olinininka 06.04.12, 13:57 Wątek o Andrzeju skłonił mnie do przemyśleń nad imieniem dzisiejszego solenizanta Ireneusza, Irka. Najmłodszy, którego znam ma obecnie około 25/26 lat najstarszy ok. 40 lat. Jak odbieracie to imię? I dlaczego już się nie spotyka małych Irków? Mi się podoba mały Irek,Iruś,Irysek, Ireczek takie słodkie zdrobnienia tylko ta forma Ireneusz taka poważna. Ile jest obecnie Irków? Oraz pytanie do Gaudencji ile urodziło się w 2011 roku w Warszawie tak z ciekawości. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Zapomniane imię 06.04.12, 14:57 Najmłodszy Ireneusz jakiego znam ma teraz 21 lat - nie przepadam za nim, więc i imię jakoś mnie nie zachwyca Zresztą, to chyba delikatnie powiedziane - ja po prostu bardzo nie lubię Ireneusza. Pełna forma jest wg mnie jedną z najbrzydszych jakie znam. Zdrobnienia są lepsze, ale też nie zachwycają. Żeńska Irena podoba mi się dużo bardziej. Mam wrażenie, że Irek wróci kiedyś, razem z Waldkiem np. Odpowiedz Link Zgłoś
easyblue Re: Zapomniane imię 06.04.12, 15:40 A mi bardzo pozytywnie kojarzy sie z Ireneuszem Dudkiem. Wyjątkowy facet zważywszy, że miał do końca życia jeździć na wózku, a niesamowitym uporem udało mu się wrócić do sprawności. Śpiewał: "za dużo by umrzeć, za mało by żyć"... trzeba mieć żelazną siłe woli. Dlatego dobrze mi sie kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Zapomniane imię 06.04.12, 15:27 zawsze ogromnie mi się podobał brałam pod uwagę dla syna, ale mężowi się nie podobało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Zapomniane imię IP: *.sikornik.net 06.04.12, 19:36 Nie podobaja mi się imona męskie zakończone na "usz". Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Zapomniane imię 06.04.12, 20:53 Zawsze je odbierałam jako sezonówkę. Nadania w ub. roku prezentowały się tak: 2273 Ireneusz 1 0 % Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Zapomniane imię 06.04.12, 20:55 Dość lubię to imię. Sama nie nadam, ale u kogoś doceniłabym. Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Zapomniane imię 06.04.12, 20:59 Lubię Ireneusza, ale umiarkowanie. Chociaż fajnie byłoby spotkać małego Irka. Odpowiedz Link Zgłoś
tami46 Re: Zapomniane imię 06.04.12, 22:10 Spotkałam się z tym imieniem tylko raz..To był pan -rocznik około 1920. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kala Re: Zapomniane imię IP: *.cnow.pl 11.04.12, 23:15 Przesadzacie troszkę mój brat ma tak na imię a ma zaledwie 35 lat. Chociaż w jego latach szkolnych to imię już było oryginalne - nie było innego chłopca o takim imieniu, i tak naprawdę do tej pory nikogo takiego nie znam. Ale imię bardzo mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
zmyrena Re: Zapomniane imię 12.04.12, 00:34 Ireneusz mi się nie podoba, ale Irena - bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś
m_india Re: Zapomniane imię 14.04.12, 22:33 Koleżanka ma 2-letniego syna Irka, dla mnie takie sobie imię. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Zapomniane imię 15.04.12, 08:55 Wśród moich znajomych na NK jest dziewczyna, której mąż ma na imię Mirek a synek Irek (ur. 2008). Ale to faktycznie ewenement. Mnie tam to imię jakoś nie drażni, ale i za nim nie tęsknię. W ogóle nie przepadam za większością -uszów. Jeśli już, życzyłabym sobie powrotu Eugeniusza. Odpowiedz Link Zgłoś