Gość: ania-on-line IP: *.223.64.210.static.sl-net.pl 21.08.11, 11:45 witam Już niedługo poród a głowie pustka jakie wybrać imię dla synka.Może coś poradzicie,podpowiecie?Na nazwisko będzie miał Tereszkiewicz.Myślałam o Alanie ale sama nie wiem.POMOCY Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polonica7 Re: mało czasu 21.08.11, 12:29 odradzałabym Alana Antoni Tereszkiewicz Filip Tereszkiewicz Dominik Tereszkiewicz Jacek Tereszkiewicz Julian Tereszkiewicz wiele imion pasuje, może oprócz tych "trzeszczących" z "sz" Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: mało czasu 21.08.11, 12:35 Zdecydowanie nie Alan! Może Marceli, Aleksy, Bruno, Hugo, Stefan, Leon, Roman? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: mało czasu IP: 194.183.33.* 21.08.11, 13:54 Filip,Dominik albo Adam. Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: mało czasu 21.08.11, 15:34 prawie wszystko tylko nie Alan. może jakieś bardziej polskie, tradycyjne? dziecko pewnie będzie bardziej szczęśliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: mało czasu 21.08.11, 18:34 Alan zupełnie mi nie pasuje . Leon Ignacy Maciej Karol Wojciech Błażej Cyprian Gabriel Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: mało czasu 21.08.11, 19:39 Alana nie znoszę, więc odradzam jest tyle ładnych imion i do nazwiska wiele pasuje ale trudno zgadnąć, co lubisz... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: mało czasu 21.08.11, 20:15 Marceli Tereszkiewicz Maksymilian Tereszkiewicz Maksym Tereszkiewicz Julian Tereszkiewicz Gabriel Tereszkiewicz Nikodem Tereszkiewicz Eryk Tereszkiewicz Iwo Tereszkiewicz Cyprian Tereszkiewicz ....byle nie Alan. Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: mało czasu 21.08.11, 21:00 na "A" ladniejszy jest Aleksy, Arkady, Augustyn/August, Adam inne propozycje: Błażej, Kornel, Maksym, Dominik, Witold (Witek), Jeremi/Jeremiasz Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: mało czasu 22.08.11, 08:56 Ładne nazwisko i Alan zupełnie do niego nie pasuje. Na Al- pasowałyby mi np. Aleksy Albin a nawet Alfred oraz Aleksander (tylko trochę za popularne) Odpowiedz Link Zgłoś
makarcia Re: mało czasu 22.08.11, 09:17 Antoni Tereszkiewicz - super, dostojnie i pięknie. Kojarzy mi się z szarmanckim mężczyzną. A Antoś dla chłopca super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: mało czasu IP: *.play-internet.pl 22.08.11, 14:35 oj nie... nie Alan. Odpowiedz Link Zgłoś
an_o Re: mało czasu 23.08.11, 03:06 Tylko nie Alan... Szkoda takie ladne nazwisko zepsuc tak niepasujacym imieniem. Popieram Antoniego. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: mało czasu 23.08.11, 08:28 Byle nie Alan. jeśli na A, to Aleksander, Antoni, a najbardziej podobałby mi się Anatol Tereszkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania-on-line Re: mało czasu IP: *.223.64.210.static.sl-net.pl 25.08.11, 20:44 I widzicie dokąd prowadzą te rozmowy o imionach?! Nigdy nie dogodzi wszystkim. Jeszcze slowo o imieniu ALAN.Tak naprawdę to ktoś kiedyś [nawiasem mówiąc niezbyt inteligentny] utworzył sobie anagram od alana,wyszło mu anal i tak się tym odkryciem podjarał.że głosi to na prawo i lewo.A reszta za nim.Powiem szczerze,ze słysząc to imię nigdy bym na takie coś nie wpadła.No ale widać,niektórym jedno w głowie.Ciekawe,czy potem uświadamia swoje dziecko,jak można przezywać kolegę w przedszkolu. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: mało czasu 25.08.11, 21:12 ale o co chodzi? że się nie podoba? nam nie musi, ma się podobać tobie i ojcu dziecka a jeśli tak się indyczysz, to po co pytasz o zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: mało czasu 26.08.11, 04:21 > I widzicie dokąd prowadzą te rozmowy o imionach?! Nigdy nie dogodzi wszystkim. > Jeszcze slowo o imieniu ALAN.Tak naprawdę to ktoś kiedyś [nawiasem mówiąc niezb > yt inteligentny] utworzył sobie anagram od alana,wyszło mu anal i tak się tym o > dkryciem podjarał.że głosi to na prawo i lewo.A reszta za nim.Powiem szczerze,z > e słysząc to imię nigdy bym na takie coś nie wpadła. O, nigdy wcześniej nie słyszałam o takim "skojarzeniu" z Alanem. Mnie się to imię zwyczajnie nie podoba. Odbieram je jako "obce" (w Polsce) i w moim subiektywnym odczuciu Alan stoi gdzieś w okolicach Kewina czy Amandy, no może nieco wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: mało czasu 26.08.11, 11:14 też bym na to skojarzenie nie wpadła, teraz przez "anię-on-line" już zawsze mi się będzie tak kojarzyć Odpowiedz Link Zgłoś
hawa.etc Re: mało czasu 26.08.11, 08:01 Nikt Ci tu nie odradzała Alana ze względu na anala. W innym wątku morgen_stern sobie w ten sposób zażartowała, ale to przecież nie o to chodzi. Alan jest uważany za obciachowego, bo w polskich warunkach kojarzy się z aspirującymi niższymi warstwami społecznymi. Jest pretensjonalny i obcobrzmiący. Takie imiona poleca się ewentualnie ludziom, którzy najbliższe lata chcą spędzić na Wyspach. Trafiłaś na forum, którego użytkowniczki gustują w imionach zakorzenionych w kulturze, z tradycją. Jeśli przeczytałaś choć jeden wątek z forum, zanim założyłaś swój, to musiałaś to zauważyć, więc teraz się nie oburzaj. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: mało czasu 26.08.11, 09:40 Gość portalu: ania-on-line napisał(a): > I widzicie dokąd prowadzą te rozmowy o imionach?! Nigdy nie dogodzi wszystkim. dopiero teraz się zorientowałaś, że wszystkim nie dogodzisz??? nawet w rodzinie zdania są zwykle podzielone, często mąż z żoną nie mogą się dogadać, a co mówić w sieci a do czego prowadzą te "rozmowy o imionach"???? do wyrażenie opinii przez postronne osoby, może uświadomienia komuś, jak odbierane może być dane imię Tobie Alan nadal się podoba, mi nadal nie. dlatego ja bym tak syna nie nazwała, nawet gdybym go miała ale To Twoje dziecko, Tobie ma się jego imię podobać, nie nam ale skoro pytasz o zdanie - to odpowiadamy może pytasz w niewłaściwym miejscu, jeśli potrzebujesz potwierdzenia, że to "ładne imię" itp? Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: mało czasu 26.08.11, 11:15 hehe, w tym wątku to nawet dyskusji nie było przecież Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: mało czasu IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.11, 22:16 Długie nazwisko, to może krótkie imię? Iwo, Olaf, Igor, Adam, Karol, Piotr, Jan? Może Miłosz? Stawiałabym na Tymona, ale z nazwiskiem nie bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś