Dodaj do ulubionych

Najmniej lubiane imiona

• kleo881 Re: Najmniej lubiane imiona 24.11.10, 15:25
      kuba, marek, dominik, oskar, daniel
      milena, wioletta, nikola, zaneta, jowita ;-/
    • Gość: boscai Re: Najmniej lubiane imiona IP: *.aster.pl 26.11.10, 11:56
      męskie
      Krzysztof
      Gabriel (użycie zdrobnienia Gabryś, do dorosłego mezczyzny)

damskie
      Nikola
      Amelia
      Antonina (zbyt popularne)

--
      A bedac 10-latka strasznie chcialam miec na imie Bernadetta smile
    • gaudencja Re: Najmniej lubiane imiona 26.11.10, 16:06
      forum.gazeta.pl/forum/w,12924,75354587,,imiona_ktore_Wam_sie_niepodobaja_ranking.html?v=2
      • Gość: mell Re: Najmniej lubiane imiona IP: *.icpnet.pl 26.11.10, 17:10
        Najbrzydsze według mnie to NATAN kojarzy się z Patanem okaleczenie dla dziecka
        Bernard
        Jakub
        Filip
        Szymon
        igor

wiktoria, weronika, julia, Marika,Nikola
    • Gość: Rene Re: Najmniej lubiane imiona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.10, 22:43
      A ja mam na imię Renata i imię to bardzo mi się podoba. wink Jestem wdzięczna rodzicom za to, że nie nazywam się np. Kasia, Basia, Asia, Ola czy Marysia wink

jeżeli chodzi o imiona, które zwyczajnie mi się nie podobają to:

- wyżej wymienione
      - Nikola, Sylwia, Sandra, Angelika, Oliwia, Paulina, Ilona
      - Piotr, Adam, Dawid, Radosław...
    • lazurja1 Re: Najmniej lubiane imiona 27.11.10, 03:27
      • hanna_konstancja Re: Najmniej lubiane imiona 07.01.19, 12:20
        Lea i Ida to samodzielne imiona.
    • Gość: Pola Re: Najmniej lubiane imiona IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.11, 12:29
      Nie lubię takich niepolskich, które można zapisać na wiele sposobów, bo rodzice mają jakieś kompleksy, np. Xawier czy Nicole. Poza tym takie które noszą osoby których nie lubię, bo mi się z nimi kojarzy, ale to już nie wina imienia jako takiego że znam okropną Marzenę i Mariana.
    • grecka_pszczola Re: Najmniej lubiane imiona 12.04.11, 20:03
      Kacper, Łukasz, Artur, Filip, Jakub, Ernest, Karol, Błażej, Paweł, Dariusz.

Julia, Maja, Amelia, Martyna, Michalina, Karina, Nikola, Monika, Genowefa, Aleksandra.

• ronalilly Re: Najmniej lubiane imiona 12.04.11, 20:51
      Żeńskie:
      Olga, Justyna, Monika, Kinga, Martyna, Grażyna, Bożena, Renata, Daria, Natalia (to tak pierwsze z brzegu, jest ich duużo więcej).

Męskie:
      Radosław, Arkadiusz, Grzegorz, Mateusz, Marek, Krystian, Gracjan, Aleksy, Damian, Daniel (tu podobnie jak z żeńskimi).
      • ronalilly Re: Najmniej lubiane imiona 31.10.11, 11:35
        Chciałam wykreślić Natalię i Mateusza - z nielubianych awansowały na neutralne wink
    • zabulin Re: Najmniej lubiane imiona 13.04.11, 15:28
      Hej:

1. Żeńskie:
      Nikola,
      Jessica(Dżessika),
      Beata,
      Bożena (moje własne!!!!),
      Elwira,
      Agnieszka (nie podoba mi sie IMIĘ własnie-nie, ze ktoś mi "podpadł" smile)
      Ewelina
      Sylwia
      Gabriela
      Wiktoria

Meskie:

Gracjan
      Jakub ( a już zdrobnienie Kuba jest fatalne. Slyszłam iedys jak imię to seplenił jakis chlopiec i zamiast "B" mówił "P"-nie ma bata, nie zapomne do końca życia)
      Mateusz
      Dominik
      Oliwier
      Daniel
      Darek
      Staś (a dąla tak dziecku na imię moja najlepsza przyjaciółka sad
      Mariusz (choc bylam kiedys w takim zakochana baaaardzo) smile Ale imie było wada wink

