Gość: gosc IP: *.152.132.161.dsl.dynamic.t-mobile.pl 26.09.11, 13:46 Ktore ladniejsze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
quasi.modo Re: Dorota czy Aleksandra? 26.09.11, 14:22 Trudno mi obiektywnie ocenić, bo Aleksandry mam już po prostu powoli dość (popularność). Ładne są oba, ale nie znając innych przesłanek (np. nazwiska), wybrałabym Dorotę. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Dorota 26.09.11, 19:35 quasi.modo napisała: > Trudno mi obiektywnie ocenić, bo Aleksandry mam już po prostu powoli dość (popularność). Dorota jest mi natomiast obojętna, ale i tak w tym wypadku wolę Dorotę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Dorota czy Aleksandra? IP: *.adsl.alicedsl.de 26.09.11, 14:39 Aleksandra Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Dorota czy Aleksandra? 26.09.11, 16:38 Wybrałabym Dorotę, ponieważ Aleksandra jest bardzo popularna. Odpowiedz Link Zgłoś
ewela345 Re: Dorota czy Aleksandra? 26.09.11, 17:02 bardziej podoba mi się Aleksandra ale jest bardzo popularna więc wybieram Dorotę Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Dorota czy Aleksandra? 26.09.11, 17:13 Z nożem na gardle Aleksandra . Odpowiedz Link Zgłoś
zum.zum.zone Re: Dorota czy Aleksandra? 26.09.11, 17:48 Aleksandra, pomimo popularnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dorota czy Aleksandra? 26.09.11, 20:14 Oba są tak popularne, że nie wzbudzają we mnie zachwytu. Pewnie bym wybrała z nich Aleksandrę tylko i wyłącznie ze względu na mniejszą popularność w populacji, gdybym miała nóż na gardle. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Dorota czy Aleksandra? 26.09.11, 23:33 Dorotka! W sumie nie przepadam za nią, ale jest wg mnie świeższa, a mała Dorotka nie będzie miała wielu imienniczek wśród rówieśników. Poza tym, to imię odpowiednie do każdego wieku - mała Dorotka, duża Dorota. No i ma piękne znaczenie. Aleksandra jest nudna i do bólu oklepana od kilku już lat. Poza tym uważam, że to imię nie ma formy przejściowej. Mała Ola, Oleńka, potem dorosła, poważna pani Aleksandra. A znane mi nastolatki Ole nie bardzo wiedziały jak mają się przedstawiać - Ola taka infantylna, a Olka znowu jakaś ... "chłodna" i surowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Dorota czy Aleksandra? IP: *.183.229.216.dsl.dynamic.t-mobile.pl 27.09.11, 09:01 Ola dla mnie brzmi nuetralnie. a co powiecie o Antonine? Antosia Toska dla malej. Antonina dla pani a dla nastolatki jak? A np Zosia nie brzmi dziecinnie? Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Dorota czy Aleksandra? 27.09.11, 21:09 Gość portalu: gosc napisał(a): > Ola dla mnie brzmi nuetralnie. No widzisz, może. A dla mnie tak nie brzmi i wcale nie musi. > a co powiecie o Antonine? > Antosia Toska dla malej. Antonina dla pani a dla nastolatki jak? Nina? Albo Tośka. Tośka nie brzmi dla mnie tak "oschle" jak np. Olka. A do Zosi mam takie samo "ale" jak do Aleksandry, mimo całej mojej sympatii do Zofii. Odpowiedz Link Zgłoś
blue-jagoda Re: Dorota czy Aleksandra? 27.09.11, 10:51 dalenia napisała: > Dorotka! W sumie nie przepadam za nią, ale jest wg mnie świeższa, a mała Dor > otka nie będzie miała wielu imienniczek wśród rówieśników. Poza tym, to imię od > powiednie do każdego wieku - mała Dorotka, duża Dorota. No i ma piękne znaczeni > e. > > Aleksandra jest nudna i do bólu oklepana od kilku już lat. Poza tym uważam, że > to imię nie ma formy przejściowej. Mała Ola, Oleńka, potem dorosła, poważna pan > i Aleksandra. A znane mi nastolatki Ole nie bardzo wiedziały jak mają się przed > stawiać - Ola taka infantylna, a Olka znowu jakaś ... "chłodna" i surowa. podpisuje sie pod tym,mysle tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Dorota czy Aleksandra? IP: *.183.241.203.dsl.dynamic.t-mobile.pl 27.09.11, 11:13 Skoro ta Aleksandra taka okropna wg was to skad ta popularnosc? Odpowiedz Link Zgłoś
blue-jagoda Re: Dorota czy Aleksandra? 27.09.11, 11:18 Moze nie okropna ale mega popularna stad obrzydla mi juz calkowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
gosi25 [...] 27.09.11, 12:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość . IP: *.play-internet.pl 27.09.11, 14:04 Dorota zdecydowanie. Ciekawsza i IMO dużo ładniejsza. Aleksandra strasznie oklepana zwłaszcza wśród maluchów. Poza tym o ile Aleksandra brzmieniowo nie jest brzydka to wg mnie Olka odstrasza a niestety się tego zdrobnienia nie uniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Dorota czy Aleksandra? IP: *.183.228.211.dsl.dynamic.t-mobile.pl 27.09.11, 15:57 Czyli dajac Aleksandra skrzywdzilam dziecko??? Odpowiedz Link Zgłoś
blue-jagoda Re: Dorota czy Aleksandra? 27.09.11, 19:57 Gość portalu: gosc napisał(a): > Czyli dajac Aleksandra skrzywdzilam dziecko??? Nikt tu chyba nic takiego nie napisal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Dorota czy Aleksandra? IP: *.183.251.25.dsl.dynamic.t-mobile.pl 27.09.11, 20:07 Piszecie ze problem przy przedstawianiu sie i ze Olka odstrasza. Mi sie podobalo zawsze Ola Olenka. ale jak jest tak zle odbierana to tak jakby skazac dziecko na trudy niszenia tego imienia. Juz sama nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
