ksiezna_pani1 19.02.12, 14:59 Moja nowa miłość. W wyszukiwarce niewiele znalazłam, a szkoda, bo to bardzo piękne i ciekawe imię, przynajmniej w mojej ocenie Ile kobiet w Polsce nosi to imię i co o nim myślicie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
florianne Re: Symforian(n)a 19.02.12, 15:05 Pierwszy raz słyszę o tych imionach ,ładne w sumie . Kojarzą mi się z symfonią . Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Symforian(n)a 19.02.12, 17:06 Imię faktycznie ciekawe. W Rymucie są 2 Symforianny. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Symforian(n)a 19.02.12, 19:14 gaudencja napisała: > Imię faktycznie ciekawe. W Rymucie są 2 Symforianny. Dziękuje za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
lubomiro Re: Symforian(n)a 20.02.12, 12:43 Imię brzmi jak nazwa jakiegoś kosmity ze Star Treku albo jak programy do księgowości Symphonia Odpowiedz Link Zgłoś
misiu.stefan Re: Symforian(n)a 16.07.12, 08:34 Zgadam się z przedmówcą Imię z grona "udziwacznionych". Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Symforian(n)a 19.02.12, 19:33 A mnie się zupełnie nie podoba, strasznie jakieś takie ... dziwaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Symforian(n)a 19.02.12, 21:26 Podoba mi się. Z podwójnym n nieco bardziej do mnie przemawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omg [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 22:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Symforian(n)a 08.03.12, 15:10 A teraz poproszę o propozycje imion na drugie. Pozdrawiam i dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Symforian(n)a 15.03.12, 18:43 zapytałam kilku znajomych i powiem szczerze, że jestem załamana. Każdy krytykuje to imię, mówią, że jest: a) krzywdzące, b) obciachowe, c) kojarzy się z syfem itd. Wiem, że każdy ma prawo, do własnego zdania, ale... Czy to imię faktycznie jest fatalne? Nie szukam imienia dla dziecka, ale bardzo je polubiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Symforian(n)a 15.03.12, 20:34 Mnie sie kojarzy z symfonią i szczerze mówiąc zastanawiam się, co trzeba mieć w głowie, żeby się nie kojarzyło z symfonią właśnie, a kojarzyło z syfem. Natomiast jest to imię, w którym się trzeba mocno zakochać, żeby je nadać. Odpowiedz Link Zgłoś
figa241 Re: Symforian(n)a 15.07.12, 21:01 ksiezna_pani1 napisała: > Może ktoś się jeszcze wypowie. Nie wiem czy moge- ale sie wypowiem Symforianna- pierwszy raz slysze takie imie, rowniez w pierwszej chwili skojazylo mi sie z symfonia- dlatego bardziej przemawialaby do mnie wersja bez literki "r"w srodku Symfonianna. W moim odczuciu bardziej melodyjnie brzmi. Ale po sugestii ze moze kojazyc sie z syfem (?) tez sobie o tym pomyslalam- sila perswazji najwidoczniej. Jest bardzo wymyslnym imieniem, ale Ksiezno lubujesz sie wlasnie w takich imionach zatem musisz liczyc sie z tym ze beda wzbudzac jakies tam kontrowersje. Chociazby niezreczne pytanie "jak?" Jesli Ci to nie przeszkadza- nie zbaczaj z obranego kierunku, byc moze zapoczatkujesz mode na "wydziwnione" (w pozytywnym kontekscie) imiona. Podsumowujac -Symfonianna bez "r" mnie osobiscie sie podoba- jest bardzo wdziecznym imieniem z ladna melodia. Na drugie szukalabym rowniez rzadszego - ale nie az tak wymyslnego imienia raczej o krotszym brzmieniu. Symfonianna (prawie clakiem zmienilam to imie- nie wiem czy to dobrze) Edna Symfonianna Estera Symfonianna Irma (?) Symfonianna Maura hmmm cos takiego mi przyszlo do glowy... a i jeszcze jedno skojazenie z SymfoRIAnna- furia symfoniczna furia Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Symforian(n)a 15.07.12, 21:14 "nie zbaczaj z obranego kierunku, byc moze zapoczatkujesz mode na "wydziwnione" (w pozytywnym kontekscie) imiona." Nie zamierzam Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: Symforian(n)a 15.07.12, 23:32 Mi się podoba. Kojarzy mi się też z symfonią - bardzo pozytywnie. Z syfem nie kojarzy mi się wcale, i w życiu na takie skojarzenie bym nie wpadła. I też bardzien podoba mi się opca z podwójnym "n". A jako drugie może: Symforianna Adelajda Symforianna Amadea Symforianna Gracja Symforianna Hiacynta Symforianna Inga Symforianna Wilhelmina Symforianna Ingarda Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Symforian(n)a 16.07.12, 10:06 Z Twoich propozycji najbardziej podoba mi się Symforianna Adelajda Symforianna Amadea Symforianna Ingarda Odpowiedz Link Zgłoś
misiu.stefan Re: Symforian(n)a 16.07.12, 13:08 ksiezna_pani1 napisała: > Z Twoich propozycji najbardziej podoba mi się > Symforianna Adelajda > Symforianna Amadea > Symforianna Ingarda W sumie to dobrze, że tak naprawdę nie szukasz jeszcze imienia dla córeczki Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Symforian(n)a 16.07.12, 13:28 misiu.stefan napisała: > > > W sumie to dobrze, że tak naprawdę nie szukasz jeszcze imienia dla córeczki Dlaczego dobrze? Rozczaruje Cię. Symforian(n)a ma na swojej liście "imiona dla dziecka" i prawdopodobnie będę miała córkę o tym imieniu Czyżbyś był kolejnym tępicielem imion "dziwacznych"? Odpowiedz Link Zgłoś
misiu.stefan Re: Symforian(n)a 16.07.12, 16:59 Tępicielem - na pewno nie. Choć zwolenniczką "dziwactw" też nie jestem. Z dwojga złego lepiej jak tak nazwiesz dziewczynkę. Synek "Symforian" na pewno prędzej czy później zostałby przezwany przez niemiłego kolegę "Syforianem" lub po prostu "Syfem". Niefajna ksywa od razu gotowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Symforian(n)a 20.07.12, 15:34 misiu.stefan napisała: > Tępicielem - na pewno nie. Choć zwolenniczką "dziwactw" też nie jestem. Twoje wypowiedzi świadczą o czymś zupełnie innym Jakie imiona lubisz? > Z dwojga złego lepiej jak tak nazwiesz dziewczynkę. Synek "Symforian" na pewno > prędzej czy później zostałby przezwany przez niemiłego kolegę "Syforianem" lub > po prostu "Syfem". Niefajna ksywa od razu gotowa. Kolejny raz bawisz się w przepowiadanie przyszłości... Odpowiedz Link Zgłoś