• Gość: danuta Re: Najmniej lubiane imiona IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.11, 23:13
      A ja chcę dać córce Sylwia a tu widzę że niemal każdemu nie podoba się to imię.
      Mnie się nie podobają- Nikola,Brygida,Bernadetta,Karina,Ewelina,Julia,Wiktoria,Sabina,Lidia,Karolina,Patrycja
      Piotr,Marek,Mariusz,Kamil,Konrad,Wiktor,Oliwier,Klaudiusz,Arkadiusz,Jakub,Ireneusz
      • elegieli54 Re: Najmniej lubiane imiona 29.10.11, 23:36
        Gość portalu: danuta napisał(a):

> A ja chcę dać córce Sylwia a tu widzę że niemal każdemu nie podoba się to imię.
        > Mnie się nie podobają- Nikola,Brygida,Bernadetta,Karina,Ewelina,Julia,Wiktoria
        > ,Sabina,Lidia,Karolina,Patrycja
        > Piotr,Marek,Mariusz,Kamil,Konrad,Wiktor,Oliwier,Klaudiusz,Arkadiusz,Jakub,Irene
        > usz

Nie sugeruj sie opiniami innych,nie nadasz imienia ktore Ci sie bardzo podoba i potem mozesz zalowac tego bardzo dlugo,Tobie ma sie podobac nie innym.
        Sylwia to bardzo ladne imie,na mojej liscie do nadania.
      • dalenia Re: Najmniej lubiane imiona 29.10.11, 23:47
        > A ja chcę dać córce Sylwia a tu widzę że niemal każdemu nie podoba się to imię.

Nie przejmuj się smile Mnie samej Sylwia wyjątkowo się nie podoba, ale co to zmienia? Nic. Tobie się podoba i to najważniejsze. Znane mi Sylwie zdecydowanie nie wyglądają na nieszczęśliwe z powodu nadanego im imienia.
        • Gość: danuta Re: Najmniej lubiane imiona IP: *.dynamic.chello.pl 30.10.11, 11:45
          Nigdy bym nie nadała imienia dziecku,które mogłoby je ośmieszać oraz tych,które wypisałam wyżej,choć może z tymi to jakby partner mnie przekonywał i bardzo by mu zależało to może bym i uległa.Ale na pewno nie Wincenty albo Pelagia,Maurycy.
          • gaudencja Re: Najmniej lubiane imiona 30.10.11, 13:29

> Nigdy bym nie nadała imienia dziecku,które mogłoby je ośmieszać

Ale nie wiesz, które imię może ośmieszać dziecko. Np. dla mnie Sylwia w pokoleniu moich rówieśnic silnie wskazuje na środowisko, z którego nie pochodzi zapewne dziecko. I oczywiście nie ma w tym nic ośmieszającego, ale sama bym Sylwii nigdy nie nadała, w odróżnieniu od Wincentego, którym omal nie został mój syn, czy też od Maurycego. Stąd wniosek, że ludzie są różni i coś, co Ty możesz uznać za ośmieszające, oni uznają za nobilitujące, i vice versa.
            • niii Re: Najmniej lubiane imiona 03.11.22, 22:25
              I znów ' środowiska ' i stygmatyzacja imion i tym samym ich użytkowników. A co do wcześniejszych postów, nikt nie użył sformułowania ' niskoklasowe', więc nie było potrzeby szukać w przeglądarce tego słowa, bo użyłam go ogólnie do opisu komentarzy dotyczących poruszanego tematu - przypisywania imion do grup społecznych. Nie róbcie tego, bo krzywdzicie tym ludzi noszących już dane imię poprzez utrwalenie urojonej, z D wziętej paraeksperckiej opinii.
              • gaudencja Re: Najmniej lubiane imiona 03.11.22, 23:31
                niii napisała:

A co
                > do wcześniejszych postów, nikt nie użył sformułowania ' niskoklasowe', więc nie
                > było potrzeby szukać w przeglądarce tego słowa, bo użyłam go ogólnie do opisu

Nie, to był pseudocytat. Kłamliwy, jak cała seria innych kłamliwych pseudocytatów. I nie rozsiewaj treści z tamtego wątku po całym forum.
                • paula.anna Re: Najmniej lubiane imiona 04.11.22, 05:28
                  Gaudencja, naprawdę podziwiam Twoją cierpliwość do niektórych 🙂.
                  Masz trudną pracę, czasem można powiedzieć- syzyfową.
                  To właśnie taki przypadek...
                  • gaudencja Re: Najmniej lubiane imiona 05.11.22, 18:35
                    Dziękuję - mimo że to troll, którego należałoby zignorować, czuję się w obowiązku skontrować te kłamstwa, bo osoby postronne, które tu trafią, mogą wyrobić sobie nieprawdziwe zdanie, jeśli nikt im nie zaprzeczy. A nie mogę zablokować trolla na forum (kiedyś była taka możliwość, kiedy forum było jeszcze prywatne, zanim Gazeta zaproponowała nam jego upublicznienie i po dyskusji na forum zgodziłyśmy się na to).

