03.04.12, 18:49
w watku ponizej widze sie popularnoscia sie cieszy imie ewa - dla mnie to numer jeden do odstrzalu, poza tym jeszcze nie znosze imienia dominik i dominika, natomiast przy tomkach mi sie trzesa kolana wink
Obserwuj wątek
    • annajustyna Re: imiona 03.04.12, 18:54
      Jestes pewna, ze tylko Twoja sygnaturka jest na urlopie?
      • wespuczi Re: imiona 03.04.12, 18:59
        no nie tylko wink
    • marzeka1 Re: imiona 03.04.12, 18:54
      Bo ludzie mają różnie; mnie akurat imię Tomasz kojarzy się z przygłupim Tomaszkiem z "Nocy i dni", do tego znam tylko niefajnych facetów o tym imieniu. Ewa z kolei to proste i ładne imię.
      • toxicity1 Re: imiona 03.04.12, 18:56
        marzeka1 napisała:

> Bo ludzie mają różnie; mnie akurat imię Tomasz kojarzy się z przygłupim Tomaszk
        > iem z "Nocy i dni", do tego znam tylko niefajnych facetów o tym imieniu.

Coś w tym jest.
        W kronikach kryminalnych czesto widuje się noszących to imię ancymonów.
        • hiacynta333 Re: imiona 03.04.12, 19:10
          toxicity1 napisała:
          > W kronikach kryminalnych czesto widuje się noszących to imię ancymonów.

Nadeszły nowe czasy, za parę lat będą przewodzić Alany, Brajany, Kewiny i Dżesiki :p
          • malgosiek2 Re: imiona 03.04.12, 20:54
            hiacynta333 napisała:

> Nadeszły nowe czasy, za parę lat będą przewodzić Alany, Brajany, Kewiny i Dżesiki :p

Niestety, ale od kilku lat zaczynają przewodzić.
            W mojej przychodni zatrzęsienie Brajanów, Dżesik, Waness, Nicol,K/Xsawierów etc.
            Z dziwniejszych imion to miałam Linusa big_grin
      • dziewczynka_z_sasiedztwa Re: imiona 03.04.12, 19:05
        marzeka1 napisała:

> Ewa z
        > kolei to proste i ładne imię.

też tak myśle,no a gusta są różne, czasem wystarczy skojarzenie w nielubianą osobą itp. i już pozamiatane.
    • nanuk24 Re: imiona 03.04.12, 19:09
      mam brata Tomasza, chcialam synowi mlodszemu dac Tomasz, ale maz zaprotestowal, bo mu sie to imie za dobrze nie kojarzy.
      Wszystkie Ewki jakie znam, sa fajnymi Ewkami.
    • echtom Re: imiona 03.04.12, 20:41
      > w watku ponizej widze sie popularnoscia sie cieszy imie ewa - dla mnie to numer
      > jeden do odstrzalu

No, wypraszam sobie tongue_out
    • martishia7 Re: imiona 03.04.12, 21:05
      Imiona po prostu "się kojarzą" - z kimś znanym, z postacią fabularną lub po prostu podoba się lub nie podoba to jak brzmią. Nie ma w tym specjalnej logiki, rzecz osobistych wrażeń i gustu.
      • wespuczi Re: imiona 03.04.12, 22:13
        rili?
    • sarling Re: imiona 03.04.12, 21:15
      Z imionami to delikatna sprawa, szczególnie w dużym gronie, zawsze kogoś można urazić wink
      No, ale oczywiście ja tez mam imiona, których po prostu nie lubię i wcale nie kojarzą mi się z komś konkretnym. Nie znoszę imion męskich, których zdrobnienia kończą się na -rek, a szególnie imienia Oskar(ek). Imiona kobiet jakoś znoszę wink
    • mondovi Re: imiona 03.04.12, 21:18
      Dzięki, że się podzieliłaś. Jupi.
      • wespuczi Re: imiona 03.04.12, 22:14
        no problem!
    • mynia_pynia Re: imiona 03.04.12, 21:41
      O co chodzi z tymi Brajanami, Alanami, Dżesikami, ...?
      Mieszkam na podwrocławskiej wsi i jakoś nie słyszałam żeby ktoś wołał do swojego dziecka takim imieniem.
      U nas króluje polski standard czyli: Julki, Zosie, Aleksandry, Zuzie, Amelki, Maje, Kubusie, Franki, Mikołaje, Michały, Mateusze itp., są też rzadsze typu Matylda, Staś, Milena, Malwina, Anita, Agata, itp.
      Mam też styczność z wrocławskimi dziećmi i tam występują te same imiona.
    • rosapulchra-0 Re: imiona 03.04.12, 21:48
      Na drugie mam Ewa, a mój mąż to Tomasz. No kurcze, ambiwalentne musi to w tobie wzbudzać uczucia wink
      • wespuczi Re: imiona 03.04.12, 22:18
        jako w obec jednostki malzenskie jak najbardziej - ale osobno wcale bo nie uczucia mam klarowne wink
    • myga Re: imiona 03.04.12, 22:05
      natomiast przy tomkach mi sie trzesa kolana wink
      --------
      z tego miejsca poprosze dokladniej...
      • wespuczi Re: imiona 03.04.12, 22:16
        tak sie zlozylo ze trzech chlopcow w ktorych sie podkochiwalam w podstawowce i na poczatku liceum nosilo to wlasnie imie smile
        • bi_scotti Re: imiona 03.04.12, 23:59
          Jedyne imie meskie, przy ktorym moga mi zadrzec kolana to Raul. I sama nie wiem dlaczego big_grin
        • echtom Re: imiona 04.04.12, 08:35
          U mnie w tej kategorii rządzi Darek - nie takie dziwne, zważywszy na popularność imienia w tamtym czasie wink
    • edelstein Re: imiona 04.04.12, 00:08
      Dla mnie Ewa to taka klasyka jak i Hanki,Anki,Joanny,zero polotu.To samo tyczy sie meskich.
    • zabulin Re: imiona 04.04.12, 09:33
      O, a dla mnie Ewa jest bardzo ładnym imieniem. Moze dlatego, ze przyjaciołka moja najlepsiejsza ma tak na imie smile

W ogóle lubię żeńskie imiona, ktore sa krótkie.Z kolei żadne -iny: Michaliny, Pauliny, Eweliny nie podobaja mnie się smile

Tomasz-ok.
      Mnie kolana trzęsą się przy Marcinie wink
    • mikka19 Re: imiona 04.04.12, 16:10
      Moja koleżanka nazwała syna Jakub i później tego żałowała bo co drugi chłopiec na podwórku ma tak właśnie na imię.Więc będąc teraz bardziej oryginalną pojechała po bandzie i dała na imię swojej niedawno narodzonej córce Irmina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.