10.07.12, 20:38
No właśnie, co sądzicie o Edwinie? Mnie się bardzo podoba, choć rozumiem, że dla niektórych może być zbyt "odmęska" - ja chyba akurat lubię większość takich smile

Edwina widnieje nawet na mojej liście. Mogłabym mieć córkę Edwinkę, Edwisię, Edwinię ...
Obserwuj wątek
    • uwierz_mirando Re: Edwina 10.07.12, 21:11
      Racja, dla mnie zbyt odmęska i obawiałabym się nazywania jej Edzią lub Edką... Zresztą, sam Edwin też mi się nie podoba, wolę Erwina i Edgara.
    • ksiezna_pani1 Re: Edwina 10.07.12, 21:16

Czytasz w moich myślach smile Zanim założyłam wątek o Januarii zastanawiałam się „a może zapytam o Edwine?" smile Wczoraj śniło mi się, że blisko mojego domu przechodziło tornado. Później sprawdzałam pocztę, pierwsza wiadomość była od mojej koleżanki, zawierała ona link do filmiku o ... tornadach w Polsce uncertain tak na marginesie.
      A wracając do meritum, Edwina bardzo mi się podoba. Dziwiłam się dlaczego nikt jeszcze nie założył tematu o Edwinie.
      • dalenia Re: Edwina 10.07.12, 21:48
        Księżna, może powinnaś zostać jakąś wróżką, medium albo kimś takim? wink
        • ksiezna_pani1 Re: Edwina 10.07.12, 22:10
          dalenia napisała:

> Księżna, może powinnaś zostać jakąś wróżką, medium albo kimś takim? wink

Przemyśle to wink Mam nadzieje, że zostaniesz moją pierwszą klientką wink wink
    • dasza_dm Re: Edwina 10.07.12, 21:57
      Nie lubię imion ze słowem "wina". Wyjątkiem jest Malwina, chociaż ją też ledwo znoszę. (podobnie mam z "lianą", dlatego wolę Liliannę od Liliany)
    • aneladgam Re: Edwina 10.07.12, 22:08
      podoba mi się bardziej, niż Edwin, ale nie na tyle, by myśleć o nadaniu
    • olianka Re: Edwina 10.07.12, 22:10
      Lubię Erwinę, natomiast w Edwinie czegoś mi brakuje.
      • dalenia Re: Edwina 10.07.12, 23:18
        Mnie Erwina też się podoba. Mam jednak w bardzo bliskim otoczeniu Erwina, więc żeńska forma jest w moim przypadku nie do nadania.
    • gaudencja Re: Edwina 10.07.12, 22:54
      IMO jest całkiem całkiem, ale podoba mi się bodaj najmniej z imion na -wina. Przepadam za to za Adalwiną.
      • gaudencja Re: Edwina 11.07.12, 18:59
        Dodam jeszcze, że imiona na -wina generalnie bardzo mi się podobają (o czym już zresztą wcześniej pisałam).
    • olinininka Re: Edwina 11.07.12, 07:23
      Edwin, bardziej mi się podoba. Edwina - jest zbyt męska i twarda, dodatkowo ta końcówka wina. Ale plus za małą popularność.

Dla mnie imię Edwina jest neutralne, nie jestem w stanie napisać jednoznacznie czy mi się podoba czy nie. Swojej córki raczej bym tak nie nazwała.
    • eo_wina Re: Edwina 11.07.12, 15:58
      Prawie jak moj nick smile
      Bardzo mi sie podoba, jak wiekszosc imion na "E" smile
    • milamala Re: Edwina 13.07.12, 19:26
      Znam paru Edwinow, Holendrow i Amerykanow.
      Imie mi sie podoba.
    • milamala Re: Edwina 13.07.12, 19:28
      Kojarzy mi sie z innym amerykanskim imieniem Kewin, Edwin. Ten sam styl. OK

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.