Sądzę, że w życiu publicznym (a tu mamy takie jego małe, skromne poletko) należy domagać się poczucia odpowiedzialności za słowo głoszone publicznie. Może nie bierzemy udziału w wielkiej polityce, ale nie pozwalajmy na wprowadzanie jej standardów na naszym miłym forum.
                    • paula.anna Re: Najmniej lubiane imiona 05.11.22, 19:33
                      Zgadzam się z tą odpowiedzialnością, koniecznością protestowania, prostowania absurdalnych wpisów itp.
                      Jednak w przypadku tej osoby o nicku niiiii, prawdopodobnie cierpiacej na jakieś zaburzenia psychiczne, po prostu opadają mi witki.
                      Ona (?) jest jak Kaczyński, któremu nikt nie wmówi, że białe jest białe a czarne jest czarne.
                      Nie mam cierpliwości i szkoda mi zdrowia i czasu na próby dyskusji z taką osobą 🤷.
                      Tym bardziej podziwiam Cię za Twoje wysiłki 🙂.
                    • paula.anna Re: Najmniej lubiane imiona 05.11.22, 19:58
                      Btw, kiedy nasze forum przestało być prywatne?
                      Nie kojarzę tego i ciekawa jestem, czy już tu byłam, kiedy podejmowa była decyzja o jego upublicznieniu.
                      • gaudencja [OT] historia forum 06.11.22, 00:16
                        Ono zawsze było otwarte, ale miało status forum prywatnego (założonego przez itsolę, która później przekazała je mnie; zmieniłyśmy też jego nazwę), a później administracja forum.gazeta.pl zaproponowała nam podniesienie statusu do redakcyjnego, oficjalnego forum eDzieckowego. Mail o tym datuje się u mnie w skrzynce na 2015 rok, ale to mylące - musiało się coś popsuć przy migracji kont gazetowych do nowych skrzynek, bo post o tym, że "niedawno" forum przekształciło się w redakcyjne, pochodzi z września 2007 r.

Niestety nie odtworzyłam odpowiednich słów kluczowych, które pozwoliłyby na odnalezienie wątku, w którym się naradzałyśmy, czy przyjąć propozycję administracji.
                        • paula.anna Re: [OT] historia forum 06.11.22, 19:18
                          Wygląda na to, że znalazłam to forum, kiedy było już publiczne.
                          Swoją drogą kawał czasu minął od kiedy tu trafiłam 🙂.
                    • niii Re: Najmniej lubiane imiona 06.11.22, 14:48
                      Mylisz się co do mnie, oryginalna Gaudencjo wink Wyrażam się z szacunkiem i kulturą przede wszystkim, w przeciwieństwie do niektórych, np. Pauli Anny, która gorączkowo zabiega tu o swoją psychokonsultację, a ja niestety nie umiem Jej pomóc, tylko z troską polecić doktora. Podam rzutujące poważnie i oddziałujące negatywnie screeny (szczególnie na stan psychiczny najmłodszych użytkowników w najbliższym czasie, by unaocznić niedowiarkom pewne krążące tutaj opinie, bardzo szkodliwe moim zdaniem oraz randomowych osób przeglądających to forum. Nawiązałam również do postów o nielubianych imionach, żeby podać neutralny wzór, nikogo nie rażący. Zaprezentowałam przykłady odnoszące się do brzmienia lub znaczenia, niezgodne jedynie z moim odczuciem i upodobaniem. NIGDY nie przypisywałam nikogo do gorszych kręgów społecznych na podstawie imienia i innych danych o człowieku, niezależnych od kogoś. Tymczasem wiele komentarzy na forum, niektórych aspołecznych albo i niedowartościowanych, zawistnych forumowiczek ('foremki' to w piaskownicy albo w piekarniku są, u mnie krytykujesz neologizmy) zieje nienawiścią nie tyle do imion, co do faktu ich nadawania i powszechnego występowania i jednocześnie obniża wartość osobistą imienia, które jest nośnikiem, składową tożsamości. Netykieta zabrania stosowania hejtu wobec każdej z grup, mniejszości czy ogółu, a tutaj klasyfikuje się bezmyślnie imienników(!) jako osoby pozbawione treści, jakości. Pod kątem prawnym nie jest to dopuszczalne zachowanie ( notoryczny atak na konkretne i odosobowe atrybuty nieokreślonej jednostki) tworzy się w ten sposób bezczelne, ksenofobiczne podziały, raniące i dewaluujące noszących dane imię ludzi, w tym godność dzieci i nastolatków. Słabe i perfidne są tłumaczenia, że to ogólnie przyjęta krytyka, po prostu januszujecie, to rodzimy trolling i to po awansie poziomu bełkotu, narcyzmu, kartoflaństwa jaśnie państwa. To, że jedni tolerują chamstwo, a drudzy nie, widać obrazowo na forum, gdzie osoby takie jak Cyprysiowa, Asia i kilka innych zaglądających dziewczyn zdecydowanie odcinają się od zburaczałych tendencji, godnych właśnie 'kaczyzmu' i azjatyckiej reguły dobijania wystającego gwoździa, by stępić unikatowość. One także są umniejszane, sama wspominałaś kiedyś o echach buntu na forum. Nie został 'wyciszony', dokąd pojawiać się będą tutaj osoby dotknięte napaściami i ja nie stanowię wyjątku. Krytykujcie dowolnie, bez naruszania niczyjej wartości, choćby zbiorowej i NIE łączcie imion z kręgami społecznymi. Dziewczynka czytająca forum płakała po ogromie komentarzy upodlających Jej popularne, zwyczajnie spolszczone imię( wymiana c na k). Dostarczę Wam w wolnym czasie okazji do skonfrontowania z naprawdę wściekłymi, pastewnymi często osądami z forum. Gaudencjo, piszesz o imieniu Marina, dodając prześmiewczy cytat i taką taktykę obierasz wobec innych imion wraz z naśladującymi Cię. Doceniam przyjaznych ludzi stąd, którzy szanują innych i nie przesadzają. Miłej uprawy życzę wszystkim zdeterminowanym HalYnkom i GrażYnkom(nie obrażając imienniczek, to odniesienie do wad narodowych wink
                      • gaudencja Re: Najmniej lubiane imiona 06.11.22, 19:25
                        niii napisała:

