Dodaj do ulubionych

Symforian(n)a

19.02.12, 14:59
Moja nowa miłość. W wyszukiwarce niewiele znalazłam, a szkoda, bo to bardzo piękne i ciekawe imię, przynajmniej w mojej ocenie smile Ile kobiet w Polsce nosi to imię i co o nim myślicie?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • florianne Re: Symforian(n)a 19.02.12, 15:05
      Pierwszy raz słyszę o tych imionach ,ładne w sumie smile . Kojarzą mi się z symfonią .
    • gaudencja Re: Symforian(n)a 19.02.12, 17:06
      Imię faktycznie ciekawe. W Rymucie są 2 Symforianny.
      • ksiezna_pani1 Re: Symforian(n)a 19.02.12, 19:14
        gaudencja napisała:

> Imię faktycznie ciekawe. W Rymucie są 2 Symforianny.

Dziękuje za informacje.
        • lubomiro Re: Symforian(n)a 20.02.12, 12:43
          Imię brzmi jak nazwa jakiegoś kosmity ze Star Treku smile albo jak programy do księgowości Symphonia
          • misiu.stefan Re: Symforian(n)a 16.07.12, 08:34
            smile Zgadam się z przedmówcą smile Imię z grona "udziwacznionych".
    • aneladgam Re: Symforian(n)a 19.02.12, 19:27
      dziwne ale wdzięczne smile
    • dalenia Re: Symforian(n)a 19.02.12, 19:33
      A mnie się zupełnie nie podoba, strasznie jakieś takie ... dziwaczne.
    • olianka Re: Symforian(n)a 19.02.12, 21:26
      Podoba mi się. Z podwójnym n nieco bardziej do mnie przemawia.
      • Gość: omg [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 22:48
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • ksiezna_pani1 Re: Symforian(n)a 08.03.12, 15:10
      A teraz poproszę o propozycje imion na drugie.

Pozdrawiam i dziękuje.
      • ksiezna_pani1 Re: Symforian(n)a 15.03.12, 18:43
        zapytałam kilku znajomych i powiem szczerze, że jestem załamana. Każdy krytykuje to imię, mówią, że jest: a) krzywdzące, b) obciachowe, c) kojarzy się z syfem itd. Wiem, że każdy ma prawo, do własnego zdania, ale...

Czy to imię faktycznie jest fatalne? Nie szukam imienia dla dziecka, ale bardzo je polubiłam.
        • gaudencja Re: Symforian(n)a 15.03.12, 20:34
          Mnie sie kojarzy z symfonią i szczerze mówiąc zastanawiam się, co trzeba mieć w głowie, żeby się nie kojarzyło z symfonią właśnie, a kojarzyło z syfem. Natomiast jest to imię, w którym się trzeba mocno zakochać, żeby je nadać.
    • ksiezna_pani1 Re: Symforian(n)a 15.07.12, 20:17
      Może ktoś się jeszcze wypowie.
      • figa241 Re: Symforian(n)a 15.07.12, 21:01
        ksiezna_pani1 napisała:

> Może ktoś się jeszcze wypowie.

Nie wiem czy moge- ale sie wypowiem wink

Symforianna- pierwszy raz slysze takie imie, rowniez w pierwszej chwili skojazylo mi sie z symfonia- dlatego bardziej przemawialaby do mnie wersja bez literki "r"w srodku Symfonianna. W moim odczuciu bardziej melodyjnie brzmi.
        Ale po sugestii ze moze kojazyc sie z syfem (?) tez sobie o tym pomyslalam- sila perswazji najwidoczniej.
        Jest bardzo wymyslnym imieniem, ale Ksiezno lubujesz sie wlasnie w takich imionach zatem musisz liczyc sie z tym ze beda wzbudzac jakies tam kontrowersje. Chociazby niezreczne pytanie "jak?" Jesli Ci to nie przeszkadza- nie zbaczaj z obranego kierunku, byc moze zapoczatkujesz mode na "wydziwnione" (w pozytywnym kontekscie) imiona.

Podsumowujac -Symfonianna bez "r" mnie osobiscie sie podoba- jest bardzo wdziecznym imieniem z ladna melodia. Na drugie szukalabym rowniez rzadszego - ale nie az tak wymyslnego imienia raczej o krotszym brzmieniu.
        Symfonianna (prawie clakiem zmienilam to imie- nie wiem czy to dobrze) Edna
        Symfonianna Estera
        Symfonianna Irma (?)
        Symfonianna Maura
        hmmm cos takiego mi przyszlo do glowy...

a i jeszcze jedno skojazenie z SymfoRIAnna- furia smile symfoniczna furiasmile
        • ksiezna_pani1 Re: Symforian(n)a 15.07.12, 21:14
          "nie zbaczaj z obranego kierunku, byc moze zapoczatkujesz mode na "wydziwnione" (w pozytywnym kontekscie) imiona."

Nie zamierzam smile
    • niwius Re: Symforian(n)a 15.07.12, 23:32
      Mi się podoba. Kojarzy mi się też z symfonią - bardzo pozytywnie. Z syfem nie kojarzy mi się wcale, i w życiu na takie skojarzenie bym nie wpadła. I też bardzien podoba mi się opca z podwójnym "n".
      A jako drugie może:
      Symforianna Adelajda
      Symforianna Amadea
      Symforianna Gracja
      Symforianna Hiacynta
      Symforianna Inga
      Symforianna Wilhelmina
      Symforianna Ingarda
      • ksiezna_pani1 Re: Symforian(n)a 16.07.12, 10:06
        Z Twoich propozycji najbardziej podoba mi się
        Symforianna Adelajda
        Symforianna Amadea
        Symforianna Ingarda
        • misiu.stefan Re: Symforian(n)a 16.07.12, 13:08
          ksiezna_pani1 napisała:

> Z Twoich propozycji najbardziej podoba mi się
          > Symforianna Adelajda
          > Symforianna Amadea
          > Symforianna Ingarda

W sumie to dobrze, że tak naprawdę nie szukasz jeszcze imienia dla córeczki smile
          • ksiezna_pani1 Re: Symforian(n)a 16.07.12, 13:28
            misiu.stefan napisała:

>
            >
            > W sumie to dobrze, że tak naprawdę nie szukasz jeszcze imienia dla córeczki smile

Dlaczego dobrze? Rozczaruje Cię. Symforian(n)a ma na swojej liście "imiona dla dziecka" i prawdopodobnie będę miała córkę o tym imieniu wink
            Czyżbyś był kolejnym tępicielem imion "dziwacznych"?
            • misiu.stefan Re: Symforian(n)a 16.07.12, 16:59
              Tępicielem - na pewno nie. Choć zwolenniczką "dziwactw" też nie jestem.

Z dwojga złego lepiej jak tak nazwiesz dziewczynkę. Synek "Symforian" na pewno prędzej czy później zostałby przezwany przez niemiłego kolegę "Syforianem" lub po prostu "Syfem". Niefajna ksywa od razu gotowa.
              • ksiezna_pani1 Re: Symforian(n)a 20.07.12, 15:34
                misiu.stefan napisała:

> Tępicielem - na pewno nie. Choć zwolenniczką "dziwactw" też nie jestem.

Twoje wypowiedzi świadczą o czymś zupełnie innym wink Jakie imiona lubisz?

> Z dwojga złego lepiej jak tak nazwiesz dziewczynkę. Synek "Symforian" na pewno
                > prędzej czy później zostałby przezwany przez niemiłego kolegę "Syforianem" lub
                > po prostu "Syfem". Niefajna ksywa od razu gotowa.

Kolejny raz bawisz się w przepowiadanie przyszłości...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.