tylkoty0 30.08.11, 18:46 Które imie wg Was ładniejsze/oryginalne dla córeczki? a może znacie jakieś inne modne, ładne imie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
18_lipcowa1 Re: Amelia czy Wiktoria? 30.08.11, 18:58 obydwa wydumane a Amelia to juz w ogóle Odpowiedz Link Zgłoś
buszynska Re: Amelia czy Wiktoria? 31.08.11, 10:12 obydwa wydumane > a Amelia to juz w ogóle Co to znaczy wydumane, bo mnie zaintrygowalas tym stwierdzeniem? Magda mama Amelki Odpowiedz Link Zgłoś
buszynska Re: Amelia czy Wiktoria? 01.09.11, 09:02 > wydumane > pretensjonalne Dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Amelia czy Wiktoria? 01.09.11, 14:35 Amelia to nazwa choroby - a właściwie wady rozwojowej płodu, gdy dziecko rodzi się bez kończyn. Ten, kto wymyślił, że para lekarzy w "NDINZ" nadała takie imię córce musiał być zdrowo niedouczony Odpowiedz Link Zgłoś
luka2007 Re: Amelia czy Wiktoria? 31.08.11, 13:56 z tych dwoch to Wiktoria ,a tak wogole to Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
tidakeo Re: Amelia czy Wiktoria? 13.09.11, 13:34 brr amelia to jest wada u dziecka polegająca na tym, że maluchowi rączki wyrastają bezpośrednio z ramion. Jak można dać tak dziecku na imię? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Amelia czy Wiktoria? 13.09.11, 23:52 tidakeo napisała: > brr amelia to jest wada u dziecka polegająca na tym, że maluchowi rączki wyrast > ają bezpośrednio z ramion. Doczytaj, zanim się wypowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
wakacyjna.przygoda Re: Amelia czy Wiktoria? 30.08.11, 19:00 Oba w miarę ładne (osobiście Wiktorii nie trawię od kiedy stała się tak popularna). Ale żadne na pewno nie oryginalne. Teraz w prawie każdej grupie przedszkolnej i w prawie każdej klasie szkolnej w nauczaniu początkowym jest i Wiktoria i Amelia. Ba, czasem nawet po kilka. >a może znacie jakieś inne > modne, ładne imie? Zdecyduj się czy chcesz oryginalne czy modne. Bo jedno wyklucza drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
tylkoty0 Mam synka Artura 30.08.11, 19:01 i chciałabym dobrać jakieś fajne imię dka dziewczynki a Artur i Amelka fajna parka byłaby Odpowiedz Link Zgłoś
bluea.nne Re: Amelia czy Wiktoria? 30.08.11, 19:08 oryginalne to one na pewno nie są a co do wyboru imion- to tutaj każdy musi sam zdecydować, każdy z nas ma inny gust przecież; mi np. podobają się imiona krótkie: Iga, Ada, Ewa, Iza; Odpowiedz Link Zgłoś
bluea.nne Re: Amelia czy Wiktoria? 30.08.11, 19:09 i jeżeli mogę - dlaczego imię córeczki musi pasować do imienia synka? przecież to dwie odrębne osoby; Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Amelia czy Wiktoria? 30.08.11, 19:12 Zdecyduj się, czy chcesz imię modne, czy oryginalne? Z wymienionych nie podoba mi się żadne, obydwa obecnie bardzo "przechodzone". Odpowiedz Link Zgłoś
amulka1987 Re: Amelia czy Wiktoria? 30.08.11, 19:42 Mam Amelkę i żałuję, że tak jej dałam na imię Następna córeczka będzie Magdaleną, kolejna Malwiną, a kolejna Alicją) U nas ostatnio urodziła się Hiacynta, Róża, Julka, Faustynka. Osobiście lubię starsze imiona, ale nie stare- takie, które niestety zostały zacmione przez Alanków i Dżesiki. Dla chłopca Sebastian, Tomasz, Wiktor a dla dziewczynki Magdusia właśnie, Sonia, Alicja. Odpowiedz Link Zgłoś
upartamama Re: Amelia czy Wiktoria? 30.08.11, 19:48 Dopasuj imię do nazwiska. Ja nie trafię nadawania dzieciom imion jak nazwisko typu Jakub Jakubek czy Krzysztof Krzysztoforski lub Adam Adamski. Do Artura pasuje Renata. Obydwa twarde i takie "RRRRR" Odpowiedz Link Zgłoś
upartamama Re: Amelia czy Wiktoria? 30.08.11, 19:44 obydwa zbyt popularne jak na te czasy. U mojej chrzestnicy w klasie (10 lat) są 4 Wiktorie i 3 Weroniki. Gdybym teraz miała wybierać imię dla dziewczynki wybrałabym jakieś proste z poza 20 najpopularniejszych obecnie Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Amelia czy Wiktoria? 30.08.11, 19:57 Ani ładne ani orginalne. Bardzo popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Amelia czy Wiktoria? 13.09.11, 19:04 przeciwcialo napisała: > Ani ładne ani orginalne. Bardzo popularne. podzielam tę opinię żadnego bym nie wybrała choć chyba już wolę Wiktorię od Zuzanny czy Mai... chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
q_fla Re: Amelia czy Wiktoria? 30.08.11, 20:00 Jedno i drugie nalężą do imion, które bardzo mi się nie podobają. Zwłaszcza Wiktoria, która jest strasznie oklepana, w grupie mojej młodej są cztery Wiktorie i teraz jeszcze dochodzą dwie. Podoba mi się: Alicja, Zofia, Marta, Małgorzata, Iga, Stefania, Stella, Hanna, Olga, Krystyna, Danuta. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuniaolunia Re: Amelia czy Wiktoria? 30.08.11, 20:18 Moje typy to: Zosia, Ola, Zuzia, Ala, Helenka, Magda Z bardziej oryginalnych to: Bianka, Lilianna Jeśli chodzi o te, co wymieniłaś, to zgadzam się z poprzedniczkami, że oba są już strasznie oklepane... Odpowiedz Link Zgłoś
ity88 Re: Amelia czy Wiktoria? 30.08.11, 20:40 z tych dwóch to juz prędzej Amelka . Wiktoria nie podoba mi sie , jest baaardzo popularne teraz , a jeszcze nie daj boże pisane victoria Odpowiedz Link Zgłoś
iwonia2 Re: Amelia czy Wiktoria? 30.08.11, 20:50 Moj typ to Adrianna ,Adusia ,Ada Jak bede miec druga coreczke to mam do wyboru Kalina,Elena ,Anika lub Marianna. Amelia natomiast to lacinska nazwa wrodzonego braku konczyn wiec czasami warto sie zastanowic nad taka wazna decyzja w zyciu jakim jest nadawanie imion. Warto poszperac i poczytac znaczenia imion. Odpowiedz Link Zgłoś
sole-luna Re: Amelia czy Wiktoria? 30.08.11, 20:45 Karolina,Aleksandra,Natalia... Amelia i Wiktoria bardzo oklepane! Odpowiedz Link Zgłoś
matka_karmiaca Re: Amelia czy Wiktoria? 30.08.11, 23:12 Ja wprawdzie jestem mamą Aleksandry, ale nadałam to imię zanim poczytałam statystyki najpopularniejszych... I Ola, i Natalia też są niestety oklepane. Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: Amelia czy Wiktoria? 02.09.11, 08:16 moja córeczka też aleksandra, ale uwielbiam to imię więc jakoś mi lotto, że jest popularne, choć w grupie nie ma drugiej oli, są dwie leny, weroniki. z tych dwóch wiktoria, a tak wogóle to imię, które zostało już wymienione. kalina Odpowiedz Link Zgłoś
lejdi111 Re: Amelia czy Wiktoria? 31.08.11, 08:27 Mnie zawsze podobało sie imię Paulina i Alicja. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: Amelia czy Wiktoria? 30.08.11, 20:47 Zdecyduj się. Ma być ładne, oryginalne czy modne? Odpowiedz Link Zgłoś