blue-jagoda Re: Dorota czy Aleksandra? 27.09.11, 20:34 Gość portalu: gosc napisał(a): > Piszecie ze problem przy przedstawianiu sie i ze Olka odstrasza. Mi sie podobal > o zawsze Ola Olenka. ale jak jest tak zle odbierana to tak jakby skazac dziecko > na trudy niszenia tego imienia. > Juz sama nie wiem... Nie no brzydkie to ono napewno nie jest ale przez to ze takie mega popularne to juz do bolu oklepane i np mi zbrzydlo,ale jak Wam sie podoba ,jestescie zadowoleni to nie przejmujcie sie opiniami to Wam ma sie podobac. Ja sama mam teraz dylemat bo nie wiem czy nadac takie imie z skrotami,wolalabym nie robic w przyszlosci dziecku klopotu a takie imie jak Aleksandra,Joanna,Malgorzata,Kasia itp,sa klopotliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Dorota czy Aleksandra? IP: *.ists.pl 27.09.11, 20:43 Aleksandra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Dorota czy Aleksandra? IP: *.183.251.25.dsl.dynamic.t-mobile.pl 27.09.11, 20:47 Blue-jagoda a o jakim imieniu myslisz? Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Dorota czy Aleksandra? 27.09.11, 21:11 Weź się ogarnij ... Mnie nie pasuje Aleksandra i już - wcale nie musi. Tobie się podobała, nazwałaś tak córkę i ok. No i o co ta cała dyskusja? Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Dorota czy Aleksandra? 29.09.11, 15:19 Na pewno nie skrzywdziłaś dziecka imieniem Aleksandra. Moim zdaniem to jest b. ładne, uniwersalne imię. Tylko jak na mój gust odrobinę w tym momencie za popularne. Co zaś się tyczy zdrobnień, to dla mnie Ola jest jak najbardziej neutralną formą. Podobnie jak Ela, Ula, Ala czy Pola lub Hela... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Dorota czy Aleksandra? IP: *.183.255.17.dsl.dynamic.t-mobile.pl 29.09.11, 16:21 Dziekuje quasi.modo podoba mi sie tez bardzo Antonina ale czy Tosia Toska nie brzmi zbyt dziecinnie dla nastolatki. Spotyka chlopaka i przedstawia sie Toska. moze jestem w bledzie. jak wg Was? Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Dorota czy Aleksandra? 29.09.11, 17:38 Gość portalu: gosc napisał(a): > podoba mi sie tez bardzo Antonina ale czy Tosia Toska nie brzmi zbyt dziecinnie dla nastolatki. Spotyka chlopaka i przedstawia sie Toska. Myślę, że jest tak samo dobre jak Gosia, Gośka czy Basia, Baśka Zwłaszcza jeśli weźmiesz pod uwagę, że Antonina też zrobiła się dosyć popularna wśród najmłodszych i rówieśnicy twojej córki będą z tym imieniem po prostu osłuchani. Zresztą nastolatka może sobie wybrać, jak się będzie przedstawiała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Dorota czy Aleksandra? IP: *.183.255.69.dsl.dynamic.t-mobile.pl 29.09.11, 20:55 W sumie racja. tak sobie mysle ze Tosia i Ola w pokoleniu naszych dzieci nie beda super oryginalne. szkoda ze na to forum trafilam po zarejestrowaniu Malej. moze nastepna bedzie Tosia moze Laura. ta jest Olenka i niech tak zostanie. nie bede nuc zmieniac bo moze to hormony we mnie szaleja.. To Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: Dorota czy Aleksandra? IP: *.wroclaw.mm.pl 29.09.11, 14:54 Aleksandra- uwielbiam to imię mam do niego duży sentyment, wychowywała mnie moja babcia o tym imieniu i wszyscy mówili do niej Oleńka piękne czasy, nie spotkałam sie jeszcze z osobą która przyniosłaby złą sławę temu imieniu, natomiast Dorotki które znam są raczej uparte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dorota czy Aleksandra? IP: *.cable.net-inotel.pl 01.10.11, 22:49 Aleksandra oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
szarrak Re: Dorota czy Aleksandra? 29.09.11, 16:52 głosuję za Dorotką - moja siostra nosi to imię, jest drobną, uroczą, inteligentną kobietką. mnóstwo zdrobnień - Dosia, Dorka, Dorotka, Dorcia. Aleksandra też jest bardzo ładnym imieniem, ale jest tak popularna, że nie nazwałabym tak dziecka. w 2010 roku - na 8. miejscu, w 2009 - również. nie nadałabym dziecku imienia z top 20. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dorota czy Aleksandra? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.11, 09:28 Dorota pod każdym względem. Aleksandra brzmi twardo i kojarzy się od męsko, a zdrobnienie do Oli jest wyjątkowo mdłe. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia241 Re: Dorota czy Aleksandra? 02.10.11, 21:23 Jestem za Dorotą. Aleksandra jest "męskawa". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Dorota czy Aleksandra? IP: *.miedzyrzecz.com.pl 13.10.11, 12:42 Mi osobiście o wiele bardzie podoba się Aleksandra ( Oleńka, Ola, Olunia).... piękne imię!!! Odpowiedz Link Zgłoś
borri Re: Dorota czy Aleksandra? 15.10.11, 20:25 zdecydowanie Aleksandra. Dorota dla mnie brzmi okropnie. Odpowiedz Link Zgłoś