cayenne28 14.07.11, 17:02 Witam, wkrótce syn ma przyjść na świat, a my mamy coraz większy dylemat. Od początku miał być Wiktor, ale coraz bardziej zaczynamy wymyślać. Podoba nam się Bruno, Tymon......mnie jeszcze Leon, Iwo, Teodor- ale tylko mnie Może Wincenty? Ale ślubny jest na nieee. Doradźcie coś, do nazwiska pasuje każde. Dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Wiktor, Bruno, Tymon- jak? 14.07.11, 17:10 Wiktor jest popularny, odrzuciłabym go. Bruno mi się nawet podoba, ale dużo bardziej wolę formę Brunon - jest z pewnością mniej kłopotliwa w odmianie. Tymon też mi się podoba, ale zauważyłam, że coraz więcej Tymków się pojawia (podejrzewam, że to Tymoteuszowie, ale zdrobnienie niestety to samo). Iwo mi się nie podoba. Leon, Teodor, Wincenty - jak najbardziej tak, ale skoro mąż jest na "nie", to bym odrzuciła. Podsumowując - wybierałabym między Brunonem a Tymonem. Dla swojego syna chyba wybrałabym Brunona z "n" na końcu. Jeśli ta wersja nie wchodzi w grę, to jestem za Tymonem. Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: Wiktor, Bruno, Tymon- jak? 14.07.11, 17:12 Mnie się najbardziej podoba Leon i Teodor, ale skoro ojcu dziecka nie pasi . Tymon mam wrażenie, że robi się popularny. Bruno mi się podoba, chociaż bardziej w wersji Brunon. Wiktor jest też świetny. Zostałabym chyba przy Wiktorze . Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Wiktor, Bruno, Tymon- jak? 14.07.11, 17:14 Bruno. Poza tym Leon jest ładny, Wincenty też ok, ale skoro mężowi się nie podoba to chyba odpada..a może zamiast tego Witold? Odpowiedz Link Zgłoś
solveiga1 Re: Wiktor, Bruno, Tymon- jak? 14.07.11, 17:43 Najbrdziej podoba mi sie Teodor i Wincenty Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Wiktor, Bruno, Tymon- jak? 14.07.11, 19:54 Najbardziej podobałby mi się BrunoN, ale skoro go nie bierzecie pod uwagę, to Bruno lub Tymon. Wiktora nie lubię. A może Witold, albo uda się przekonać męża do Teodora? Odpowiedz Link Zgłoś
dasia_p Re: Wiktor, Bruno, Tymon- jak? 14.07.11, 20:48 Moje typy to Leon i Tymon Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Wiktor, Bruno, Tymon- jak? 14.07.11, 21:31 Podobają mi się Teodor, Bruno, Wincenty i Leon. Tymon także aczkolwiek robi się popularny. A może jeszcze spodoba się wam Hugo? Odpowiedz Link Zgłoś
kiniox Re: Wiktor, Bruno, Tymon- jak? 15.07.11, 12:29 Uwielbiam Teodora i tak chciałam nazwać syna, ale mąż mi wyjechał z tekstem, że Teodor ....to jest pies z Alternatyw. Ręce mi opadły. No, w każdym razie mamy Tymona (który niestety naprawdę robi się coraz bardziej popularny), więc głosuję za Tymonem. Świetnie się nosi, dobrze zdrabnia, ma formy odpowiednie do każdego wieku i usposobienia. W ogóle wszystkie Tymki to fajne chłopaki Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: Wiktor, Bruno, Tymon- jak? 15.07.11, 12:33 Ze wspólnych typów najbardziej podoba mi się Tymon. Z Twoich - Leon i Teodor. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Wiktor, Bruno, Tymon- jak? 15.07.11, 20:49 Jedno z imion, które bierzemy pod uwagę dla syna to Tymon, tylko mam wrażenie, że za 3 lata będzie tak jak teraz z Frankiem, Filipem, Janem - nagły booooooom. A jeśli chodzi o Tymoteusza to faktycznie można zsumować oba te imiona w występowaniu, bo zdrobnienia takie same. Zawsze myślałam, że będę miała córkę i nigdy nad męskim imieniem się nie zastanawiałam i teraz mi ciężko, bo o synu wiem od 2 tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Wiktor, Bruno, Tymon- jak? 15.07.11, 21:03 Jak dodasz Tymona z Tymoteuszem to wychodzi że jest w pierwszej 20 najpopularniejszych imion męskich w 2010 roku a i teraz nie jest ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Wiktor, Bruno, Tymon- jak? 16.07.11, 09:53 Wiktor - ładne , ale popularne Bruno - obawiałabym się kłopotów z odmianą . Może Brunon ? Tymon - ok Leon - ok Iwo - nie podoba mi się , i też ta odmiana Teodor i Wincenty - super ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: Wiktor, Bruno, Tymon- jak? IP: *.internetia.net.pl 16.07.11, 18:14 TYMON!!!! Na Wiktora można wołać: Wiktorku, Witek, Witusiu, no może być. Ale jak zdrabniać Iwo, nie mam pojęcia: Iwko, Iwuś? No a Bruno: Brunonku Tylko nie dawaj Wincenty.Ale Tymon, Tymek, Temeczek no super...mnie się podoba. Nie znam osobiście żadnego chłopca o tym imieniu. A skąd wiecie, że coraz bardziej popularne? