varna771 14.09.12, 22:15 Jesteście zadowolone z imienia ? bo ja bardzo! uważam, że mam jedno z ładniejszych imion... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
litle.frog Re: imiona 14.09.12, 22:17 Pochwal się jakie. Ja mam szaro bure-pospolite. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: imiona 14.09.12, 22:24 Moje nienajgorsze, ale do obrzydzenia oklepane. A jakie jest to jest to jedno z najładniejszych? Odpowiedz Link Zgłoś
varna771 Re: imiona 14.09.12, 22:28 andaba napisała: > Moje nienajgorsze, ale do obrzydzenia oklepane. > > A jakie jest to jest to jedno z najładniejszych? Tak uważam, że mam ładne imie, co nie oznacza, że każdemu sie musi podobać Odpowiedz Link Zgłoś
varna771 Re: imiona 14.09.12, 22:35 angela10086 napisała: > zdradz tajemnice lepiej przed ematkami nie zdradzać tajemnicy bo złośliwości nie bedzie konca Odpowiedz Link Zgłoś
angela10086 Re: imiona 14.09.12, 22:39 oj tam, to napisz na priv bom ciekawa jak diabli Odpowiedz Link Zgłoś
varna771 Re: imiona 17.09.12, 17:45 hankam napisała: > Varna ma na imię Varna. Mamusi mojej bardzo smakowało swego czasu wino "Varna" i postanowiła mi nadać na czesc tego wina imię Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: imiona 14.09.12, 22:34 Ale napisz jakie, może to nie jest jedno z tych, kte występuja w Polsce 2 razy i cię nie zidentyfikujemy Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: imiona 14.09.12, 22:30 Ja jestem ze swojego baaardzo zadowolona. I bardzo dobrze komponuje się z nazwiskiem Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: imiona 14.09.12, 22:30 oklepane, popularne, ale wg mnie ladne Magda ..nie Maaadzia! Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: imiona 14.09.12, 22:38 zapomnij,że zdradzą,tu się boją najmniejszego paznokcia u nóg pokazać.... Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_tola Re: imiona 14.09.12, 22:42 już teraz tak...Ale też teraz znowu pełno imion na placach zabaw A kiedys mi się nie podobało,bo w moim wieku,w szkole nie było żadnej dziewczynki o tym imieniu Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_tola Re: imiona 14.09.12, 22:43 pełno dziewczynek na placach zabaw o takim imieniu miało być Odpowiedz Link Zgłoś
angela10086 Re: imiona 14.09.12, 22:45 pewnie julia, maja lenka albo......? mam szczelac dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_tola Re: imiona 17.09.12, 16:10 angela10086 napisała: > pewnie julia, maja lenka albo......? mam szczelac dalej? no próbuj dalej....nic z takich imion Odpowiedz Link Zgłoś
viviene12 Re: imiona 17.09.12, 18:51 to_ja_tola napisała: > angela10086 napisała: > > > pewnie julia, maja lenka albo......? mam szczelac dalej? > > no próbuj dalej....nic z takich imion Zofia? Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_tola Re: imiona 17.09.12, 20:29 viviene12 napisała: > > Zofia? niiiiBabcię mam Zośkę Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: imiona 14.09.12, 22:46 Jestem Georgia milo mi.Mowia mi roznie Giga,Georgia,Dzordzia,Schorschia,Schorschi,Scho.Jeszcze nie spotkalam imienniczki. Odpowiedz Link Zgłoś
vivi.bon Re: imiona 14.09.12, 23:17 Miałam w rodzinie Georginię, ale ona była z importu i jakieś dwa pokolenia wstecz Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: imiona 14.09.12, 23:56 Import z zachodu jak mniemam ogolnie to by byc jeszcze bardziej inna na bierzmowanie wzielam Borgia,ale nie ze wzgledu na swietosc,oj nie.Gdybym miala zostac gwiazda,to ksywe mam Odpowiedz Link Zgłoś