monia4545 Re: Amelia czy Wiktoria? 30.08.11, 21:20 a mnie się Amelka bardzo podoba, choć sama też długo wybierałam i ostatecznie została Natalia (teraz ma 6 latek) i Nadia (2 latka), a tak jakoś wyszło że na N.... a więc jeśli kiedyś będzie trzecie dziecko to będzie Natasza lub Nikodem. Wybór imienia dla dziecka to sprawa indywidualna rodziców i najważniejsze żeby to im się podobało imię i pasowało do dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Amelia czy Wiktoria? 30.08.11, 21:35 amelia po łacinie oznacza wrodzony bark kończyn, nie rozumiem jak można dac dziecku tak na imię. Odpowiedz Link Zgłoś
malymistrz Re: Amelia czy Wiktoria? 30.08.11, 22:39 brr - Amelia - tak mi się podobało to imię a teraz już będzie kojarzyło mi się z kalectwem pozostaje Wiktoria - zwycięstwo A tak na marginesie to podobają mi się jeszcze 3 imiona dla dziewczynki: Lena, Liliana i Antonina Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: Amelia czy Wiktoria? 30.08.11, 23:06 Amelia pisane z dużej litery to jednakowoż bardzo stare germańskie imię, które oznacza 'pracowita', 'niezmordowana' Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Amelia czy Wiktoria? 04.09.11, 20:25 ivaz napisała: > amelia po łacinie oznacza wrodzony bark kończyn, nie rozumiem jak można dac dz > iecku tak na imię. Sugerujesz, że po nadaniu tego imienia dziecko cofnie sie do życia płodowego, w którym odpadną mu ręce i nogi, a potem urodzi się jeszcze raz, już z tą wrodzoną wadą? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Amelia czy Wiktoria? 04.09.11, 20:21 monia4545 napisała: > a mnie się Amelka bardzo podoba, choć sama też długo wybierałam i ostatecznie z > ostała Natalia (teraz ma 6 latek) i Nadia (2 latka), a tak jakoś wyszło że na N > .... a więc jeśli kiedyś będzie trzecie dziecko to będzie Natasza Chcesz mieć 2 córki o tym samym imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Amelia czy Wiktoria? 20.09.11, 20:49 Natalia i Natasza jako rodzeństwo? mam nadzieję, że zmienisz zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
gladys_g Jedna to wrodzony brak kończyn a druga zwycięstwo 30.08.11, 22:43 Jedna znaczy wrodzony brak kończyn a druga zwycięstwo. Wybor w sumie między dżuma a cholerą Odpowiedz Link Zgłoś
pamplemousse1 Re: Amelia czy Wiktoria? 30.08.11, 23:06 Amelia to mój antytyp nr 1 Odpowiedz Link Zgłoś
moniczkaka Amelia - to po łacinie wrodzony brak kończyn! 30.08.11, 23:22 wiec sama wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
tobisia13 Re: Amelia - to po łacinie wrodzony brak kończyn! 31.08.11, 00:43 Imie musi byc rowniez dopasowane do nazwiska.Polecam krotkie i latwe jesli nazwisko jest dlugie i trudne do wymowienia.Ja szukalam prostego bo mam niby pospolite nazwisko w polsce ale w DE,to konczy sie zazwyczaj na lamaniu jezyka Zreszta jak zobaczysz corke,to problem sie sam rozwiaze i ostatecznie bedzie Ania To imie bardzo mi sie podoba albo Anika ale w PL chyba malo znane. Odpowiedz Link Zgłoś
aniasa1 Re: Amelia czy Wiktoria? 31.08.11, 01:44 Obydwa oklepane na maxa! Mi podoba sie Emilia - brzmi bardzo podobnie a nie tak czeste jak poprzednie. Pomyśl.... Odpowiedz Link Zgłoś
