magducha78 16.10.10, 08:45 dziewczynki 8 Julia 6 Zofia 5 Lena Zuzanna 4 Pola 3 Alicja Ewa Gabriela Hanna Natalia Paulina Weronika Wiktoria 2 Agata Amelia Anna Jagoda Karolina Katarzyna Kinga Liliana Maja Malwina Małgorzata Marta Nadia Nina Oliwia Urszula 1 Aleksandra Helena Izabela Kaja Kamila Łucja Magdalena Maria Marianna Marika Maryla Nicola (polskie nazwisko) Nikola Ola Olga Patrycja chłopcy 7 Szymon 5 Filip Piotr Stanisław 4 Jakub 3 Adam Antoni Dawid Igor Jan Mateusz Patryk Tomasz Wojciech 2 Artur Bartek Bruno Franciszek Ignacy Ksawery Maciej Marcel Mikołaj Miłosz Oskar Sebastian Wiktor 1 Alan Aleksander Bartosz Błażej Brunon Damian Dominik Gabriel Iwo Kacper Kamil Konstanty Krzysztof Kuba Leon Michał Natan Nikodem Oliwier Radosław Ryszard Teodor Tymon Wicio Witek Witold Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magducha78 dwa imiona + bliźnieta 16.10.10, 08:57 dwa imiona Antoni Ryszard Bruno Damir Dawid Konrad Gabriel Artur Jakub Karol Ksawery Gwidon Szymon Kazimierz Teodor Kamil Wiktor Wojciech Julia Lucyna Katarzyna Maria Kinga Wiktoria Lena Róża bliźnięta Oliwier i Miłosz Michał i Weronika Piotr i Krzysztof Marianna i Urszula Paulina i Malwina przy niektórych dzieciach napisane były imiona ich rodzeństwa: Zuzanna ma siostrę Annę Marika ma siostrę Izę Nadia ma siostrę Emmę Marianna i Urszula maja brata Witka Patryk ma brata Maćka Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: WnŚ Warszawa 16-17 października 16.10.10, 09:26 DZIEWCZYNKI: Na plus: Agata, Helena, Liliana, Łucja, Malwina, Małgorzata. Na minus: Marika, Nicola, Nikola. Zaskoczyła mnie Maryla, ale negatywnie. Dla mnie to zdrobnienie od Marii. CHŁOPCY: Na plus: Błażej, Konstanty, Leon, Miłosz, Ryszard, Witold. Na minus: Alan, Natan, Oliwier. Zaskoczyli mnie Radosław i Teodor; obydwóch imion nie lubię. DWA IMIONA: Antoni Ryszard - fajnie, ale szkoda, że nie odwrotnie. Bruno Damir - co to jest Damir?? Może matka nie jest Polką... Gabriel Artur - jak dla mnie imina zupełnie do siebie nie pasują. Ksawery Gwidon - wydaje mi się, że ten zestaw ostatnio już był. Szymon Kazimierz - szkoda, że Kazimierz nie jest na pierwsze. Julia Lucyna - wielka szkoda, że nie odwrotnie! Kinga Wiktoria - bardzo fajny zestaw Lena Róża - szkoda, że Róża nie jest pierwsza, poza tym dwa krótkie imiona źle razem brzmią BLIŹNIĘTA: Oliwier i Miłosz - nie pasują do siebie; bardzo lubię Miłosza, Oliwier pretensjonalny Marianna i Urszula - pięknie dobrane Paulina i Malwina - nie lubię, gdy rodzeństwa mają imiona z tą samą końcówką RODZEŃSTWA: Nadia ma siostrę Emmę - lubię Emmę, jest w Polsce od wieków, natomiast Nadia nie ma u nas swoich tradycji... Sądzę, że rodzicom chodziło o imiona brzmiące "zagranicznie". Marianna i Urszula mają brata Witka - rodzice przepięknie dobrali imiona rodzeństwu. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: WnŚ Warszawa 16-17 października 17.10.10, 12:50 uwierz_mirando napisała: > Ksawery Gwidon - wydaje mi się, że ten zestaw ostatnio już był. To był dokładnie ten sam chłopczyk. Mnie wpadł w oko (bardzo pozytywnie) Teodor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bati Re: dwa imiona + bliźnieta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.10, 20:15 Bruno Damir - ciekawe, pierwszy raz słysze takie imię Ksawery Gwidon - również ciekawie Julia Lucyna- szkoda, że nie odwrotnie Oliwier i Miłosz- 2 różne bajki, chyba jedno imię wymyślał tata, a drugie mama Marianna i Urszula - świetne połączenie Paulina i Malwina - również mi się bardzo podoba, rymują się ale są inne (Paula i Malwa) Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: dwa imiona + bliźnieta 18.10.10, 13:56 najladniejszy zestaw blizniaczy: Marianna i Urszula niezle brzmi tez mimo rymowanki: Malwina i Paulina zdziwila mnie Maryla i Teodor Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: WnŚ Warszawa 16-17 października 16.10.10, 12:35 DZIEWCZYNKI: Podobają mi się 3 Ewy, 2 Malwiny i Urszule, Helena, Łucja, Marianna. Zaskoczyła mnie (ni negatywnie, ni pozytywnie) Maryla. CHŁOPCY: U mnie na plus : 2 Ignacych i Ksawerych, Błażej, Brunon, Konstanty, Krzysztof, Ryszard, Teodor, Witold. Czyżby było aż 3 Witoldów (zakładam, że Wicio i Witek to także Witoldowie)? 2 IMIONA: Antoni Ryszard, Dawid Konrad, Jakub Karol, Szymon Kazimierz, Wiktor Wojciech - wolałabym odwrotnie Bruno Damir - zaskoczył mnie Damir, zestaw nie podoba mi się - za bardzo mi się zlewa Ksawery Gwidon - bardzo mi się podoba, zarówno tak, jak i odwrotnie swoją drogą, w ostatnim WnŚ też był Ksawery Gwidon, pomyłka czy zbieg okoliczności? Julia Lucyna, Kinga Wiktoria, Lena Róża - wolałabym odwrotnie BLIŹNIĘTA: Oliwier i Miłosz - ło matko ... Piotr i Krzysztof - dokładnie tak nazywa się mój tato i jego brat Marianna i Urszula - bardzo mi się podoba RODZEŃSTWA : Zuzanna ma siostrę Annę - Zuzanna i Anna to dla mnie zbyt dużo Marika ma siostrę Izę - wg. mnie oba do siebie pasują (oba odbieram pretensjonalnie) Nadia ma siostrę Emmę - nie podoba mi się Marianna i Urszula maja brata Witka - bardzo mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
an_o Re: WnŚ Warszawa 16-17 października 16.10.10, 19:40 Wicio - co to za imie??? Dla mnie to zdrobnienie od Wita lub Witolda. Blazej nigdy bym nie dala dziecku na imie ze wzgledu na fatalne znaczenie. Rysiek to dla mnie porazka totalna Fajnie, ze sa Ewy, Urszule i Helenki. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: WnŚ Warszawa 16-17 października 16.10.10, 20:39 an_o napisała: > Wicio - co to za imie??? To zdrobnienie. Rodzice często podają do gazety zdrobniałe formy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bati Re: WnŚ Warszawa 16-17 października IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.10, 20:19 Zaskoczyły mnie aż 4 Pole (pozytywnie) i tylko 2 Maje (pozytywnie). Oraz Maryla i Marika- fajnie że się pojawiły. U chłopców na minus: Ryszard i Teodor. Odpowiedz Link Zgłoś
anettia28 Re: WnŚ Warszawa 16-17 października 16.10.10, 22:14 Moje wyróżnienie dla Brunona i Marylki. Odpowiedz Link Zgłoś