georgia241 Re: imiona 15.09.12, 17:49 Nie ośmieszaj się. Georgia W POLSCE jest tylko jedna i jestem to ja. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: imiona 17.09.12, 18:43 Ale ja nie mieszkam w Polsce i nie jestem tam zarejstrowana,tak jak i moj syn. Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: imiona 14.09.12, 22:47 Witam, Bardzo, bardzo jestem zadowolona. Nie zdarza się, by ktoś zapomniał, jak mam na imię. Akceptuję swoje imię, dobrze z nim się czuję, oddaje mój twardy, nordycki charakter;-P Jesteśmy zgrani(ja i moje imię), czuję to. To było bingo. Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
varna771 Re: imiona 14.09.12, 22:50 w podstawówce i w liceum byłam sama o tym imieniu, a na studiach były jeszcze 2 dziewczyny. Czasami jest tak, że nie podoba nam sie kogoś imię, tylko dlatego że znamy kogoś o tym imieniu i nie lubimy tej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: imiona 14.09.12, 23:03 Mam staroswieckie, dosc nietypowe imie wystepujace we wiekszosci lacinsko-alfabetycznych jezykach, co jest bardzo wygodne, bo nie mam problemu z tlumaczeniem/spelling etc. Poza tym niesutajaco fascynuje mnie zyciorys krewnej, po ktorej to imie nosze wiec nie jest zle Odpowiedz Link Zgłoś
to_nie_my_toniemy Re: imiona 14.09.12, 23:05 Varna 771 moja mamusia chciała mnie tak nazwać, bo też uważała, że to najładniejsze ale kurna było zajęte więc dała mi Varna 772. Też nie najgorzej Odpowiedz Link Zgłoś
varna771 Re: imiona 14.09.12, 23:10 to_nie_my_toniemy napisała: > Varna 771 moja mamusia chciała mnie tak nazwać, bo też uważała, że to najładnie > jsze ale kurna było zajęte więc dała mi Varna 772. Też nie najgorzej super Odpowiedz Link Zgłoś
to_nie_my_toniemy Re: imiona 15.09.12, 18:39 Też się cieszę. Dzieci wołały na mnie zdrobniale "vara" Odpowiedz Link Zgłoś
varna771 Re: imiona 15.09.12, 18:53 to_nie_my_toniemy napisała: > Też się cieszę. Dzieci wołały na mnie zdrobniale "vara" moj nick jest od mojego nazwiska, wiec wypraszam sobie szyderke Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: imiona 14.09.12, 23:28 Ani zadowolona, ani niezadowolona - nie najgorsze, ale i mało oryginalne Odpowiedz Link Zgłoś
vanilia_cz madzioreks 15.09.12, 02:15 strzelam ze magda ja mam na imie wioleta fuj fuj ciezko mi sie wymawia Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: madzioreks 15.09.12, 17:53 vanilia_cz napisała: > strzelam ze magda No, trudno zgadnąć MadzioreCK!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zuwka Re: madzioreks 15.09.12, 23:27 mam siostrę Wiolettę przez dwa "te" lubię to imię Odpowiedz Link Zgłoś
paartycja Re: imiona 15.09.12, 08:44 nie za bardzo lubię swoje imię jest niezbyt często spotykane i generalnie uchodzi za ładne i oryginalne ale ja go nie lubię Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: imiona 15.09.12, 09:03 Takie sobie. Podoba mi się, ale czasem żałuję, że w wersji podstawowej jest takie "twarde", dopiero zmiękczenia są ładne, ale znowu zmiękczeń nie stosuje się na co dzień, jak na przykład Ania, czy Asia; również nie ma swojej formy "wzniosłej", np Małgorzata. No ale się przyzwyczaiłam. Ładnie komponuje się z nazwiskiem panieńskim i po mężu też. W podstawówce było nas 5 w klasie z takim imieniem Choć miałam fazę, że chciałam być Agata, chyba po jakimś filmie dla dzieciaków Ps. Kilka z Was podkreśla, że ich imię jest mało oryginalne, a gdy mowa o imionach dla dzieci to padają uwagi, byleby nie było za bardzo oryginalne, wydumane... Hm. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: imiona 15.09.12, 10:53 nosze jedno z najpopularniejszych imion w Polsce ever. bardzo je lubie. jest elastyczne, ma mnóstwo form, występuje w większosci jezyków o ile nie we wszystkich, nie mam problemów żeby sie komukolwiek przedstawic. Odpowiedz Link Zgłoś
