shilla01 19.01.12, 13:24 Pytanie głównie do mam - z tego co wiem w ostatnich 10 latach urodziły sie małe Maury (jeśli ktoś posiada szczegółowe dane będę mega wdzięczna) Jak to imię funkcjonuje ? Jak zdrabniacie ? Czy odmiana imienia nie sprawia problemów ? "powiedzialam Maurze " "Czy sa mamy Maur ? " Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
giekana Re: Maura - jak funkcjonuje ? DO MAM 19.01.12, 14:36 Co prawda nie jestem mamą Maury, ale znałam jedną dziewczynę o tym imieniu. Zawsze zwracano się do niej pełnym imieniem. Ogólnie każdy na początku reagował zdziwieniem, bo była jedyną dziewczyną w liceum o tym imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Maura - jak funkcjonuje ? DO MAM 19.01.12, 16:18 Przyznam, że wątpie, iż znajdziesz tu mamy Maur Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Maura - jak funkcjonuje ? DO MAM 19.01.12, 18:19 Lubię Maurę, ale dla mnie lepiej brzmi jako zdrobnienie od Maurycji. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Maura - jak funkcjonuje ? DO MAM 19.01.12, 21:10 O, mogę się podpisać pod Daszą Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Maura - jak funkcjonuje ? DO MAM 19.01.12, 18:40 W 1994 roku było w Polsce 59 Maur. Zapewne część z nich już nie żyje, a na ich miejsce pojawiło się kilka nowych, jednak prawdopodobieństwo, że pojawi się tutaj mama choć jednej jest niewielkie, a Ty liczysz na co najmniej dwie -- 1% dla Covana - Pomóżmy Adrianowi znowu śpiewać! Wake up Covan! Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Maura - jak funkcjonuje ? DO MAM 19.01.12, 20:48 Jak to mówią nadzieja matką głupich Odpowiedz Link Zgłoś
kooa Re: Maura - jak funkcjonuje ? DO MAM 20.01.12, 07:56 fajne imię czy ono nie powinno funkcjonować dokładnie tak jak Laura? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Maura - jak funkcjonuje ? DO MAM IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.12, 23:06 hej Moja córeczka ma na imię Maura. tak jak pisze kooa imię to odmienia sie tak jak"Laura". my zdrabniamy:Maurunia, Maurinia(z portugalskiego) mnie sie imie bardzo zawsze podobalo i nadal podoba. Reakcje sa rozne, najczesciej kiedy mowie jak sie corcia nazywa, to slysze" Jak? Laura?") Odpowiedz Link Zgłoś
ariella Re: Maura - jak funkcjonuje ? DO MAM 01.04.12, 10:50 Piekne, ja chcialam, maz oprotestowal Odpowiedz Link Zgłoś