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnywrobel Re: Wiktor, Bruno, Tymon- jak? 16.07.11, 21:17 Na naszym forum rówieśniczym (z 2010) Tymon jest najpopularniejszym imieniem obok Jakuba. Co nie zmienia faktu, że jest najładniejszym spośród wymienionych przez autorkę. Jeśli więc popularność nie przeszkadza, nadałabym. Wiktor nie wydaje mi się być tak topowym imieniem. Jeśli od początku Wasz synek był właśnie Wiktorem, to nie zmieniałabym tego, choć osobiście za tym imieniem nie przepadam. Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Wiktor, Bruno, Tymon- jak? 18.07.11, 15:12 jedne z moich ulubionych ostatnio imion to Teodor właśnie i Teofil. za Teodorem bym była. Wincenty też jak dla mnie super i są to właśnie zupełnie inne imiona od pozostałych. podoba mi się też Tymon i Bruno tylko jako Brunon też, ale one coraz bardziej popularne więc z innej półki niż Teo i Winc. ja bym namawiała męża. tak jak swojego bym urabiała na Anatola. Odpowiedz Link Zgłoś
cayenne28 Re: Wiktor, Bruno, Tymon- jak? 19.07.11, 10:43 Dziękuję za wszystkie sugestie, ale dylemat się nie rozwiązał Dalej tkwimy w martwym punkcie, Wiktor widzę, że przechodzi, a inne się M nie podoba....chyba będzie XY Mnie się Teodor podoba, córce też, bo był w bajce, ale mąż stwierdził, ze może Bartuś skoro my chcemy Teodora. Boję się, ze w szoku poporodowym coś dziwnego wymyślimy. Dziewczyny proponujcie jeszcze coś, może akurat coś jemu przypasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kiniox Re: Wiktor, Bruno, Tymon- jak? 19.07.11, 12:15 No, ja Ci mogę zaproponowac moje ulubione, ale pewnie oboje padniecie. Mój drugi syn nazywałby się Tytus Odpowiedz Link Zgłoś
polonica7 Re: Wiktor, Bruno, Tymon- jak? 19.07.11, 12:30 Witold Mikołaj Dominik Nikodem Gustaw Fabian Olgierd Odpowiedz Link Zgłoś
cayenne28 Re: Wiktor, Bruno, Tymon- jak? 20.07.11, 22:02 Nie padnę, też mi się podoba, ale nasz sąsiad to Tytus Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Wiktor, Bruno, Tymon- jak? 19.07.11, 13:12 ojej, tylko nie Bartuś.... teraz tak wielu dzieciom Bartuś na imię... to już lepiej ten Bruno (znajomi zdrabniają Brunik...) Tymon jak dla mnie niebezpiecznie popularny się robi > Dziewczyny proponujcie jeszcze coś, może akurat coś jemu przypasuje. nie ma sprawy: Feliks Leonard Leopold Zbigniew Jeremi Cyprian Jonasz Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Wiktor, Bruno, Tymon- jak? 19.07.11, 13:56 Tylko nie Bartuś! Już lepiej Wiktor. Proponuję: Antoni Aleksy Beniamin Błażej Cyprian Cyryl Dominik Ernest Igor Ignacy Jeremi Joachim Julian/Juliusz Kornel Ksawery Marceli Natan Olaf Remigiusz Tobiasz Witold Zachary Odpowiedz Link Zgłoś
sol_i3 Re: Wiktor, Bruno, Tymon- jak? 19.07.11, 21:07 Dla mnie Bartek też za bardzo oklepane Oczywiście Bruno, ale to z wiadomych względów Mówię do małego - Bruno, Brunuś i Brunek Tymon też super, nie znam żadnego... Wiktor ładnie, ale już dość popularne... A z propozycji, to bardzo mi się podoba : Tytus Jędrzej Sebastian Odpowiedz Link Zgłoś
oli_ole Re: Wiktor, Bruno, Tymon- jak? 19.07.11, 21:13 Zarówno Tymon, jak i Wiktor są świetne! Bruno mnie się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