kajmanik Re: imiona 15.09.12, 17:23 bardzo lubię nie jest zbyt popularne wśród moich rówieśniczek i okolicznych roczników Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Re: imiona 15.09.12, 17:30 > nosze jedno z najpopularniejszych imion w Polsce ever. bardzo je lubie. jest el > astyczne, ma mnóstwo form, występuje w większosci jezyków o ile nie we wszystki > ch, nie mam problemów żeby sie komukolwiek przedstawic. Joanna? Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: imiona 15.09.12, 22:25 dziennik-niecodziennik napisała: > nosze jedno z najpopularniejszych imion w Polsce ever. A ja noszę imię którego nie cierpisz wymawiać Przynajmniej tak z lektury innego forumm wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: imiona 17.09.12, 20:09 ale wiesz, zeby nie bylo, mi tylko imie zgrzyta, do nosicielek przewaznie nic nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
hunkis Re: imiona 15.09.12, 17:30 ja jestem ciekawa co robią te biedne dzieci którym kiedyś w czasach pewnego serialu rodzice nadawali imiona Isaura i Leoncio..... pewnie bidoki sądownie musieli swoje imiona zmieniać jak dorośli.. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: imiona 15.09.12, 21:32 Nie lubię, imię mam baaardzo popularne W klasie byłyśmy 3 w szkole nie zliczę Ale w liceum już tylko 1. Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: imiona 15.09.12, 22:01 Lubię swoje imię. W szkole było nas mało w podstawówce tylko ja, w liceum jeszcze jedna dziewczyna o tym imieniu... A obecnie jest bardzo popularne, w klasie mojego syna są cztery moje imienniczki Odpowiedz Link Zgłoś
montechristo4 Re: imiona 15.09.12, 23:15 nie znoszę swojego imienia, bo jest twardo brzmiące. Zdrobnienia są ładne, ale zbyt "zdrobniałe" i nie mogę wymagać żeby znajomi mówili do mnie pieszczotliwie. Zawsze chciałam mieć na imię Marta Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja_tola Re: imiona 17.09.12, 16:14 naturella napisała: > Lubię swoje imię. W szkole było nas mało w podstawówce tylko ja, w liceum je > szcze jedna dziewczyna o tym imieniu... A obecnie jest bardzo popularne, w klas > ie mojego syna są cztery moje imienniczki maria? Odpowiedz Link Zgłoś
zuwka Re: imiona 15.09.12, 23:23 bardzo lubię swoje imię uważam że idealnie do mnie pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: imiona 15.09.12, 23:54 jako dziecko i w szkole nie lubiłam; forma zdrobniała wydawała mi się zbyt dziecięca, forma oficjalna zbyt oficjalna do użytku codziennego, formy zgrubiałe nigdy mi się nie podobały... więc nie umiałam się w tych formach odnaleźć i nie lubiłam się przedstawiać; z wiekiem polubiłam swoje i imię; odkąd pracuję w międzynarodowym środowisku doceniam bardzo fakt, że moje imię jest światowe i jego forma nie zmienia się za bardzo w innych językach; popularność imienia utrzymuje się od wieków na podobnym dość poziomie, tak myślę... od czasu do czasu trafi się imienniczka w otoczeniu, w historii, sztuce, mediach a nawet w świecie zwierząt Odpowiedz Link Zgłoś
ashraf Re: imiona 17.09.12, 15:54 Bardzo lubie Imie mam nietypowe w Polsce, za granica spotykane i znane, ale srednio popularne, za to z zapisem i wymowa nie ma nigdzie najmniejszego problemu. Efekt kompromisu pomiedzy mama Polka a ojcem cudzoziemcem. W dziecinstwie troche narzekalam, ale potem bylam zadowolona, bo nie mylono mnie z nikim innym Odpowiedz Link Zgłoś
dinkaa Re: imiona 17.09.12, 22:07 Ja nie jestem zadowolona, mam nadzieję ,że syn będzie Odpowiedz Link Zgłoś