Gość: iwa IP: *.xdsl.centertel.pl 20.10.10, 21:21 Wszystki wątki na temat Aliny zarchiwizowane.Jak Wam się podoba to imię?Bo mi coraz bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wyczyny Re: Alina,Alinka... 20.10.10, 21:39 nie zachwyca, ale jest rzadkie, niezbyt udziwnione, co stanowi jego atut Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Alina,Alinka... 20.10.10, 21:39 słodkie. mi się z dzieciństwem moim kojarzy, pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Alina,Alinka... 20.10.10, 23:54 Zarówno w przypadku Aliny, jak i popularniejszej Alicji, podoba mi się pełna forma, lecz nie lubię zdrobnienia Ala. Odbiera cały urok. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Alina,Alinka... 21.10.10, 08:26 Bardzo lubię Alinę (w przeciwieństwie do Alicji). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosia Re: Alina,Alinka... IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.10, 08:30 Ja też. /w odróznieniu od Alicji/ Alinka brzmi slicznie,Ala w ogóle Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: Alina,Alinka... 21.10.10, 11:53 Śliczne, świetne. Jedno z moich ulubionych imion, choć tyci za słodkie jak na mój osobisty gust (tzn. gdybym miała wybierać dla dziecka). Śliczny, melodyjny dźwięk, jak dzwoneczek. Dla mnie o wiele lepsze od Alicji, lżejsze, bardziej dziewczęce, rzadsze. Bardziej eleganckie od Haliny i Kaliny (choć tę ostatnią bardzo lubię). Mniej oklepane i świeższe od Haliny. O wiele lepsze od Maliny. Ala taka sobie, nie jest dla mnie brzydka, tylko za oklepana. Alinka słodka, ale trochę za bardzo, jak wykwintne ciasteczko z pianką. Linka, Ina, Inka bardzo fajne. Łatwe do wymówienia w różnych językach, bardzo dobrze "podróżuje". A jednocześnie imię mocno polskie, w większości krajów zachodnich nie znane. Kojarzy mi się troszkę "wschodnio", dla mnie plus. Bardzo popularne na Ukrainie, a także ostatnio modne w Niemczech i Austrii. Mój facet kiedyś powiedział, że Alina kojarzy mu się z pseudonimem z AK (czyli retro, bardzo pozytywnie). Osobowo mi się kojarzy z Aliną Janowską i Aliną Pieńkowską, czyli też pozytywnie. W 2007 było w Polsce ok. 87,5 tys. Alin, a w 2001 - ok. 98,5 tys. Nadawalność w Warszawie: w 2006 - 9 w 2007 - 19 (dla porównania, w tym roku było 6 Malin, 10 Halin, 46 Kalin, i 345 Alicji. ) w 2009 - 16 (podobną nadawalność miały w tym roku Irena, Apolonia, Wanda, Beata, Lea) Uff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Alina,Alinka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 13:03 Podoba mi sie bardzo - ale u kogos Na znajoma Aline ze szkoly mowilo sie Alineczka Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Alina,Alinka... 21.10.10, 14:45 Bardzo mi się podoba. Moja ciocia nosi to imię, mimo że ma już ponad 60 lat to nikt nigdy nie zwrócił się do niej inaczej niż Alinko Niestety, właśnie z tego powodu chyba nie nadam nigdy Aliny - nie chcę powtarzać imion występujących w bliskiej rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Alina,Alinka... 03.05.11, 23:06 dalenia napisała: > Niestety, właśnie z te > go powodu chyba nie nadam nigdy Aliny - nie chcę powtarzać imion występujących > w bliskiej rodzinie. Cofam to. Coraz częściej myślę, że mała Alinka, mimo cioci, wchodziłaby w grę Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Alina,Alinka... 21.10.10, 15:19 w ogóle mi się nie podoba Alicja o niebo lepsza Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Alina,Alinka... 03.05.11, 14:00 bardzo nie lubię tego imienia, jest dla mnie za słodkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: Alina,Alinka... IP: *.sadpark-gw.waw.supermedia.pl 03.05.11, 14:06 Jest OK;wolę Alinę od Haliny,ale najładniejsza z tych trzech jest wg mnie Kalina. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Alina,Alinka... 04.05.11, 12:25 dla mnie cała trójka nie do nadania Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Alina,Alinka... 03.05.11, 14:12 Jakoś nie przepadam. U kogoś doceniłabym za oryginalność. Odpowiedz Link Zgłoś
polifonia1983 Re: Alina,Alinka... 04.05.11, 10:27 Słodkie imię i pasuje do osoby w każdym wieku Odpowiedz Link Zgłoś
malga.p Re: Alina,Alinka... 04.05.11, 12:41 Imię to zaczęło mi się podobać za sprawą poznania bardzo sympatycznej dziewczyny Aliny. Odpowiedz Link Zgłoś
misia_matysia Re: Alina,Alinka... 04.05.11, 14:32 Mam koleżankę o tym imieniu i jest fajną kobietą. Podoba mi się Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Alina,Alinka... 04.05.11, 16:38 Nie podoba mi się ze względów czysto subiektywnych, miałam/mam w otoczeniu dwie Aliny,obie wybitnie antypatyczne osobki;/ Odpowiedz Link Zgłoś