrajski jak dla mnie. Alan - na litosc boska, nie!!! Okropne, zreszta tak samo jak Natan w moim mniemaniu. Ja bym optowala za: Luca Francisco Roberto Emilio Marcelino Odpowiedz Link Zgłoś
nadia3008 Re: a jednak bedzie chlopiec!!! 30.09.10, 17:47 A może Martin odpowiednik polskiego Marcina. Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka.3 Re: a jednak bedzie chlopiec!!! 30.09.10, 17:50 Gabriel Dominik Albert - Alberto Daniel - Danielo Ruben Leon Stefan - Stefano Filip - Filippo Leonard - Leonardo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przysłaMAMA Re: a jednak bedzie chlopiec!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 19:11 Alan - fajnie! Bardzo podoba mi się to imię A swoją drogą to ostatnio się zastanawiałam czy jeszcze lekarzom zdarzają się pomyłki co do płci dziecka... hym i chyba się zdarzają ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: a jednak bedzie chlopiec!!! 30.09.10, 19:23 Aron-tak, Alan-nie moze jeszcze: Adam, Aleksy, Antoni, Tobiasz (nie wiem, czy sa w takiej formie nadawalne we Włoszech Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: a jednak bedzie chlopiec!!! 30.09.10, 21:51 Na Arona trudno mi spojrzeć "z boku", bo mój kot się tak wabi. Alan jest dla mnie w stylu Brajana, Kewina, Oliwiera itp. Może: Antoni/Antonio Cedryk/Cedrick Edward/Eduardo Franciszek/Francesco Feliks/Felix Fryderyk/to chyba będzie Federico, Frederico, Fredric(k)??? Henryk/Henri? Józef/Jose Kornel Leonard/Leonardo Marceli/Marcello Ruben Stefan/Stefano Tobiasz/Tobias Tymon/Timone? Wincenty/Vincent Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: a jednak bedzie chlopiec!!! 01.10.10, 01:10 Alan zupełnie mi się nie podoba, Aaron lepszy. Może Emil(ian)? Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: a jednak bedzie chlopiec!!! 01.10.10, 12:47 Aron może być, Alan zdecydowanie NIE a może Leon(ard) Feliks Julian Samuel Stefan Łukasz Marek? Odpowiedz Link Zgłoś
paulajna87 Re: a jednak bedzie chlopiec!!! 01.10.10, 13:49 Niesamowicie podoba mi się imię Francesco Odpowiedz Link Zgłoś
justii23 Re: a jednak bedzie chlopiec!!! 01.10.10, 14:13 Alan brzmi mi lepiej niż Aaron ale ten drugi też ładnie znam chłopców polsko włoskich Aleksandro i Francesco ( jakkolwiek się pisze ich imiona xD ) Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Bruno 04.10.10, 09:47 Ja tam jestem purytanką imienniczą i lubię, jeśli imiona dzieci z małżeństw mieszanych pisze się tak samo w obu językach. Nie znam włoskiego, ale wydaje mi się, że w świetle powyższego Bruno byłby bdb. propozycją. Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: a jednak bedzie chlopiec!!! 12.10.10, 09:58 Alan śliczne imię, ale w Polsce brzmi mocno pretensjonalnie, niestety. Ani Alan, ani Aron nie kojarzą się ani polsko, ani włosko, ani międzynarodowo. Alan kojarzy się anglosasko, zaś Aron żydowsko i anglosasko. Dlatego oba te imio na są wg mnie chybione. Jeszcze mam pytanie, bo się pogubiłam: czy nazwisko wasze jest włoskie, czy ojciec dziecka jest Włochem? Czy tylko mieszkacie we Wloszech? Odpowiedz Link Zgłoś