> Mylisz się co do mnie, oryginalna Gaudencjo wink Wyrażam się z szacunkiem i kultu
                        > rą przede wszystkim, w przeciwieństwie do niektórych, np. Pauli Anny, która go
                        > rączkowo zabiega tu o swoją psychokonsultację, a ja niestety nie umiem Jej pomó
                        > c, tylko z troską polecić doktora.

Może lepiej zafunduj sama sobie kurs czytania ze zrozumieniem tego, co piszesz. Sugerowanie komuś konieczności konsultacji psychiatrycznej (? - nie wiadomo, co to jest "psychokonsultacja") bynajmniej nie stanowi wyrażania się z szacunkiem i kulturą "przede wszystkim".

> łecznych albo i niedowartościowanych, zawistnych forumowiczek ('foremki' to w p
                        > iaskownicy albo w piekarniku są, u mnie krytykujesz neologizmy)

Kolejny przykład na "wyrażanie się z szacunkiem i kulturą" - dalej w twoim poście jest znacznie więcej nienawistnych, obraźliwych, umniejszających dyskutantów sformułowań.

Foremki to żartobliwe, powszechne na forach sformułowanie oznaczające forumowiczki. Ty zaś nie stosujesz neologizmów, tylko stosujesz notorycznie słowa, których znaczenia kompletnie nie rozumiesz. Na twoim miejscu, by nie ośmieszać się jeszcze bardziej, wstrzymałabym się z jakąkolwiek aktywnością pisarską do czasu opanowana języka polskiego - najlepiej to robić, bardzo dużo czytając dobrą, dobrze zredagowaną literaturę. Sięgnij sobie po książki wydawane przez "Czytelnika", "PIW" itp., dużo czytaj - to powinno pomóc.

