revoluta 25.06.04, 01:22 i jak Wam sie podoba? czy to dziwne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boniedydy Re: erhard? 25.06.04, 09:26 Nie jestem zwolenniczką wskrzeszania zapomnianych w PL imion niemieckich. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: erhard? 25.06.04, 09:37 revoluta napisał: > i jak Wam sie podoba? czy to dziwne? Revoluta czytasz w moich myslach, nosilam sie z zamiarem zalozenia watku o Erhardzie. Na polskie warunki to za ciezkie imie, jednak bardzo je lubie. To jedno z moich ulubionych imion pochodzenia germanskiego, a moze jedyne?! Pierwszy raz spotkalam sie z tym imieniem wzbogaconym o literke "n"- Ernhard, ale ktos chyba blad popelnil. Nie znam zadnego Erharda. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: erhard? 25.06.04, 12:49 Nie podoba mi się, jest zbyt twarde. Koleżanki tata ma podobnie na imię tj. Eberhard. Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: erhard? 25.06.04, 14:46 Nie podoba mi sie, do tego znam rodzine co ma takie nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: erhard? 27.06.04, 12:14 Czesc 1 Dla mnie nie jest to dziwne,bo mieszkam w Niemczech a tu spotyka sie starszych panow o tym wlasnie imieniu,ale w Polsce nie,nie i jeszcze raz nie. pa ola Odpowiedz Link Zgłoś
staramama Re: erhard? 29.06.04, 00:07 Jeśli mieszkasz w Polsce, to chyba sobie żartujesz. Jak będziesz je zdrabniać? Odpowiedz Link Zgłoś
revoluta Re: erhard? 30.06.04, 02:23 tak to prawda, zdrabnianie jest problemem ale pewnie jest jakies wyjscie np. erhas? Odpowiedz Link Zgłoś
forencja Re: erhard? 30.06.04, 10:25 Erhard? Może być, choć na pewno nie nazwałabym tak dziecka. Imię jest nieco za twarde. Pozdrawiam, Magdalena Odpowiedz Link Zgłoś