martaburska Re: Amelia czy Wiktoria? 31.08.11, 07:52 A ja myślę, że wybór imienia powinien należeć do RODZICÓW, a nie forumkowiczów Nazwijcie tak jak Wam się podoba. Ja nazwałam moją córkę Emma i guzik mnie obchodzi co myślą inni czy jest oryginalne, brzydkie czy jakieś tam jeszcze inne Mi i mężowi się podoba i do naszej Młodej pasuje Marta Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Amelia czy Wiktoria? 31.08.11, 08:34 martaburska napisała: > A ja myślę, że wybór imienia powinien należeć do RODZICÓW, a nie forumkowiczów > > Nazwijcie tak jak Wam się podoba. > Ja nazwałam moją córkę Emma i guzik mnie obchodzi co myślą inni czy jest orygin > alne, brzydkie czy jakieś tam jeszcze inne A autorkę wątku jednak interesuje to, co myślą inni, skoro pyta na forum. A co do Amelii jeszcze - ja mam córkę Anielkę i strasznie mnie wpienia, jak ludzie przekręcają i mówią do niej "Amelka" Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Amelia czy Wiktoria? 31.08.11, 08:50 budzik11 napisała: > A co do Amelii jeszcze - ja mam córkę Anielkę i strasznie mnie wpienia, jak lud > zie przekręcają i mówią do niej "Amelka" To u mnie Alex jest czesto nazywany Olkiem,bo mysla ze Alex to zdrobnienie od Aleksander. Tez mnie wpienia. Odpowiedz Link Zgłoś
sandorianka Re: Amelia czy Wiktoria? 31.08.11, 08:43 Zgadzam się w 100% i absolutnie popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
zabulin Re: Amelia czy Wiktoria? 31.08.11, 07:52 Każdy ma swój gust. W mój one nie trafiają. Wiktorii nie trawie od zawsze. Wiki fajne dla dziecka i nastolatki, potem jakos mi na mysl przychodzi " marudna stara ciotka Wikta" Amelia byłoby piękne gdyby nie kojarzyło mi się z MELA. A u mnie w szkole "mela" to była ślina. Sama rozumiesz. Musi podobać się tobie. Ja nawet z meżem nie mam wspólnego ulubionego imienia żeńskiego Kiedys powiedziałam ze podoba mi się Lilka, a on na to fuj.. rymuje się z debilka. No, ale aktualnie podobaja mi sie Lilka, Natalia, Dominika, Ewa, Basia. Gdyby mój syn urodzony w 2008 roku byl dziewczynką otzrymalby imie Kasia lub Justyna. Jak widać preferencje mi się zmieniają. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_amelii Re: Amelia czy Wiktoria? 31.08.11, 08:05 Zapytaj tutaj forum.gazeta.pl/forum/f,12924,Wszystko_o_imionach.html Oba imiona oklepane,znajdują się w pierwszej 7 najbardziej popularnych imion w Polsce. Jak nazywałam córkę Amelka to chciałam stare orginalne imięDopiero po chrzcinach okazało się,że wszędzie słyszę Amelia i że jest tak bardzo popularna. Ps.Cooznacza po łacinie mnie w ogóle mnie nie interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
mama_amelii Re: Amelia czy Wiktoria? 31.08.11, 08:06 Do Artura pasuje Anastazja(Nastka.Takie pierwsze skojarzenie Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Amelia czy Wiktoria? 31.08.11, 08:48 Ostatecznie to Amelia lub Emilia. Mnie sie podoba-Elena,Nadia,Anastazja,Emma. Moja jest Nicola,po lekarce do ktorej chodzilam w ciazy i pani w przychodni Nikki, wiec zostala Nicola mialo byc Nicole,ale chcialam jakos po polsku koncowke no i zdrobnienie podobalo mi sie NIkki. Ale jak przyjechalam do Polski gdy mloda miala rok,zdziwilam sie ze to imie jest tak popularne i tak zle odbierane. Nie podobaja mi sie natomiast Paulina,Dominika Partycja. Odpowiedz Link Zgłoś
lejdi111 Re: Amelia czy Wiktoria? 31.08.11, 08:25 jak dla mnie obydwa ładne ale nie nazwałabym tak córki ze względu na ich duzą ostatnio popularnośc. Odpowiedz Link Zgłoś