Wiele jest także w twoich wypowiedziach mętnych pojęć, przekłamań, celowych przejaskrawień i mijania się z prawdą. Na to już czytanie nie pomoże, ale można próbować walczyć ze swoją skłonnością do ubarwiania.
                        • niii Re: Najmniej lubiane imiona 07.11.22, 00:24
                          Nie muszę, intrygująca Gaudencjo. Piszę poprawnie i czytam wielu autorów codziennie. Zmieniam style pisania dowolnie tak, że są nie do odróżnienia. Nikt by mnie nie poprawił, poza literówkami wynikającymi z pisania w telefonie wink Nie m nic przeciwko neologizmów, a teraz wyjaśnię Ci, że słowa ujęte u mnie w cytacie nie były cytatem wprost, a moim opisem sytuacji. Szkoda energii na kłótnie, przykrości, lepiej zająć się czymś przyjemnym, choćby imionami smile To Paula Anna wmawiała mi zaburzenia, a kiedy ktoś usiłuje nam coś własnego przypisać, najprawdopodobniej sam cierpi. Ja Jej nie obrażam, zatroszczyłam się szczerze o Nią, bo nie chcę, żeby ucierpiała, Ona źle zrozumiała moją chęć pomocy - przeczytałam za szybki komentarz o zaburzeniach..Podchodzę przyjaźnie do wszystkich tutaj. Szanujmy się i nie podważajmy. Pozdrawiam serdecznie wszystkich, braliście udział w losowym eksperymencie. Imionami interesuję się od dawna. Sprawdzałam tu m.in. podejście administracji, poziom wrażliwości społecznej, zauważyłam sporo niekonwencjonalnie myślących ludzi. Nie doszło do linczu ani blokad różnych lekko kontrowersyjnych użytkowników być może tylko przez techniczne ustawienia na tym forum ale zarządzające forum osoby prowadzą je odpowiedzialnie, bez nadużywania władzy.Dzięki za udział i obecność wszystkim, kiedyś się wczytamy wink
                          • niii Re: Najmniej lubiane imiona 07.11.22, 00:25
                            Przeciwko wplataniu neologizmów*. Trzymajcie się ciepło smile
                          • gaudencja Re: Najmniej lubiane imiona 10.11.22, 00:03
                            niii napisała:

> Nie muszę, intrygująca Gaudencjo. Piszę poprawnie

Grubo się mylisz. Wystarczy, żebyś poprosiła swoją ostatnią (albo aktualną) nauczycielkę polskiego o ocenę dowolnej próbki twoich wypowiedzi, a uzyskasz adekwatną ocenę.

i czytam wielu autorów codzie
                            > nnie. Zmieniam style pisania dowolnie tak, że są nie do odróżnienia.

Można je odróżnić, mają jedną nóżkę bardziej ;-]

> ic przeciwko neologizmów, a teraz wyjaśnię Ci, że słowa ujęte u mnie w cytacie
                            > nie były cytatem wprost, a moim opisem sytuacji.

Były cytatem, ponieważ po polsku znak cytowania oznacza cytat, a nie twój opis sytuacji. Jeśli tego nie rozumiesz, to bardzo proszę, zaniechaj aktywności pisarskiej na tym forum, aż przyswoisz sobie tę bądź co bądź prostą regułę - a także aż nauczysz się znaczenia tego, co piszesz, w języku polskim. W przeciwnym razie dalej będziesz nas obrażać najgorszymi epitetami, i nadal będzie ci się wydawać, że czynisz nam uprzejmość, a w ogóle jesteś niesłychanie miła i podchodzisz do nas przyjaźnie.
                            • niii Re: Najmniej lubiane imiona 11.11.22, 01:39
                              Myślę, że nie muszę prosić jako, że One posiadają ogromny bagaż doświadczeń zawodowych i jednak swoje wyrobione zdanie, dotąd bardzo pozytywne, doceniające i niczego by w moim stylu nie zmieniły. W trakcie pospiesznego pisania wpadają różne literówki, a czasem też błędy automatycznego słownika, które wydają Ci się rzeczowymi, stylistycznymi. Poza tym niekiedy celowo piszę inaczej. Nie czuję potrzeby korekty swojej wypowiedzi. Jeśli osoby negujące zapożyczone i spolszczone imiona przeproszą za swoją dyskryminującą teorię imion z ' gorszych warstw społecznych ', jak i ataki na rodziców nadających pewne imiona, ich dzieci ( czym utrwalają nienawiść, pogardę wobec imion takich jak np. Jessika, Vanessa, Nikola, Roksana, Angelika i poprzednich wyróżniające się wcześniej, jako coś ' pożądanego ' i ' jedynie słusznego ', co jest niehumanitarne, nieetyczne i szkodliwe. Przypominam, że moje ujęcia tych sytuacji nie są cytatami, a moimi zaokrągleniami. Sama cieszę się z osób na forum i oryginalnego miejsca do rozmów, słucham uważnie każdego. Znając mnie osobiście, zmieniłybyscie o mnie nieprzyjemne podsumowanie.
                              • niii Re: Najmniej lubiane imiona 11.11.22, 01:45
                                Wyróżniających się*
                              • gaudencja Re: Najmniej lubiane imiona 17.11.22, 23:01
                                niii napisała:

> am uważnie każdego. Znając mnie osobiście, zmieniłybyscie o mnie nieprzyjemne p
                                > odsumowanie.

Nie mamy o tobie żadnego podsumowania.
                                Jak wspomniałam, znak cytatu oznacza cytowanie czyjejś wypowiedzi - użyty w takim kontekście, jak ty to zrobiłaś.
                                • niii Re: Najmniej lubiane imiona 19.11.22, 20:49
                                  To dobrze, miła Gaudencjo. Ja też wolę nie mieć o nikim żadnego, wolę czasem sylabizowac wink
                • niii Re: Najmniej lubiane imiona 04.11.22, 14:21
                  Posiadam screeny tych wątków. Nie kłamię. Nie ma sensu komentować, jeśli nawet uznane imię Sylwia czy Oliwia, nadawane od wieków, jest tutaj podłączane bezpośrednio do ' niskich kręgów społecznych '. Za każdym razem podam cytat i screen. Próba ośmieszania tych imion ośmiesza autorów podobnych postów. Zareagowałam też w temacie ' najmniej lubiane imiona ', kiedy imiona tradycyjne, powszechnie nadawane, takie jak Wiktoria czy Blanka ktoś rzekomo podciągał pod patologiczne, 'dresiarskie'. Rozumiem, że wraz z upływem czasu pewne imiona tracą na świeżości i stają się ' ciotkowate' czy ' babcine' ale żeby z klasyki urabiać patosfery, bardzo nieeleganckie i niemiłe wobec noszących je dzieci i nadających rodziców.
                  • gaudencja Re: Najmniej lubiane imiona 05.11.22, 18:30
                    niii napisała:

> Posiadam screeny tych wątków. Nie kłamię. Nie ma sensu komentować, jeśli nawet
                    > uznane imię Sylwia czy Oliwia, nadawane od wieków, jest tutaj podłączane bezpoś
                    > rednio do ' niskich kręgów społecznych '.

Nikt tu nie używa takich sformułowań oprócz ciebie, więc znów kłamiesz.
                    Przez takie właśnie jak ty osoby, dla których białe może być raz żółte, raz zielone, a innym razem fioletowe, a jeśli fakty nie zgadzają się z tym, co piszą, to tym gorzej dla faktów, życie w naszym pięknym kraju bywa bardzo trudne, a czasem przemienia się w małe piekielko.

Gdybyś kiedykolwiek zeznawała w jakiejkolwiek sprawie na policji czy w sądzie, nie zapomnij uprzedzić, że jesteś kompletnie niewiarygodną mitomanką, a twoje świadectwo ma luźny albo żaden związek z faktami.
                    • niii Re: Najmniej lubiane imiona 06.11.22, 14:59
                      Nie kłamię, nie cytowałam bezpośrednio, a podałam bardzo negatywne emocje zawarte w wypowiedziach, nawracających do niskich klas społecznych, nadających/noszących wyśmiane tu imiona. Wyszukam odpowiednie wpisy, mogące urazić dotkliwie przeglądających. Nie zamierzam z niczego się tłumaczyć i zeznawać, nikogo tu nie obrażam, wnoszę o szacunek i NIEPRZYPISYWANIE imion do gorszych kategorii społecznych( np. ze względu na zapożyczenia czy popularność).
                      • gaudencja Re: Najmniej lubiane imiona 06.11.22, 16:53
                        niii napisała:

> Nie kłamię, nie cytowałam bezpośrednio,

A znak cytatu został przez ciebie wielokrotnie wstawiony przypadkowo, bo ręka ci się omsknęła - wiele razy.
                        Słabe te wyjaśnienia. I niewiarygodne.
                        • niii Re: Najmniej lubiane imiona 06.11.22, 19:15
                          Zakończmy tę prowadzącą donikąd dyskusję smile Nie chcę uczestniczyć w niechęci, nienawiści. Przyjemnego wieczoru.
                          • gaudencja Re: Najmniej lubiane imiona 10.11.22, 00:04
                            niii napisała:

