dajdaj 07.08.12, 14:38 Witam, Wlasnie sie dowiedzialam,ze bedzie kolejna dziewczynka i debata nad imieniem nie ma konca...Starsza corka to Mia. Jakies pomysly na krotkie dziewczece imie zaczynajace sie na M? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twitti Re: Mia i..... 07.08.12, 14:47 Moje propozycje: Marika, Maura, Mila, Malina, Milena Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Mia i..... 07.08.12, 15:05 Na m nie mam pomysłów Za to od razu przyszła mi do głowy Laura. > debata nad imieniem nie ma konca... > Starsza corka to Mia. Jakies pomysly na krotkie dziewczece imie zaczynajace sie na M? Rzeczywiście może być trudno... Bo domyślam się, że poza "krótkie, dziewczęce i na "m" ma być też ładne ? Więc takowych nie potrafię teraz przywołać. Dłuższe- owszem, na inną literę- też. Ja nie upierałabym się, żeby było na m... Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Mia i..... 07.08.12, 15:07 Może Melania skrót Mela jest jeszcze Maja (popularne i zbyt podobne do imienia starszej córki) Martyna, Marta, Magda, Mila, Miriam, Maria, Michalina (dłuższe) Odpowiedz Link Zgłoś
illegal.alien Re: Mia i..... 07.08.12, 15:31 Moja corka ma na imie Mia, jak bedzie kiedys miala siostre to Zoye/Zoe Nie na M, ale chociaz krotkie Odpowiedz Link Zgłoś
corianna Re: Mia i..... 07.08.12, 15:59 1 Mea to imie sudanskie, ładne i wdzieczne. Natomiast jesli bylby klopot z nadaniem w tej formie w Polsce ( co jest zrozumiale), mozna dac coreczce na imie Salomea i mowic Mea. Mia i Mea, wedlugmnie, bardzo pasuje 2 Miła, Miłka - polskie imie, ładne ( ale czy nie zbyt zobowiazujace do bycia milą dziewczynką ? ) 3 Mila - poludniowoslowianskie, ladnie brzmi, pasuje, spelnia kryteria 4 Maja - krotkie i na litere M, ale chyba zbyt popularne i podobne do imienia Mia w wymowie 5 Marta - nie jest moim ulubionym imieniem, ale spelnia kryteria krotkosci i pierwszej litery. Chyba jednak nie pasuje stylem do starszej coreczki. Podobaja mi sie w powyzszej kolejnosci. Jezeli chcialabys wyjsc z literki Mto bardzo pasuje Lea i Zoe ( ew Zoja) Odpowiedz Link Zgłoś
bohemiere Re: Mia i..... 07.08.12, 20:19 Pasuje mi do Mii imię Lea, chociaż nie jest na m. Myślę, że Mia i np Mea albo Mila są zbyt podobne do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Mia i..... 07.08.12, 22:40 Maura? a może Matea? ewentualnie może Marta... Wg mnie zupełnie odpadają imiona krótkie i miękkie, np. Mila, Maja. Dla mnie są zbyt podobne do Mii. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Mia i..... 07.08.12, 22:48 Uważam, że wszystkie krótkie imiona zaczynające się na "m" są do Mii zbyt podobne. Proponuję Leę. Odpowiedz Link Zgłoś
dalliaa Re: Mia i..... 07.08.12, 22:50 pierwsze, co przyszło mi na myśl od razu po przeczytaniu tytułu to Lea. nie na eM, ale wg mnie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Mia i..... 08.08.12, 15:05 jesli na "M" to Melania, Marta na inne litrerki wiecej by sie znalazło...pierwsza mysl to Lea, Letycja, Zoja, Noemi pasuje mi też Ewa, Adriana (wole 2 "n", ale krocej bedzie z 1) Odpowiedz Link Zgłoś
dvoicka Re: Mia i..... 08.08.12, 18:51 Ja bardzo lubię imię Mira, ale wydaje mi się że każde krótkie na M (kończące się na a, siłą rzeczy) będzie zbyt podobne. chyba że będzie się zdrabniać do Mela czy Mila czy Misia. Milena? Michalina? Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: Mia i..... 11.08.12, 20:40 Jeszcze mi sie imie Mika przypomnialo.jak corka Urszuli Dudziak. Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: Mia i..... 14.08.12, 07:59 Ale Mika to skrot/zdrobnienie od od Michelle. Moglaby byc Michalina, Mia i Misia, ale czy ja wiem... Z imion na M. pasuje tez Melania (Mela) - Mia i Mela. Ale tez jestem za Leą. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Mia i..... 14.08.12, 11:55 Pierwsza moja myśl - Pola, ale później doczytałam, że chcesz czegoś na "m". Może Mira, Melania, Matea, Maura choć są z różnych bajek? Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Mia i..... 14.08.12, 11:56 I jeszcze może być Mela, która wprawdzie jest zdrobnieniem Melanii, ale wg mnie pasuje do imienia starszej córki. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Mia i..... 14.08.12, 16:44 nie czytalam wszystkich propozycji, ale moja to Maura, wg mnie wyjatkowo pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
solveiga1 Re: Mia i..... 14.08.12, 21:01 Jak przeczytalam tytul watku to pomyslalam: Emma albo Lea, ale na M niestety pomyslu nie mam... Odpowiedz Link Zgłoś
dajdaj Re: Mia i..... 20.08.12, 14:32 Dziekuje slicznie za propozycje!! Fakt mam jakies cisnienie na imie na M Wszystkie imiona przekazuje malzonowi i debatujemy. Jak na razie podobaja nam sie Mila, Maura, Maja. Chociaz mi tez w ucho wpadlo imie Mika....ladnie brzmi z nazwiskiem i do Mii tez pasuje moim zdaniem, wiec wedruje na czolo listy Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Mia i..... 20.08.12, 15:04 dajdaj napisała: . Jak na razie podobaja nam s > ie Mila, Maura, Maja. Chociaz mi tez w ucho wpadlo imie Mika.... W takim razie gorąco jestem za Maurą Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mia i..... 20.08.12, 22:48 Ja także. Wszystkie pozostałe w zestawieniu z nadzwyczaj podobnym imieniem siostry brzmią jak żart rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Mia i..... 21.08.12, 00:18 Tylko i wylacznie Maura!! Mika i Mila to po pierwsze zdrobnienia, a po drugie sa zbyt podobne do Mii - rozni je tylko jedna literka. Zreszta z Maja jest podobna sytuacja - "Mija" i Maja to naprawde slaby pomysl. I zgadzam sie z Gaudencja, ze Mia polaczona z Mila, Mika lub Maja brzmia jak kiepski zart rodzicow. Odpowiedz Link Zgłoś