dalenia 10.07.12, 20:38 No właśnie, co sądzicie o Edwinie? Mnie się bardzo podoba, choć rozumiem, że dla niektórych może być zbyt "odmęska" - ja chyba akurat lubię większość takich Edwina widnieje nawet na mojej liście. Mogłabym mieć córkę Edwinkę, Edwisię, Edwinię ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uwierz_mirando Re: Edwina 10.07.12, 21:11 Racja, dla mnie zbyt odmęska i obawiałabym się nazywania jej Edzią lub Edką... Zresztą, sam Edwin też mi się nie podoba, wolę Erwina i Edgara. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Edwina 10.07.12, 21:16 Czytasz w moich myślach Zanim założyłam wątek o Januarii zastanawiałam się „a może zapytam o Edwine?" Wczoraj śniło mi się, że blisko mojego domu przechodziło tornado. Później sprawdzałam pocztę, pierwsza wiadomość była od mojej koleżanki, zawierała ona link do filmiku o ... tornadach w Polsce tak na marginesie. A wracając do meritum, Edwina bardzo mi się podoba. Dziwiłam się dlaczego nikt jeszcze nie założył tematu o Edwinie. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Edwina 10.07.12, 21:48 Księżna, może powinnaś zostać jakąś wróżką, medium albo kimś takim? Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Edwina 10.07.12, 22:10 dalenia napisała: > Księżna, może powinnaś zostać jakąś wróżką, medium albo kimś takim? Przemyśle to Mam nadzieje, że zostaniesz moją pierwszą klientką Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Edwina 10.07.12, 21:57 Nie lubię imion ze słowem "wina". Wyjątkiem jest Malwina, chociaż ją też ledwo znoszę. (podobnie mam z "lianą", dlatego wolę Liliannę od Liliany) Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Edwina 10.07.12, 22:08 podoba mi się bardziej, niż Edwin, ale nie na tyle, by myśleć o nadaniu Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Edwina 10.07.12, 22:10 Lubię Erwinę, natomiast w Edwinie czegoś mi brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Edwina 10.07.12, 23:18 Mnie Erwina też się podoba. Mam jednak w bardzo bliskim otoczeniu Erwina, więc żeńska forma jest w moim przypadku nie do nadania. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Edwina 10.07.12, 22:54 IMO jest całkiem całkiem, ale podoba mi się bodaj najmniej z imion na -wina. Przepadam za to za Adalwiną. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Edwina 11.07.12, 18:59 Dodam jeszcze, że imiona na -wina generalnie bardzo mi się podobają (o czym już zresztą wcześniej pisałam). Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Edwina 11.07.12, 07:23 Edwin, bardziej mi się podoba. Edwina - jest zbyt męska i twarda, dodatkowo ta końcówka wina. Ale plus za małą popularność. Dla mnie imię Edwina jest neutralne, nie jestem w stanie napisać jednoznacznie czy mi się podoba czy nie. Swojej córki raczej bym tak nie nazwała. Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: Edwina 11.07.12, 15:58 Prawie jak moj nick Bardzo mi sie podoba, jak wiekszosc imion na "E" Odpowiedz Link Zgłoś
milamala Re: Edwina 13.07.12, 19:26 Znam paru Edwinow, Holendrow i Amerykanow. Imie mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
milamala Re: Edwina 13.07.12, 19:28 Kojarzy mi sie z innym amerykanskim imieniem Kewin, Edwin. Ten sam styl. OK Odpowiedz Link Zgłoś