> Zakończmy tę prowadzącą donikąd dyskusję smile

Ona się może zakończyć tylko twoimi przeprosinami za kłamstwa, które wygłosiłaś.
    • szarrak Re: Najmniej lubiane imiona 30.10.11, 16:22
      wymienię tylko te popularniejsze, które zdarza mi się spotykać:
      damskie: anna, julita, jowita, julia, żaneta, bożena, bogusława, leokadia, milena, angelika, iwona, ilona, edyta, wioletta, andżelika, mariola, plus wszelkie dziwactwa w stylu nicoli i innych jessic;
      męskie: alan, dariusz, marek, mariusz, marian, wiktor, fabian, daniel, damian, dawid, radosław plus wszelkie dziwactwa w stylu briana i innych denisów

to są te, na które nie zgodziłabym się za ŻADNE skarby świata.
      • szarrak Re: Najmniej lubiane imiona 30.10.11, 16:23
        ooo i jeszcze grażyna, monika i danuta, od których tak cierpnę, że wypieram je ze swojej świadomości, więc o nich nie pamiętałam
        • pluskotka Re: Najmniej lubiane imiona 30.10.11, 21:57
          Mam wielką nienawiść dla Eweliny i Heleny. Pierwsze głównie dzięki dziewczętom je noszącym. Drugie w zasadzie nie wiem czemu. Nie cierpię też lubianej na forum Letycji i Emmy.
          Z męskich na pewno Marcin.
          • eraz-lilipop Re: Najmniej lubiane imiona 31.10.11, 08:22
            Genowefa, Wieslaw/a ,Marian i wszystkie ....slawy, Grazyna,Wlodzimierz
    • Gość: wideo Re: Najmniej lubiane imiona IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.11, 09:18
      Ostatnio wlasnie o tym myslalam!

Meskie:
      ZBIGNIEW...Zbyszek - od zawsze na szczycie tego zestawienia - brrrrr
      Emil, Kamil (itp)
      Nataniel
      Radosław (inne sławy nawet mi się podobają)
      Miłosz, Cyprian, Gracjan (itp)
      i wszystkie kewiny, brajany i co tam jeszcze

Babskie:
      SYLWIA, BEATA, JOLANTA - najgorsze jest to że mam sporo koleżanek o tych imionach...
      Tamara, Dagmara,
      Dorota, Iwona,
      I wszystkie vanessy, sandry, dzesiki - a ostatnio nawet oliwie i klaudie
    • Gość: zuch Re: Najmniej lubiane imiona IP: 194.146.120.* 31.10.11, 15:22
      Letycja - olaboga!
      nie podobaja mi się
      Dżesika (czy jak tam), Marzena, WIktoria, Grazyna, VIoletta, Ilona, Andżela, Nikola, Aurelia, Genowefa i inne Kunegundy (czyli bardzo starodawne imiona,które teraz brzmią smiesznie)

Wiktor, Brajan, Milan (co to za wynalazek swoją drogą), Mariusz, Daniel, Gwidon, Miłosz, Maks, Oskar, no nie pamiętam co tam z męskich jeszcze

za to lubię klasykę biblijno - ewangeliczną
      • Gość: heca7 Re: Najmniej lubiane imiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.11, 19:40
        Moje imie zostało wymienione 6 razywink Ale może i dobrze bo nie obudzę się pewnego dnia w tłumie kobiet o tym samym imieniu.

Sama nie nadałabym imion: Anna , Katarzyna( zbyt popularne w moim dzieciństwie), Joanna, Agnieszka, Nicola, Julia (choć ładne ale już zbyt popularneuncertain ), Amelia i wszystkie -sławy.

Synowi nie dałabym imienia Remigiusz i Dariusz, Krzysztof.
    • zojka Re: Najmniej lubiane imiona 01.11.11, 22:55
      Kacper

Beata
      • niii Re: Najmniej lubiane imiona 20.12.22, 19:31
        Biedronny?? oO
        • n.ataleczk.aa Re: Najmniej lubiane imiona 20.12.22, 22:16
          Nie znalazłam żadnej Biedronny w rejestrze PESEL sad.
    • polifonia1983 Re: Najmniej lubiane imiona 02.11.11, 22:03
      Żeńskie - Ilona, Irmina, Iwona, Sylwia, Jolanta, Joanna, Marzena, Żaneta, Grażyna, Mariola, Renata, Oliwia, Natalia, Nikola, Beata

Męskie - Sylweriusz, Oktawiusz i większość - uszy (poza Tadeuszem), Marian, Wiesław, Zdzisław, Oliwier, Kacper, Cezary
      • a_andzia28 Re: Najmniej lubiane imiona 02.11.11, 22:17
        Bożena, Marzena, Danuta, Grażyna, Milena, Marcjanna

Tobiasz, Julian, Dawid, Stefan
        • lib Re: Najmniej lubiane imiona 03.11.11, 14:16
          Przebijam hecę7 - moje 9 razy wink
          • nicole369 Re: Najmniej lubiane imiona 03.11.11, 18:33
            Ja przebijam - moje imię było wymienione kilkanaście razy, może więcej, mojej córki jeszcze częściej smile
    • erba Re: Najmniej lubiane imiona 06.11.11, 20:59
      Sebastian, Piotr, Patryk, Oliwier, Igor, Borys

Wioletta, Żaneta, Nikola, Arleta, Jowita, Lena

Moje imię pojawia się tu prawie w każdym poście, a z męskich - imię mojego męża, ale się dobralismy wink)
      • Gość: gość Re: Najmniej lubiane imiona IP: *.sds.uw.edu.pl 08.11.11, 23:39
        Żaneta, Iwona, Kinga, Wioleta, Angelika, Patrycja, Sara, Klaudia, Bożena, Ilona, Ewelina, Sylwia.
        Dariusz, Daniel, Karol, Gabriel, Norbert, Mariusz, Oliwier, Borys, Fabian, Kornel.
    • nabakier Re: Najmniej lubiane imiona 08.11.11, 19:16
      Renata, Mariola, Marzena, Bożena, Grażyna, Władysława, Zdzisława, Bronisława, Nikola, Dżesika.

Jacek, Maciej, Roman, Zdzisław, Władysław, Bronisław, Dariusz, Mariusz, Grzegorz, Rafał.
    • zabulin Re: Najmniej lubiane imiona 09.11.11, 14:50
      Żeńskie:
      Agnieszka (Jagną pradawną mi zalatuje),
      Sylwia ( uważalam je za super imię, gdy miałam kilka lat) smile
      Ewelina
      Wiktoria
      Nikole/dżesiki/Oliwie
      Beata
      Joanna

Męskie:
      Alan
      Oskar
      Maksymilian
      Gabriel
      Ryszard
    • liliowewzgorze Re: Najmniej lubiane imiona 04.10.14, 21:35
      żeńskie: Kazimiera, Andżelika i wszelkiego rodzaju nowinki typu Dżesika, Wanesa itp.

męskie: Błażej oraz j.w. Brajan, Natan itp.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Najmniej lubiane imiona 04.10.14, 21:55
      Przemysław, Monika, Brajan, Denis, Danuta, Żaneta, Waldemar, Matylda, Bianka/Blanka, Joanna
    • nataszaasza Re: Najmniej lubiane imiona 05.10.14, 17:22
      1.Patrycja 2.Iwona 3.Żaneta 4.Dżesika/Jessica 5.Klaudia 6.Sabina 7.Erwina 8.Stefania 9.Marzena 10. Angelika/Andżelika

1.Stanisław 2.Józef 3.Kamil 4.Damian 5.Mariusz 6.Kacper 7.Emanuel 8.Benjamin/Beniamin 9.Brian/Brajan 10.Bogdan
    • lily-beth Re: Najmniej lubiane imiona 05.10.14, 20:29
      Dreszcze ostatnio wywołują u mnie tylko imiona z top ten wink Jak słyszę zestaw Julia Wiktoria, Maja Zuzanna albo Lena Oliwia, albo dla rodzeństwa - Julia i Jakub, których jest mnóstwo, bo dobrze razem brzmią, to mną trzęsie. Za dużo tego, nie mogę uwierzyć, ze ktoś nadal nadaje...

A poza tymi, najmniej chętnie nazwałabym dzieci imionami Wacława i Kryspin. Chociaż odkąd zaczęłam się bardziej interesować imiennictwem, to chyba do każdego imienia potrafię się przekonać, jak się postaram wink.
    • aledziwok Re: Najmniej lubiane imiona 06.10.14, 20:06
      Do najmniej lubianych w moim prywatnym rankingu należą: Wioleta, Żaneta, Elwira, Ewelina, Bożena, Żaklina, Kamil, Daniel, Dariusz, Ilona, Iwona, Sylwia.
    • czerwona_skarpeta Re: Najmniej lubiane imiona 06.10.14, 20:20
      - Julia
      -Wiktoria
      -Oliwia
      -Nikola i jej podobne
      -Emma

-Dariusz
      -Olaf
      -Emil
      -Dorian
      -Kamil
      -Patryk
      -Jakub
      -Alan
      -Norbert
      -Oliwier
    • hanna_konstancja Re: Najmniej lubiane imiona 07.01.19, 11:56
      Katarzyna, Wioletta, Bożena, Grażyna, Iwona, Zaneta , Justyna, Monika, Renata, Edyta (Dżesikę i Andzelę uważam za oczywiste smile)
      Dariusz, Mariusz, Mirosław, Janusz, Kamil, Patryk ,Dominik, Karol, Eustachy, Protazy ,Natan .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.