mokka 05.05.04, 18:03 Które najładniejsze? Które najmniej ładne? I dlaczego? Co Wam sie z tymi imionami kojarzy? Ja sama byłam za Amelią, ale podobno robi sie to imię popularne, bo tak nazywa sie bohaterka jednego z seriali. A Tatiana, która też kiedyś była dla mnie "numerem jeden" starciła troche uroku odkąd na polskiej scenie pojawiła się ciężkostrawna (dla mnie) Tatiana Okupnik. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczekuszka ROZALIA 05.05.04, 18:29 Piekne imie, moje ulubione. Poza tym poszukaj w archwium na temat tych imion bylo sporo dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2003 Re: ROZALIA 14.05.04, 18:57 Ja mam babcie Rozalie i ciotke Amelie. Milo ze stare imiona wracaja. Odpowiedz Link Zgłoś
michamina Alicja 05.05.04, 19:03 ... mi się z tych 4 najbardzej podoba, choć kiedyś jej nie lubiłam. druga w kolejności jest Rozalia, Amelia - piękne, ale po filmie straciłam do niego zamiłowanie (Amalia lepsza). Tatiana - zawsze uważałam to imię za niewypowiedzianie szpetne. I jeszcze to zdrobnienie - Tania... Odpowiedz Link Zgłoś
madziurex Re: Alicja 05.05.04, 20:03 Rozalka!!! Ala też ładne, ale zbyt popularne. Amelia b.ładne, ale za baaardzo popularne aktualnie. Tatiana - strrraszne... Odpowiedz Link Zgłoś
megi79 Re: Amelia/ Alicja/ Rozalia/Tatiana 05.05.04, 21:16 Cześć, Amelia mi się b.podoba(szczególnie ze względu na film 'Amelie',który b.lubię). nawet rozważałam nadanie go,ale robi się za popularne(chyba dlatego,ze jest w 'Na dobre i na złe'). Alicji nigdy nie lubiłam, choć obiektywnie jest dość ładne. Rozalia-b.ładne wg mnie,ale z kolei za mało popularne bym się odważyła nadać (poza tym wiele osób,których pytałam o opinie ma złe skojarzenia z nowelą 'Antek',w której Rozalkę włożono do pieca na 3 Zdrowaśki i się upiekła Tatiana-wg mnie ok,znałam jedną,która była b.zadowolona ze swego imienia,ale zdrobnienie Tania jest nieładne pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Amelia/ Alicja/ Rozalia/Tatiana 05.05.04, 21:19 Jak na moj gust Alicja, ale tylko w pelnym brzmieniu bo juz Ala nie. Reszta imion mi sie nie podoba, takie anemiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
lady Re: Amelia/ Alicja/ Rozalia/Tatiana 05.05.04, 21:46 Alicja! Wyłącznie! Tak ma na imię moja siostra i jej narzeczony mówi do niejh "laleczko", co mnie absolutnie rozczula... Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Amelia/ Alicja/ Rozalia/Tatiana 06.05.04, 12:16 Witaj. Z podanych imion podoba mi się najbardziej Amelia. Pozostałe są także ładne, tylko Alicja do mnie nie przemawia. Rozalia - tak miala na imię moja ś.p. Babcia, wiec zawsze kojarzyc mi sie bedzie tylko z NIĄ (a była bardzo kochaną osobą). Tatiana - ładnie, ale skojarzenia mam z wokalistką Blue Cafe (nie przepadam za nią). Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Amelia/ Alicja/ Rozalia/Tatiana 08.05.04, 11:16 Czesc ! Mnie najbardziej podoba sie Amelia i Alicja,ale bylaby bardziej za Alicja bo jak juz pisalas Amelia jest teraz bardzo popularna.Tatiana nie podoba mi sie wogole,jest dla mnie za rosyjskie i to okropne zdrobnienie"TANIA".Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
konsonans Re: Amelia/ Alicja/ Rozalia/Tatiana 11.05.04, 15:03 Amelia lub Alicja. Choć Amelia rzeczywiście dość popularne imię, ale ładniejsze dla mnie niż Alicja. Odpowiedz Link Zgłoś
igga-81 Re: Amelia/ Alicja/ Rozalia/Tatiana 14.05.04, 13:42 wybierając imię dla córci brałam je wszystkie pod uwagę, a teraz po 3 latach uważam że najładniejsze to Alicja i Rozalia! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ala_ska85 Re: Amelia/ Alicja/ Rozalia/Tatiana 24.05.04, 10:49 ALICJA to oczywiście najładniejsze imię, które musze -nieskromnie- przyznać noszę Nielubię jak mówią do mnie: Alusia, Alka, Ala... przedstawiam sie jako Alicja, jednak znajomi czasem wolają Lala lub "ta z krainy czarów" (Carollowa Alicja zawsze jest utożsamiana z drobną blondynka z dużymi niebieskimi oczami jednak małoletnia muza autora w rzeczywistości była brunetką!). Alicja ma także ten plus, że w wielu języka brzmi poprostu bajkowo... Alice, Alis, Alicia! Warto również pamietać, że imię to pochodzi od niemieckiego (w zasadzie sięgającego etymologicznie łaciny)"Adelheid" - brzmi może nie specjalnie, ale oznacza kobietę "o szlachetnym obliczu i usposobieniu". Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter_exunruzanka zdecydowanie Alicja 24.05.04, 13:11 Mnie podoba się Aleksandra i ALICJA pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
exilvia Re: Amelia/ Alicja/ Rozalia/Tatiana 24.05.04, 17:34 Alicja, bo Alicja w Krainie Czarów a może zamiast Rozalii (trochę staroświeckiej) Róża? Odpowiedz Link Zgłoś