lipsmacker 05.09.11, 14:30 Ciekawa jestem czy funkcjonuje w Polsce? Wiem ze to odmienna pisownia Sary, dla mnie znacznie ciekawsza i charakterna, ale czy sa jakies nadania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a_andzia28 Re: Zara 05.09.11, 14:31 Może i ładne, ale bardzo kojarzy mi się z pewnym sklepem... Odpowiedz Link Zgłoś
lipsmacker Re: Zara 05.09.11, 14:43 Niby tak, ale u mnie mniej, mamy dopiero 2 Zary w calym kraju i narazie nie bija rekordow popularnosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zara IP: *.play-internet.pl 05.09.11, 15:01 W miarę niedawno spotkałam w parku tak na oko dwuletnią Zarę (rodzice Polacy). Niestety mnie również ciężko jest spojrzeć na to imię w oderwaniu od skojarzenia ze sklepem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Zara IP: *.adsl.alicedsl.de 05.09.11, 15:30 W Niemczech imie Sara wymawia sie jak Zara. Przyznam, ze calkiem mi sie to brzmienie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: Zara 05.09.11, 15:40 nie podoba mi sie, a poza tym kojarzy sie ze sklepem Odpowiedz Link Zgłoś
aguacate Re: Zara 05.09.11, 15:51 Marokanska znajoma ma tak na imie. Bardzo orientalnie, jak dla mnie. Jezeli nie mieszkasz w PL, to moze byc ciekawa alternatywa. Ja pozostaje przy Sarze Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Zara 05.09.11, 16:56 mam nadzieję, że nie ma i że długo nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Zara 05.09.11, 17:08 Mnie sie nie podoba. Znam dwie osoby, ktorych rodzice tez kochali Z. Jedna ma imie Zandra, drugi Zebastian. Zawsze i wszedzie musza mowic, ze sie pisza przez "z" Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Zara 05.09.11, 17:13 Eeee, to dla mnie tylko nazwa sklepu. Albo jeszcze "Czekaj, zara przyjde" Odpowiedz Link Zgłoś
lubomiro Re: Zara 05.09.11, 18:57 nie wiem, czy takie imię jest w użyciu w Polsce, ale brzmi komicznie, więc odradzam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Zara 05.09.11, 19:24 "Zara" kojarzy mi sie wyłącznie z wsiowym albo niechlujnym "zaraz". Brat mógłby mieć na imię "Poczkej". Rymut notuje jedną Zarę, ur. w latach 30. Odpowiedz Link Zgłoś
lipsmacker Re: Zara 06.09.11, 16:07 No to tym bardziej sie ciesze ze u nas malo tych sklepow, a nikt nie wola "poczkej zara wroce!" Bo imie dla mnie fajne i koniec, choc pewnie nie wykorzystam bo sa i jeszcze fajniejsze. Poza Wami czytam kilka amerykanskich forow imienniczych i jedno australijskie. Australijskie dla mnie zwyczajne, a Was i te amerykanskie czytam na przemian dla rownowagi. Tu mega-konserwatywnie, tam wlos staje na glowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Zara IP: *.adsl.alicedsl.de 10.09.11, 15:14 A mozesz zalinkowac to australijskie? Odpowiedz Link Zgłoś