cayenne28 Re: Wiktor, Bruno, Tymon- jak? 20.07.11, 22:06 Więc na kartce od kilku dni widniały imiona i stawiane głosowaliśmy we trójkę: Wiktor Tymon Bruno Wincenty Teodor Leon Franciszek Roch Mieszko Po dzisiejszym ostatecznym głosowaniu zostały dwa: Wiktor i Tymon. Także te dwa zabiorę do szpitala i jak Młody się urodzi zadecydujemy z M. Dziękuję Wam za wszystkie sugestie, napiszę po "rozpakowaniu", trzymajcie kciuki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Wiktor, Bruno, Tymon- jak? 20.07.11, 22:21 Trzymam kciuki, powodzenia! PS: nieśmiało czekam na Tymka Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Wiktor, Bruno, Tymon- jak? 20.07.11, 23:13 Powodzenia! Mnie bardziej podoba się Tymon. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Wiktor, Bruno, Tymon- jak? 21.07.11, 08:32 dalenia napisała: > Trzymam kciuki, powodzenia! > > PS: nieśmiało czekam na Tymka ja też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melka. Re: Wiktor, Bruno, Tymon- jak? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.11, 01:06 Wiktor Teodor, zdecydowanie tak! Odpowiedz Link Zgłoś
cayenne28 Re: Wiktor, Bruno, Tymon- jak? 21.07.11, 15:42 Na drugie będzie miał Cezary lub Mikołaj Tymon Cezary Tymon Mikołaj Wiktor Cezary Wiktor Mikołaj ???? Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Wiktor, Bruno, Tymon- jak? 21.07.11, 15:50 Wszystkie są ok Chyba najbardziej podoba mi się ... Tymon Mikołaj lub Wiktor Cezary. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Wiktor, Bruno, Tymon- jak? 21.07.11, 16:29 Najbardziej podoba mi się Wiktor Mikołaj . Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pa Re: Wiktor, Bruno, Tymon- jak? 22.07.11, 23:53 Trudno wybrać - Leon, Wincenty i Witold byli w najbliższej rodzinie, ale dla mnie nr 1 to Bruno - mój syn I nie żaden Brunon bo to błędna forma (tak jak Maria nie Maryja). Imię w mianowniku brzmi Bruno, ale odmienia się Brunona, Brunonowi itp. Choć w praktyce mówimy Bruna, Brunowi itd. I im starszy ten mój Brunik tym fajniej brzmi (aktualnie prawie 7 lat). Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Wiktor, Bruno, Tymon- jak? 23.07.11, 13:03 mama_pa napisała: > I nie żaden Brunon bo to błędna forma (tak jak Maria nie Maryja). A skąd masz takie rewelacje? Odpowiedz Link Zgłoś
juliak82 Re: Wiktor, Bruno, Tymon- jak? 23.07.11, 11:32 Jak dla mnie to Wiktor My jak wybieraliśmy imię trzy lata temu to nie było takie popularne. Jak ktoś się pytał jak nazwiemy synka i mówiłam, że Wiktor to było zdziwienie, że takie nieznane imie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: indigo Re: Wiktor, Bruno, Tymon- jak? IP: *.spnjo.uni.wroc.pl 27.07.11, 13:48 Teodor to także żuk- gnojownik z pszczółki Mai, dlatego ja nie dałabym synkowi na imię Teodor, choć to fajne imię. Ja też czekam na synka i miał być Tymon, zobaczymy jeszcze. Mamy już jednego synka Igora)) Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Wiktor, Bruno, Tymon- jak? 27.07.11, 16:09 a Mela to spluwana ślina od Melanii. oj tam zawsze od każdego imienia coś niemiłego się znajdzie. szkoda że nie Teo, jeśli się nie dało ani jego ani Wincentego to kibicuję Tymixowi. Odpowiedz Link Zgłoś
kiniox Re: Wiktor, Bruno, Tymon- jak? 27.07.11, 18:48 A Tymon to ten ściur z Króla Lwa, który wszędzie wędruje ze świnią Pumbą Teraz oczekuję dziewczynki i były takie sugestie, że Pumba by się nadawała Ja też uważam, że nie ma co się za bardzo przejmować imionami z filmów i bajek, bo dzisiaj jest pajęczyca Tekla, a jutro będzie karaluch Marcin. Nie można dać się zwariować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: indigo Re: Wiktor, Bruno, Tymon- jak? IP: *.171.23.86.static.crowley.pl 27.07.11, 20:31 Jasne, nie dajmy się zwariować. Z awersją do Teodora to oczywiście ściema, bo gdybym faktycznie przejmowała się takimi pierdołami, to nie nazwałabym starszego synka Igor. Igor, jak wiadomo, to cudownie ocalony pomocnik dr. Frankensteina. Hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cayenne28 Jest już z nami.... IP: 31.42.5.* 17.09.11, 20:35 Wiktor Cezary zdrowy, cudny i bardzo grzeczny )) Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Jest już z nami.... 17.09.11, 21:02 Gratuluję! Podoba mi się wybrany przez Was zestaw, choć sam Wiktor mnie nie zachwyca. Ważne, że imię pasuje i podoba się Wam Niech zdrowo się chowa i oby jak najdłużej był taki grzeczny! Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Jest już z nami.... 18.09.11, 07:25 Gratuluję . Wiktor bardzo mi się podoba . Odpowiedz Link Zgłoś