zanusia17_an 25.07.12, 13:16 Jakie ladne imię proponujecie dla dziewczynki?? Potrzebuje pomocy!! czekam na propozycje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julita165 Re: imię dla dziewczynki 25.07.12, 13:58 Mnie się strasznie podoba Julia. Wiem, że teraz jest strasznie popularne ale mnie to imię podoba się od lat. Wybrałam sobie takie od bierzmowania i jakby była córeczka miała być Julcia a jest synuś Jacuś Odpowiedz Link Zgłoś
myszon999 Re: imię dla dziewczynki 25.07.12, 14:25 "czekam na propozycje" - no bez przesady a nie lepiej zerknąć na kalendarz imion? W necie są prawie na kadym portalu o dzieciach. Można też kupić w księgarni Odpowiedz Link Zgłoś
pucio09 Re: imię dla dziewczynki 25.07.12, 14:34 forum.gazeta.pl/forum/f,12924,Wszystko_o_imionach.html tutaj zadaj to pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: imię dla dziewczynki 25.07.12, 21:46 bardzo nieprecyzyjne pytanie zerknij najpierw może w ranking imion, skoro szukasz propozycji, określ chociaż co mniej więcej Ci się podoba, czy mamy oscylować w kierunku Żanety, czy Świętosławy Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: imię dla dziewczynki 25.07.12, 21:57 aneladgam napisała: > bardzo nieprecyzyjne pytanie > zerknij najpierw może w ranking imion, skoro szukasz propozycji, określ chociaż > co mniej więcej Ci się podoba, czy mamy oscylować w kierunku Żanety, czy Święt > osławy I jeszcze sprawa nazwiska, bo do jednego pasuje np. Józefina, a do innego - np. Salomea. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: imię dla dziewczynki 25.07.12, 22:02 Julianna, Marianna, Marcjanna, Józefina, Serafina, Klementyna, Konstancja, Tertuliana, Flora, Florianna, Florentyna, Liwia, Idalia, Lawinia, Berenika, Ludwika, Cecylia, Celestyna, Marcelina, Michalina, Eleonora, Apolonia, Maura, Nazaria ?, Emilianna, Felicja, Felicjanna, Waleria, Teresa, Tekla, Urszula, Łucja, Łucjanna, Lilia, Filomena, Penelopa. Co myślisz o moich propozycjach? Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: imię dla dziewczynki 26.07.12, 01:14 zanusia17_an napisał(a): > Jakie ladne imię proponujecie dla dziewczynki?? Józefina Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: imię dla dziewczynki 26.07.12, 08:39 zanusia17_an napisał(a): > Jakie ladne imię proponujecie dla dziewczynki?? Jeśli nie ma żadnych ograniczeń , to ładne WG MNIE są: Klara, Marianna, Eleonora, Jadwiga, Łucja, Idalia, Felicja, Matylda, Kornelia. To tak na szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: imię dla dziewczynki 26.07.12, 10:09 Ciekawe co autorka myśli o naszych propozycjach Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: imię dla dziewczynki 26.07.12, 10:59 wątek jest przeklejony, więc pewnie nawet nie zajrzy Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: imię dla dziewczynki 26.07.12, 11:02 aneladgam napisała: > wątek jest przeklejony, więc pewnie nawet nie zajrzy Była dość długo i widzę, że jest nadal (spójrz w dół). Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: imię dla dziewczynki 26.07.12, 15:54 wg mnie ładne są: Antonina, Anastazja, Aniela, Marcelina, Dominika, Kalina, Berenika, Melania, Zoja, Kornelia, Rozalia, Leonia i jeszcze kilka by się znalazło Odpowiedz Link Zgłoś