szczekuszka 23.05.04, 16:30 Wczoraj w tv widzialam mlodego Augustyna. co sadzicie o tym imieniu?! Za świete ? I czy mozna zdrabiac gustilk??? Mnie sie w formie Agustyn podoba! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kristy4 Re: Augustyn 24.05.04, 02:42 Na pewno ładniej brzmi niż August, ale swojego dziecka tak bym nie nazwała. Strasznie poważne imię,! A zdrobnień w wersji śląskiej nie lubię, więc Gustlik odpada. Chyba w jednej z baśni Andersena było coś o Augustynie: "Ach mój drogi Augustynie, wszystko minie, minie, minie!". Właśnie z tym dwuwierszem i ze świętym filozofem kojarzy mi się to imię. Więc może rzeczywiście pora na małych Augustynów? Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Augustyn 24.05.04, 09:24 Bardzo poważnie brzmi to imię. Nie podoba mi się, to nie mój gust. Nie znam nikogo o tym imieniu. Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Augustyn 24.05.04, 10:35 Jakoś mi się nie podoba. Za długie, filozofia św. Augustyna nigdy nie należała do moich ulubionych. Poza tym chodzi mi po głowie ta bajka Andersena ("Królewna i świniopas", o ile się nie mylę), z pozytywką, która grała "Mój kochany Augustynie, wszystko minie, minie, minie". Gustlik odpada. Marusia dla dziewcyznki też Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Augustyn 24.05.04, 15:09 Mnie zdecydowanie bardziej podoba sie August, a jeszcze bardziej Augusta dla dziewczynki! Ania ------------------- GG 5287751 Odpowiedz Link Zgłoś