gaudencja 30.06.04, 23:25 To ja jeszcze jedno imię zapodam, XIX-wieczne. Taka uszlachetniona Agnieszką i o wiele lepsza Aneta. Mi się po zastanowieniu i chwili przyzwyczajenia naprawdę bardzo podoba Natknęłam się jeszcze na imie Józefata, dla zapalonych członków wspólnot chrześcijańskich chyba, ale o wiele ładniejsze od Józefy według mnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Agneta 02.07.04, 11:45 Agneta kojarzy mi sie z piosenkarka z Abby, chyba tak miala na imie? Jozefata faktycznie wywoluje skojarzenia zakonne. Jozefa wogole mi sie nie podoba, ale juz Jozefina albo Josepha sa calkiem calkiem. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Agneta 02.07.04, 11:56 abiela napisała: > Agneta kojarzy mi sie z piosenkarka z Abby, chyba tak miala na imie? No właśnie, później poszukałam w internecie i znalazłam sporo osób o tym imieniu z krajów skandynawskich. Ale osoba, u której znalazłam to imię, urodziła sie w 1802 roku i była jak najbardziej Polką. Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Agneta 03.07.04, 23:04 Za bardzo z Anetą sie kojarzy, ale brzmi ładniej niż Aneta. Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Agneta 11.11.04, 12:35 Znalazłam też Agnetę w powiecie mielnickim, jako jedną z wersji Agnieszki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: Agneta 11.11.04, 18:39 Agneta moim zdaniem lepiej brzmi niz Aneta. Podoba mi się poza tym w Polsce jest bardzo rzadkie, zeby nie powiedziec "wymarłe" Za to Józefata odpada, bo mam jakies takie dziwne skojarzenia Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Agneta 11.11.04, 19:00 chuda_w-w napisała: > Agneta moim zdaniem lepiej brzmi niz Aneta. Co do tego zgadzam się w bardziej niż 100% Odpowiedz Link Zgłoś
tatjana Re: Agneta 11.11.04, 20:35 A dla mnie brzmi dziwnie. Pewnie znajdą się tacy, którzy będą zwracać się do niej>anieta<. No i AGNETa-bAGNET. Tak mi to od razu przychodzi do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Agneta 12.11.04, 11:45 Mnie sie kojarzy z gnatem Niezbyt mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Agneta 29.12.04, 00:41 Rzeczywiście bardzo ładne imię. A co do Józefy to rzeczywiście nie.. Ale za to Józefina ma już swój urok Odpowiedz Link Zgłoś